Domeniu: Psihologie -> Emoţii
Familie şi relaţii -> Moarte, durere, pierdere
Colecție: COLLEGIUM
Număr pagini: 256
ISBN: 978-973-46-5075-0
Tip ediție: broșată
Format: 160x235
An apariție: 2014
Maria Nicoleta Turliuc , Cornelia Mairean
Psihologia traumei
În stoc
Stresul si trauma psihica influenteaza perceptia, gandirea si memoria, avind adesea consecinte grave asupra modului in care persoana afectata se percepe pe sine sau lumea inconjuratoare. Sinteza a celor mai noi informatii din domeniu, Psihologia traumei analizeaza tulburarile psihotraumatice, factorii de risc si factorii protectivi si prezinta strategii de coping, modalitati de prevenire a stresului posttraumatic, precum si cele mai eficiente terapii utilizate la nivel international. Autoarele propun o dubla viziune asupra expunerii la stres si evenimentele traumatizante, ce include atit aspectele negative ale acestora, cit si posibilele implicatii pozitive, cum ar fi dezvoltarea personala si rezilienta. In completarea informatiilor teoretice, volumul ofera instrumente practice de lucru, fiind un ghid util pentru studentii si profesorii facultatilor de psihologie, dar si pentru specialistii din domeniu.
 
Stresul si trauma psihica • Unele concepte asociate: pierdere, suferinta, doliu • Categorii nosologice ale psihotraumatologiei generale • Caracterul procesual al traumatizarii psihice • Factorii care influenteaza raspunsul la traume • Trauma in perioada copilariei si adolescentei • Trauma indirecta – definitie si manifestari • Primul ajutor psihologic • Terapia traumei si pierderii: evaluare si interventie • Rezilienta si dezvoltarea posttraumatica
34.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Maria Nicoleta Turliuc (autor)

Maria Nicoleta Turliuc este profesor universitar la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. A obtinut o bursa postdoctorala „Andrew Mellon”, oferita de Maison des sciences de l’homme (MSH) si Council of American Overseas Research Centers la MSH, Paris. Domeniile sale de interes includ: structuri si procese diadice/familiale, gender, violenta familiala, reactii la stres si trauma. Dintre volumele publicate amintim: Imaginar, identitate si reprezentari sociale. Imaginea elementului alogen in mentalul colectiv romanesc (2004), Psihologia cuplului si a familiei (2004), Psihosociologia comportamentului deviant (2007), Violenta in familie. Teorii, particularitati si interventii specifice (2009), Gen si diferente de gen in studii empirice (2014), Psihologia traumei (in colab., Polirom, 2015), la care se adauga peste 30 de studii aparute in lucrari de specialitate si peste 50 de articole in reviste stiintifice, ISI si BDI, intre care Journal of Loss and Trauma, Procedia – Social and Behavioral Sciences, Revista de cercetare si interventie sociala, Revista Psihologia Sociala, The Journal of International Social Research, Journal of Psychological and Educational Research, International Journal of Education and Psychology in the Community. De asemenea, a coordonat mai multe granturi de cercetare stiintifica si a participat cu lucrari la peste 45 de conferinte internationale.

Cornelia Mairean (autor)

Cornelia Măirean este asistent universitar doctor în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Domeniile sale de interes includ stresul şi pierderea traumatică, rezilienţa şi dezvoltarea personală, psihologia transporturilor. A publicat volumul Psihologia traumei (în colab., Polirom, 2014), precum şi studii în volume colective şi în reviste indexate ISI Thompson (Journal of Loss and Trauma, International Journal of Stress Management, The Social Science Journal, Journal of Adult Development, Journal of Happiness Studies, Learning and Individual Differences, Journal of Vocational Behavior etc.) sau în alte baze de date de prestigiu.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in