Domeniu: Literatură română -> Politică
Literatură română -> Psihologică
Literatură română -> Viaţă de familie
Literatură română -> Istorică
Literatură română -> Beletristică
Colecție: FICTION LTD
Număr pagini: 312
ISBN: 978-973-46-2733-2
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2012
Vasile Baghiu
Planuri de viață
Stoc epuizat

 

Roman nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din Romania (filiala Iasi) pe anul 2012, sectiunea Proza
Un fragment din romanul Planuri de viata a fost tradus in limba engleza si publicat in prestigioasa revista britanica Banipal, la sectiunea „Guest Literature”
Premiul "Liviu Rebreanu" pentru Proza, pe anul 2012, in cadrul celei de-a XXX editie a Colocviilor "Liviu Rebreanu", Bistrita

Vizualizati recenzia cartii in emisiunea "Omul care aduce cartea"

La patruzeci si cinci de ani, Vili Barna isi contempla viata cu un calm netulburat. Glisind printre planurile temporale, el isi traieste simultan prezentul si trecutul – nu doar ale sale, ci si ale tatalui pierdut in copilarie, pe care il regaseste acum cu ajutorul unui cutremurator jurnal de prizonier in URSS. Vili a trecut, inainte si dupa 1989, prin toate framintarile intelectualului onest care a visat ca va iesi, ca vom iesi cu totii la liman. Dupa toate adversitatile politice si sociale ale anilor ‘90, dupa tradarile si dezertarile din jur, se va concentra asupra familiei sale si a viitorului imediat. Planurile sale tintesc spre o viata dincolo de granite, unde bunavointa strainilor ii poate asigura din cind in cind macar o farima de normalitate.

9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Vasile Baghiu (autor)
Vasile Baghiu (n. 1965, Borlesti, Neamt) este inventatorul „himerismului”, concept si manifest care teoretizeaza o directie noua in poezie. Semneaza mai multe volume de poeme (printre care Gustul instrainarii, 1994; Ratacirile doamnei Bovary, 1996; Himerus Alter in Rheinland, 2003; Cit de departe am mers, 2008), o culegere de proza scurta (Punctul de plecare, 2004), un roman (Ospiciul, 2006 –Premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Iasi), cronici literare si eseuri in diverse reviste. In 1998 ingrijeste volumul Prizonier in URSS, scris de tatal sau, Vasile Gh. Baghiu (1922-1974), in anii ‘50, imediat dupa intoarcerea din prizonieratul sovietic. A fost tradus in germana, spaniola, italiana, rusa, maghiara, slovaca si ceha. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al PEN-Club. Psiholog in promovarea sanatatii, locuieste la Piatra Neamt, este casatorit si are doi copii.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in