Domeniu: Literatură universală -> Americană
Literatură universală -> Clasici
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Esențial
Număr pagini: 312
ISBN: 978-973-46-3730-0
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2013
Carson McCullers
Inima-i un vânător singuratic
Stoc epuizat
Traducere din limba engleza de Dorina Tulpan
 
Romanul Inima-i un vinator singuratic este construit in jurul lui John Singer, un surdomut care devine, paradoxal, confidentul ideal al mai multor personaje neobisnuite: un proprietar de cafenea insingurat, Biff Brannon, un medic de culoare prea cult pentru a izbuti sa se faca inteles de familia sa, Benedict Mady Copeland, un agitator socialist alcoolic si pe jumatate dement, Jake Blount, si o adolescenta saraca, Mick Kelly, care-si afla consolarea in muzica. Fiecare dintre personajele in mintea carora patrunde autoarea este in felul lui un inadaptat, chiar si aparent normala Mick Kelly. Reusind sa surprinda izolarea individului, in jurul careia graviteaza intreaga conditie umana, si dovedind un simt acut pentru tensiunile rasiale din sudul Statelor Unite, Carson McCullers tese o poveste obsedanta, memorabila, facind sa razbata vocile celor respinsi de societate, ale celor uitati, ale celor abuzati. Romanul a fost ecranizat in 1968, filmul avindu-l ca protagonist pe Alan Arkin.
 
„Traiesc inconjurata de oamenii pe care ii creez si asta mi-a facut mereu singuratatea absoluta mai putin apasatoare.” (Carson McCullers)
 
„Cel mai impresionant aspect al romanului Inima-i un vinator singuratic este surprinzatoarea umanitate care ii permite unui scriitor alb, pentru prima data in fictiunea sudista, sa trateze personajele de culoare cu aceeasi usurinta si nepartinire ca pe cele de aceeasi rasa cu ea. Acest lucru nu poate fi pus pe seama stilului sau parerilor politice, ci pare sa provina dintr-o anumita atitudine fata de viata.” (The New Republic)
 
Inima-i un vinator singuratic are o forta, o impulsivitate si o siguranta remarcabile. Arta lui Carson McCullers seamana cu un tablou de Van Gogh populat cu personaje din scrierile lui Faulkner.” (The New York Times Book Review)
.00 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Carson McCullers (autor)

Carson McCullers (Columbus, 1917 – New York, 1967) este, alaturi de William Faulkner, Flannery O’Connor si Truman Capote, un nume esential al prozei sudiste americane. Primul ei mare succes este romanul The Heart is a Lonely Hunter (1940; Inima-i un vinator singuratic, Polirom, 2013), care a impus-o definitiv ca scriitoare. Acestuia i-au urmat mai multe romane – Reflections in a Golden Eye (1941), The Member of the Wedding (1946), Clock Without Hands (1961) –, volumul de proza scurta The Ballad of the Sad Cafe (1951, Balada tristei cafenele), piesa de teatru The Square Root of Wonderful (1958) si volumul de poezie Sweet as a Pickle and Clean as a Pig (1964). Postum, in 1976, ii va aparea si The Mortgaged Heart, un volum cuprinzind poeme, povestiri, articole si eseuri.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in