Domeniu: Literatură universală -> Engleză
Literatură universală -> De război şi militară
Literatură universală -> Thriller & Mystery
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: TOP 10+
Număr pagini: 324
ISBN: 978-973-46-3435-4
Tip ediție: broșată
Format: 106x180
An apariție: 2013
Michael Ondaatje
Pacientul englez (ediţie de buzunar)
În stoc
Traducere din limba engleza si note de Monica Wolfe‑Murray
 
Pacientul englez a fost ecranizat cu acelasi titlu in 1996, in regia lui Anthony Minghella, cu Ralph Fiennes si Kristin Scott Thomas in rolurile principale.
 
Pacientul englez are drept personaje centrale patru oameni cu existente pustiite, impinsi de hazard sub acoperisul unei foste manastiri italiene, la sfirsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. E vorba de Hana, o infirmiera amortita de spectacolul suferintei si mortii atitor soldati ingrijiti; Caravaggio, un hot si spion mutilat, dependent de morfina; Kip, un genist sikh care-si pune zilnic viata in pericol dezamorsind bombe; si mai e misteriosul pacient cu trupul ars, de nerecunoscut, ingrijit de Hana, pe care lumea il ia drept englez si care incepe sa dezvaluie o poveste de dragoste, cu aventuri in desert si scene de razboi, ce ajunge sa-i bintuie si sa-i transforme pe ascultatorii sai.
22.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Michael Ondaatje (autor)

Michael Ondaatje s-a născut în Sri Lanka, în 1943, şi s-a mutat în Marea Britanie şi apoi în Canada, unde locuieşte în prezent. Şi-a făcut studiile la Universitatea din Toronto şi Queen’s University din Kingston, Ontario; în 1971 a devenit profesor la Universitatea York din Toronto. A publicat mai multe volume de poezii şi un volum de memorii, Running in the Family (1983). Este autorul a şapte romane: Coming Through Slaughter (1976), În pielea unui leu (1987; Editura Polirom, 2004), care construieşte o frescă socială a oraşului Toronto în anii ’20-’30, Pacientul englez (1992), distins cu The Man Booker Prize şi care l-a făcut cunoscut în toată lumea, Obsesia lui Anil (2000; Editura Polirom, 2002), avînd ca personaj central o tînără antropoloagă care investighează crimele de război din Sri Lanka, Divisadero (2007), Masa Pisicii (Editura Polirom, 2011) şi Warlight (2018).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in