Domeniu: Literatură universală -> Engleză
Cărți pentru copii și tineret -> Literatură -> Fantasy & SF
Literatură universală -> Fantasy & SF
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Junior
Număr pagini: 168
ISBN: 978-973-46-3805-5
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2013
Ian McEwan
Visătorul
În stoc
Traducere din limba engleza si note de Dana Craciun
 
In sapte povesti legate intre ele, Peter Fortune isi aminteste diferite intimplari din timpul copilariei sale ciudate. Traind la granita dintre vis si realitate, el trece prin aventuri fantastice, traieste in trupul batrinei sale pisici si al unui copil rautacios, se lupta cu o papusa rea care s-a trezit la viata si cauta razbunare, gaseste intr-un sertar plin cu fleacuri o crema care face oamenii sa dispara etc. In cele din urma se trezeste, copil de unsprezece ani fiind, in trupul unui adult si incepe cea mai mare aventura a vietii sale: se indragosteste.
 
„Ian McEwan izbuteste sa imbine cu simplitate sclipiri in stare pura ale marii literaturi. S-ar putea spune ca romanul sau evolueaza pe doua registre – cel al copiilor si cel al adultilor –, dar, in realitate, falia dintre acestea e greu de distins. Visatorul este o carte despre nostalgii neimpartasite, iar copiii nu-si pot aroga monopolul acestora.” (The Independent)
 

„O proza limpede si plina de viata… Cititi cu voce tare aceste povestiri copiilor dumneavoastra; va vor bulversa.” (Evening Standard)

 

24.03 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Ian McEwan (autor)

Ian McEwan, unul dintre cei mai faimoşi scriitori britanici contemporani, este autorul romanelor Legea copiilorOperaţiunea Sweet ToothSolar, Pe plaja Chesil, Sîmbătă, Ispăşire (laureat al National Book Critics Circle Award şi W.H. Smith Literary Award), Amsterdam (distins cu Booker Prize), Durabila iubire, Inocentul, Copilul furat (pentru care a primit Whitbread Award), Cîinii negriMîngîieri străine (ambele nominalizate la Booker Prize), Visătorul, Grădina de ciment şi Coajă de nucă. A scris şi volumele de povestiri Prima dragoste, ultimele ritualuri (cîştigător al Somerset Maugham Award) şi În aşternuturi. În anul 2011 i-a fost acordat Premiul Tîrgului de carte de la Ierusalim.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in