Domeniu: Literatură universală -> Engleză
Literatură universală -> Viaţă de familie
Literatură universală -> Umoristică, satirică
Literatură universală -> Urbană
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 512
ISBN: 978-973-46-4451-3
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2014
Zadie Smith
Dinți albi
Stoc epuizat
Traducere din limba engleza si note de Alina Scurtu
 
Romanul Dinti albi a cistigat mai multe premii prestigioase, printre care James Tait Black Memorial Prize, Whitbread Book Award, Guardian First Book Award, Commonwealth Writers First Book Prize si Betty Trask Award. Revista Time a inclus romanul in lista sa cu cele mai bune 100 de romane scrise intre anii 1923 si 2005.
 
Spectaculos si privind indeaproape cele mai ascunse unghere ale vietii, amuzant si emotionant, Dinti albi este povestea a doua familii londoneze, a lui Archie Jones si a prietenului sau de-o viata – Samad Iqbal. Cei doi se cunosc din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial si au o viata banala. Archie este acum casatorit cu o frumoasa jamaicana de doua ori mai tinara decit el si au impreuna o fetita, pe Irie. Samad, musulman pina in maduva oaselor, o primeste de nevasta, prin traditionala casatorie aranjata de parinti, pe cusurgia Alsana. Baietii lor, Millat si Magid, sint unul pasionat fara speranta de marijuana, iar celalalt indragostit pe viata de meandrele cunoasterii. Povestile celor doua familii, Jones si Iqbal, se imbina una cu alta, creind un paienjenis de mici istorii despre identitatea culturala, despre lupta pentru o existenta pusa la orice pas sub semnul indoielii, despre speranta unui nou inceput.
 
„Zadie Smith este o maestra a detaliilor, un Dickens postmodern. Felul in care isi spune povestea si intelepciunea ce transpare din ea sint pe masura locurilor si a izurilor lumii pe care Anglia a mostenit-o.” (The Washington Post)
 
Dinti albi este precum Londra pe care o descrie: un hibrid frematator de voci, tonuri si texturi, tresaltind de energie si incredere.” (The New York Times Book Review)
 
Carte recomandata de
.00 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Zadie Smith (autor)

Zadie Smith s-a nascut in 1975, in cartierul londonez Brent, unde a si crescut. Provine dintr-o familie mixta: mama era de origine jamaicana, iar tatal, cetatean britanic. A studiat literatura engleza la King’s College, in cadrul Universitatii din Cambridge, timp in care a inceput sa publice proza scurta. In 2003 a fost inclusa de revista literara Granta in prestigioasa lista a celor mai promitatori douazeci de scriitori britanici ai deceniului, iar in 2006 i s-a acordat premiul Orange pentru proza. Pina in prezent Zadie Smith a publicat patru romane. Cel mai recent dintre ele, intitulat Nord-Vest si publicat in Marea Britanie in 2012, a aparut in traducere la Editura Polirom un an mai tirziu.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in