Domeniu: Psihologie -> Psihologie socială
Psihologie -> General
Colecție: COLLEGIUM -> Psihologie
Număr pagini: 368
ISBN: 978-973-46-1883-5
Tip ediție: broșată
Format: 135x200
An apariție: 2011
Alin Gavreliuc
Psihologie interculturală
Stoc epuizat
Disciplina integrativa care exploreaza realitatile sociale prin intermediul tiparelor culturale, psihologia interculturala cunoaste o amploare remarcabila in prezent. Volumul furnizeaza principalele repere conceptuale necesare dialogului cu persoanele diferite cultural, incurajind gindirea critica, refuzul prejudecatilor metodologice, revizitarea marilor paradigme ale cunoasterii (structuralismul, fenomenologia, interactionismul simbolic, alegerea rationala) intr-o grila de lectura care respinge absolutismele de orice fel, pledind pentru comunicarea intre diferitele gramatici ale socialului. Diagnozele romanesti prezentate ilustreaza notiunile teoretice, oferind totodata o baza de analiza studentilor si profesorilor de la facultatile de psihologie, sociologie-antropologie sau stiinte politice.
9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Repere conceptuale si metodologice in psihologia interculturala • Contactul si schimbul intre culturi • Postulate ale psihologiei sociale analizate intercultural • Principalele paradigme explicative in explorarea dimensiunilor culturale • Dialogul cu „celalalt” la nivel structural si interindividual • Cognitia sociala si determinarile sale culturale • Agresivitatea si comportamentul prosocial studiate intercultural
Despre autor
Alin Gavreliuc (autor)

Alin Gavreliuc este profesor universitar la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Psihologie şi Sociologie, doctor în Psihologie socială al Universităţii din Bucureşti (2003), cu abilitarea obţinută în Psihologie la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (2013). Este membru al Asociaţiei Internaţionale de Psihologie Interculturală – IACCP (International Association for Cross-Cultural Psychology). Semnează şapte volume în calitate de unic autor, cinci în calitate de coautor sau coordonator, precum şi peste 50 de articole în reviste şi volume de specialitate din ţară şi din străinătate şi studii în cele mai relevante jurnale din lume în domeniul psihologiei interculturale (Journal of Cross-Cultural Psychology) şi psihologiei sociale (Journal of Personality and Social Psychology). A coordonat sau a fost integrat în colectivul a peste 20 de proiecte de cercetare şi implementare cu finanţare naţională sau internaţională. De acelaşi autor, la Editura Polirom au mai apărut: De la relaţiile interpersonale la comunicarea socială. Psihologia socială şi stadiile progresive ale articulării sinelui (2006), Psihologie interculturală. Repere teoretice şi diagnoze româneşti (2011).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in