Domeniu: Literatură universală -> Franceză
Literatură universală -> Clasici
Literatură universală -> Eseuri și corespondență
Colecție: ESEURI ȘI CONFESIUNI
Număr pagini: 468
ISBN: 978-973-46-4095-9
Tip ediție: broșată
Format: 106x180
An apariție: 2013
 Stendhal
Despre dragoste (ediţie de buzunar)
Stoc epuizat
In traducerea lui Gellu Naum
 
La treizeci si cinci de ani, Stendhal o cunoaste pe Matilde Dembowski, de care se indragosteste fulgerator. Respins de femeia adorata, isi propune sa scrie o carte in care sa faca o analiza „exacta si stiintifica” a iubirii. Astfel ia nastere eseul Despre dragoste. Pornind de la o tipologie a iubirii cu patru categorii – iubirea-pasiune, iubirea-capriciu, iubirea fizica si iubirea din vanitate –, Stendhal descrie procesul de „cristalizare” prin care indragostitul ajunge la „iubirea perfecta”. Rezultatul este o carte unde consideratiile obiective au pe alocuri o profunda amprenta personala, unde poezia si anecdota se impletesc cu psihologia, iar vocea filozofului e acompaniata de aceea a indragostitului.
 
9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar

Despre nasterea iubirii  Despre speranta  Frumusetea detronata de iubire  Despre admiratia excesiva  Despre dragostea de la prima vedere  Despre pudoare  Despre gelozie  Leacuri pentru dragoste  Despre natiuni in raport cu iubirea  Despre casatorie

 

Despre autor
 Stendhal (autor)
Stendhal, pseudonimul lui Henri-Marie Beyle (1783-1842), clasic al literaturii franceze celebru pentru analiza fina a personajelor sale si pentru stilul sau care a marcat tranzitia de la romantism la realism. Printre romanele sale se numara Rosu si Negru, Manastirea din Parma si Lucien Leuwen.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in