Domeniu: Filosofie -> Logică
Filosofie -> Filosofie medievală
Colecție: BIBLIOTECA MEDIEVALĂ
Număr pagini: 240
ISBN: 978-973-46-5472-7
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2015
Raimundus Lullus
Ars brevis
Stoc epuizat
Traducere, comentarii si referinte de Jana Balacciu Matei
Studiu introductiv de Josep E. Rubio Albarracin       
 
Ars brevis constituie un punct de referinta in toate incercarile de descoperire a unui limbaj universal in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea.
 
Ars brevis este forma condensata a sistemului logic conceput de Raimundus Lullus pentru a sprijini eforturile misionare ale crestinismului de traditie latina din epoca. Convins ca cel mai adecvat instrument este un rationament bazat pe un sistem dialectic de definitii, principii si reguli de combinare, capabil sa se constituie intr-o stiinta universala, el a rafinat de-a lungul intregii sale vieti acest sistem, pe care l-a numit „arta”. Scrierile lui Raimundus Lullus au avut un ecou imens, dupa cum o dovedeste raspindirea „lullismului” in intreaga Europa Occidentala inca din timpul vietii autorului, iar Ars a ramas un punct de referinta in toate incercarile de descoperire a unui limbaj universal in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea.
9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Raimundus Lullus (autor)
Raimundus Lullus (c. 1232-1316) – scriitor, filosof, logician, teolog. Scrierile lui, peste 250 la numar, sint considerate primele opere majore ale literaturii catalane. In cadrul Ordinului Franciscan este considerat un martir si a fost beatificat de papa Pius al IX-lea in 1857. Dintre cartile sale, mentionam: Blanquerna, Ars magna, Arbor scientiae.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in