Domeniu: Literatură universală -> Scandinavă
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 152
ISBN: 978-973-46-4897-9
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2014
 Sjón
Vulpea albastră
În stoc

Traducere din limba engleza de Anca Baicoianu 

Anul 1883, Islanda. Cu putin timp inaintea noptii polare, un barbat, pastorul Baldur Skuggason, este atras ca prin farmec de o vulpe albastra in pustietatea inghetata. Destinul sau se va intersecta cu cel al botanistului Friðrik B. Friðjonsson, care se pregateste sa inmorminteze o tinara bolnava de sindromul Down, salvata cu ani in urma dintr-un naufragiu. Din povestile aparent disparate ale personajelor se intrupeaza un roman deopotriva misterios si poetic, o parabola despre creatie si sacrificiu, un basm intunecat in care umorul si lirismul se impletesc stralucit, confirmind talentul literar al unui scriitor de talie internationala. Romanul Vulpea albastra a fost laureat cu Premiul pentru literatura acordat de Consiliul Nordic, cea mai inalta distinctie literara nord -europeana.

Vulpea albastra e un roman magic.” (Björk)

Vulpea albastra isi zugraveste lumea in culori si detalii sclipitoare, precise, concrete, iar oamenii par misteriosi, de nepatruns. Romanul e o parabola, comica si lirica, despre natura lucrurilor.” (The Times)

„Sjon e ca o cotofana: ia mituri si povesti din timpuri si locuri disparate si le tese laolalta. Rezultatele nu sint bizare – Sjon nu se fereste de adevarurile neplacute, nici in lumea asta, nici pe tarimul mitului – , iar in spatele naratiunilor jucause si aparent exuberante seaflaointeligentaextraordinara.” (The Times Literary Supplement)

 „Un roman translucid, in care cititorul simte cum, dincolo de suprafata, se misca lucruri stranii si luminoase, ce lasa in urma o serie de mici capcane ascunse.” (The Independent)

22.11 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
 Sjón (autor)

Nascut in 1962 la Reykjavik, Islanda, Sjon (Sigurjon Birgir Sigurdsson) este romancier, dramaturg, poet si textier. Romanele sale, printre care se numara Vulpea albastra (2003), Muza soptitoare (2005) sau Din gura balenei (2008), au fost traduse in douazeci si cinci de limbi. Este autorul multora dintre textele cintecelor celebrei Björk. A fost nominalizat la Premiul Oscar pentru versurile din coloana sonora a filmului Dancer in the Dark, regizat de Lars von Trier.

 

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in