Domeniu: Literatură universală -> Americană
Literatură universală -> Fantasy & SF
Literatură universală -> Umoristică, satirică
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: TOP 10+
Număr pagini: 204
ISBN: 978-973-46-4960-0
Tip ediție: broșată
Format: 106x180
An apariție: 2014
Sam Savage
Firmin. Aventurile unei vieți subterane (ediţie de buzunar)
În stoc
Traducere din limba engleza si note de Vali Florescu
 
In doar doi ani de la aparitie, romanul Firmin a fost tradus in peste treizeci de tari si a devenit senzatia Tirgului de Carte de la Frankfurt in 2008. 
 
Firmin este un soricel nascut intr-un cartier sarac din Bostonul anilor ’60, la subsolul unei librarii. Acolo, tot infulecind una dupa alta pagini din Veghea lui Finnegan, cu care mama lui a captusit culcusul numeroasei sale familii, invata sa citeasca, devine un vagabond filosof ce se lupta cu marile intrebari ale existentei. Talentele sale exceptionale il instraineaza insa de semeni. Un suflet tandru, incearca din rasputeri sa comunice cu oamenii, dupa a caror companie tinjeste, dar isi da seama ca ii e sortit sa duca o viata singuratica, desi plina de fantezie. Pina la urma, tot incercind sa supravietuiasca in haosul demolarilor si modernizarii cartierului, dupa un sir de peripetii si cu un dram de noroc, izbuteste sa cunoasca un scriitor excentric, de a carui afectiune ajunge sa se bucure, ca si de frumusetea femeilor.
14.40 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Sam Savage (autor)

Sam Savage s-a nascut in 1940 in Carolina de Sud si a fost crescut sub influenta pasiunii mamei sale pentru poetii romantici englezi si a credintei nestirbite a tatalui in rationalismul darwinian. La virsta de 17 ani s-a mutat cu familia in Massachusetts, unde preferinta pentru pro­dusele contraculturii l-a facut sa se integreze perfect in atmosfera creata de generatia Beat. „Pe vremea aceea inca mai puteai sa fii un delincvent intelectual“, a declarat Savage intr-un interviu. Admis la Facultatea de Filosofie a Universitatii Yale, a abandonat-o in scurta vreme, pen­tru a se inscrie intr-un grup de protest impotriva arme­lor nucleare. Dupa citiva ani petrecuti la Paris, s-a intors la Yale, unde a obtinut un doctorat in filosofie, apoi si-a continuat studiile la Heidelberg. A lucrat intr-un atelier de reparat biciclete in Cambridge, Massachusetts, dupa care s-a retras in Sud, unde a schimbat mai multe mese­rii (pescar, timplar si tipograf, printre altele) si a scris poezii care i-au fost publicate, dar care nu-i placeau, si fragmente de roman care-i faceau placere, dar nu ajun­geau sa-i fie publicate. Firmin. Aventurile unei vieti sub­terane, romanul sau de debut, a aparut in 2006, iar in 2008 a devenit revelatia Tirgului de Carte de la Frankfurt, ajungind sa fie tradus in peste 30 de tari. La Editura Polirom au aparut Firmin. Aventurile unei vieti sub­terane (ed. I, 2009), Tipatul lenesului (2011).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in