Domeniu: Științe sociale -> Emigrație și imigrație
Științe sociale -> Sociologie -> General
Colecție: COLLEGIUM -> Sociologie. antropologie
Număr pagini: 312
ISBN: 978-973-46-1304-5
Tip ediție: broșată
Format: 160x235
An apariție: 2009
Remus Gabriel Anghel , Istvan Horvath
Sociologia migrației. Teorii și studii de caz românești
Stoc epuizat
Cititi un articol despre volum, aici.
 
Migratia este unul dintre procesele sociale care influenteaza profund societatea romaneasca actuala; totusi, din bibliografia de specialitate lipsesc inca lucrarile stiintifice care sa redea complexitatea acestui fenomen. Volumul reuneste studii semnate de sociologi romani si straini cunoscuti, ce imbina aspectele teoretice cu analiza de caz. Rezultatul este o imagine complexa, in care migratia romaneasca devine subiect de reflectie alaturi de teme centrale astazi in stiintele sociale: globalizarea, transnationalismul, schimbarile impuse de dezvoltarea comunicatiilor si transportului etc. Recontextualizarea discutiilor despre migratie si centrarea pe teme de importanta sociologica si politica ofera astfel o perspectiva mai larga, utila pentru intelegerea adecvata a migratiei contemporane.
9.62 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Exercitiul dificil al liberei circulatii • Migratiile dezeterogenizarii etnice in „Noua Europa” • Cit de specifice sint migratiile germanilor din Romania? • De la incluziune nationala la excludere economica • Aspecte ale culturii migratiei in Romania • Politici de migratie si strategii ale migrantilor transnationali intre Romania si Spania • Romani in strainatate • Articulatii intre turism si migratie in Maramures • Schimbare sociala sau dezvoltare? • Efectele culturale ale migratiei fortei de munca din Romania
Despre autor
Remus Gabriel Anghel (autor)
Remus Gabriel Anghel este cercetator in cadrul ISPMN (Institutul pentru Studiul Problemelor Minoritatilor Nationale) din Cluj-Napoca. De asemenea, este doctorand in sociologie la Universitatea din Bielefeld (Germania) in cadrul colegiului doctoral DFG 844, „Societatea globala. Concepte despre lume şi structuri globale”, si International Graduate School in Sociology. Domenii de cercetare: migratie, transnationalism, transformari in Europa de Est.
Istvan Horvath (autor)
Istvan Horvath este conferentiar universitar la Facultatea de Sociologie a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si presedinte al ISPMN (Institutul pentru Studiul Problemelor Minoritatilor Naţionale), Cluj-Napoca. Domenii de cercetare: relaţii interetnice, migratia internationala.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in