Domeniu: Filosofie -> Etică
Filosofie -> General
Colecție: PLURAL -> Eseu
Număr pagini: 216
ISBN: 978-973-46-1284-0
Tip ediție: broșată
Format: 145x225
An apariție: 2009
A.C. Grayling
Alegerea lui Hercule. Plăcerea și datoria în secolul XXI
Stoc epuizat
Traducere de Horia Florian Popescu

Spirit polemic si eseist bine-cunoscut in spatiul anglo-saxon, Grayling abordeaza una dintre temele sale favorite, etica secolului XXI. Laitmotivul este dilema lui Hercule, care trebuie sa aleaga intre datorie si placere. Autorul analizeaza astfel modelul optim de viata in lumea contemporana, pornind de la premise precum necesitatea de a depasi dihotomia dintre hedonism si morala rigida si inversind de multe ori perspectiva traditionala – una a vietii virtuoase, care dateaza ca tema filosofica inca de la Socrate – asupra problematicii in discutie.

„Stilul lui Grayling este direct si accesibil, iar predilectia lui pentru ceea ce este rational, si nu senzational sau emotional, este foarte acrosanta… Lui Grayling ii place rationalul, dar in acelasi timp ii place si poeticul.” (Sunday Herald)
9.62 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Binele individual • Morala practica • Atitudinile morale si etica • Sexul si sexualitatea • Drogurile • Religia si ratiunea • Drepturile omului si etica universala • Valorile familiei
Despre autor
A.C. Grayling (autor)
A.C. Grayling, doctor in filosofie, profesor la Birckbeck College, University of London, si la St. Anne College, Oxford. Colaboreaza frecvent la Literary Review, Financial Times, The Observer, The Economist, The Times Literary Supplement, ca si la postul de radio BBC. Dintre volumele publicate: Wittgenstein (1988; trad. rom., 1996), Philosophy 1: A Guide Through the Subject (coord., 1995), Philosophy 2: Further Through the Subject (coord., 1998), Against All Gods: Six Polemics on Religion and an Essay on Kindness (2007).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in