Domeniu: Literatură română -> Thriller & Mystery
Literatură română -> Beletristică
Colecție: EGO. PROZĂ
Număr pagini: 248
ISBN: 978-973-46-2145-3
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2011
Alex. Leo Șerban
Litera din scrisoarea misterioasă
Stoc epuizat
Traducere din limba engleza, cuvint inainte si note de Antoaneta Ralian
Cu „O incercare de portret” de Horia‑Roman Patapievici
 
Litera din scrisoarea misterioasa este o poveste despre simulacre, identitati, dubluri, cópii si originale, desfasurata intr-o lume a suspiciunii, a conspiratiilor, a speculatiei numerologice, a combinatoricii matematice si a planurilor secrete sau doar ascunse... Construita in ritmul unei desfasurari picaresti, novella creste pe doua cai: atit prin proliferarea simulacrelor, cit si prin multiplicarea explicatiilor. Toate sint piste false, sint jocuri. Cite jocuri, atitea lecturi.” (Horia-Roman Patapievici)
 
Disimulat sub unul dintre numeroasele heteronime ale lui Fernando Pessoa, „Alexander Search”, Alex. Leo Serban construieste povestea fantastica, plina de ezoterisme, a intilnirii imaginare dintre poetul portughez si un alt mare scriitor al secolului XX, Jorge Luis Borges. Pretextul acestei intilniri si liantul epic e o misterioasa scrisoare descoperita sub parchetul unui apartament din Buenos Aires, ce aduna laolalta in chip magic toate personajele. Caci, alaturi de Borges si Pessoa, pe un alt palier debuteaza istoria spectaculoasa si nu mai putin incurcata a unui obscur escroc cu origini incerte, Franz Osberg, urmarit de Interpol. Inainte de toate insa o poveste a magiei literelor si literaturii, ce-i are in prim-plan pe doi dintre autorii favoriti ai lui Leo Serban, dar si orasele lor atit de dragi autorului, Buenos Aires si Lisabona.
 
Carte recomandata de: , si
.00 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Alex. Leo Șerban (autor)
Alex. Leo Serban (1959-2011) a fost critic de film, jurnalist, traducator si artist vizual. A semnat traduceri, eseuri si proza in numeroase publicatii culturale romanesti si straine. A fost curator si expozant si a facut parte din numeroase jurii internationale in cadrul unor expozitii de arta si festivaluri de film. A initiat si a condus Clubul Cinefililor de pe linga Institutul Francez din Bucuresti. A conferentiat la Lincoln Center din New York (1996), Universitatea Umea din Suedia (1996), Universitatea Humboldt din Berlin (2000). In perioada martie 2005-septembrie 2006 a realizat emisiunea de cultura vizuala „Fotograme” de pe TVR Cultural. In 2008, Fundatia Timpul i-a acordat marele premiu pentru Jurnalism Cultural. In 2004 a publicat in colaborare cu Mihai Chirilov si Stefan Balan volumul Lars von Trier: filmele, femeile, fantomele, caruia i-au urmat in 2006 Jeu de paume (in colaborare cu Serban Foarta) si Dietetica lui Robinson. La Editura Polirom a publicat De ce vedem filme. Et in Arcadia Cinema (2006) in colectia „Ego. Publicistica” si 4 luni, 3 saptamini şi 2 zile cu filmul romanesc (2009), in colectia „Cinema”.
In 2011 ii sunt publicate postum doua volume, unul de poezie, Alte camere, alte glasuri de ieri, si unul de publicistica, Mica dietetica. 

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in