Domeniu: Literatură universală -> Engleză
Literatură universală -> Beletristică
Literatură universală -> Fantasy & SF
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Seria de autor „Salman Rushdie”
Număr pagini: 264
ISBN: 978-973-46-3485-9
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2013
Salman Rushdie
Harun și Marea de Povești (ediția 2013)
Stoc epuizat
Editia a III-a
 
Traducere din limba engleza de Dana Craciun           
 
Aparut in 1990, Harun si Marea de Povesti este istoria micului Harun Khalifa si a tatalui sau, Rasid, de profesie povestitor. Asemenea unui basm transpus in zilele noastre, romanul de fata amesteca, precum un puzzle, carticele hazlii si desene animate, secvente din Razboiul stelelor si chiar inscriptii de pe panourile care flancheaza autostrazile din Casmir. De o simplitate si o prospetime cuceritoare, Harunsi Marea de Povesti este o poveste moderna pentru copii si adulti, plina de savoarea lumii orientale a celor O mie si unade nopti, al caror personaj indragit, faimosul calif Harun al Rasid, revine la viata in ipostaza inedita a unui baietel inzestrat cu cea mai mare comoara a lumii: imaginatia. 
 
„O poveste comica, vie, plina de imaginatie... Din aceasta Mare de Povesti isi trage Salman Rushdie seva scrierilor sale.” (The New York Times Book Review)
 
Harun si Marea de Povesti nu este doar o carte pentru cei care iubesc povestile bune. E dovada vie a unui adevarat geniu literar.” (Stephen King)
 
„Un roman care ii va incinta deopotriva pe copii si pe adulti, pentru ca ofera mai multe paliere de lectura: se poate citi ca o parabola, ca un joc al inchipuirii, ca o carte de aventuri, ca o alegorie si, in cazul celor obsedati de actualitate, ca o aparare lirica a crezului artistic al lui Rushdie.” (India Today)
 
Harun si Marea de Povesti va devenio carte clasica; pastrati-o cu grija, spre a o lasa mostenire nepotilor vostri. Veti afla in ea nu doar mirajul celor O mie si una de nopti, ci si ecouri din Alice in Tara Minunilor, Vrajitorul din Oz ori Cartile Junglei.” (The Times)
24.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Salman Rushdie (autor)

Salman Rushdie s‑a născut în Bombay (azi Mumbai), în 1947. La vîrsta de treisprezece ani a plecat în Anglia, unde a studiat istoria la prestigiosul King’s College din Cambridge. După absolvire s‑a mutat la Karachi, în Pakistan. A avut o scurtă şi nefericită experienţă în televiziune, după care s‑a întors în Anglia, unde şi‑a construit o carieră de scriitor profesionist. A debutat în 1975, cu Grimus, dar romanul care l‑a impus definitiv a fost Copiii din miez de noapte (1981), distins în acelaşi an cu Booker Prize şi cu The Booker of Bookers în 1993. I‑au urmat romanele Ruşinea (1983), Versetele satanice (1988), pentru care a fost condamnat la moarte de ayatollahul Khomeini în 1989, Ultimul suspin al Maurului (1995), Pămîntul de sub tălpile ei (1999), Furie (2001), Shalimar clovnul (2005), Seducătoarea din Florenţa (2008), Doi ani, opt luni şi douăzeci şi opt de nopţi (2015), Casa Golden (2017) şi Quichotte (2020). A scris şi cîteva cărţi pentru copii, precum Harun şi Marea de Poveşti (1990) şi Luka şi Focul Vieţii (2010), care s‑au bucurat de mare succes. Pe lîngă operele de ficţiune, a mai publicat culegerea de povestiri Orient, Occident (1994), volumele de publicistică Patrii imaginare (1992) şi Dincolo de limite (2002), jurnalul de călătorie Surîsul jaguarului (1987) şi volumul de memorii Joseph Anton (2012). În 2007, Salman Rushdie a primit titlul de Cavaler al Imperiului Britanic, iar în 2008 a devenit membru al Academiei Americane de Arte şi Litere.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in