Domeniu: Filosofie -> Filosofie medievală
Colecție: BIBLIOTECA MEDIEVALĂ
Număr pagini: 752
ISBN: 978-973-46-5313-3
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2015
Christine de Pizan
Cartea cetății doamnelor
Stoc epuizat
Editie bilingva
Traducere, studiu introductiv si note de Reghina Dascal
 
Curajoasa si erudita apologie a virtutilor femeilor, Cartea cetatii doamnelor este considerata indeobste prima utopie feminista din literatura universala si a devenit un model pentru literatura feminina ulterioara.
 
Figura de referinta a Evului Mediu tirziu, Christine de Pizan a fost una dintre primele scriitoare care au semnat cu propriul nume si a jucat un rol crucial in aparitia si desfasurarea primei mari polemici literare din cultura europeana – cea din jurul capodoperei lui Jean de Meun, Le Roman de la Rose. Aparuta in 1405, Cartea cetatii doamnelor incearca sa spulbere prejudecatile, larg raspindite la acea vreme, privind inferioritatea femeilor. Christine de Pizan imagineaza un oras ideal al doamnelor unde nu exista trepte sociale sau ranguri nobiliare si il populeaza cu figuri de sfinte, eroine, poete sau regine ce ilustreaza imensul potential creator pe care femeile il pot oferi lumii.
9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Christine de Pizan (autor)
Christine de Pizan (1364 – cca 1430) a fost o scriitoare italo-franceza din Evul Mediu tirziu, care a trait la curtea mai multor duci si a regelui Frantei Carol al VI-lea. Autoare a 41 de lucrari scrise in franceza medievala, ce includ biografii, poezii, carti de sfaturi pentru femei, dar si aceasta remarcabila utopie politica, Cartea cetatii doamnelor, incheiata in 1405.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in