Domeniu: Istorie -> Istorie maritimă
Istorie -> Europa -> Europa de Est
Colecție: HISTORIA
Număr pagini: 296
ISBN: 978-973-46-5524-3
Tip ediție: broșată
Format: 160x235
An apariție: 2015
Charles King
Marea Neagră. O istorie
În stoc
Traducere de Dorian Branea si Cristina Cheveresan
 
Cea mai cuprinzatoare istorie a Marii Negre, din Antichitate pina in epoca moderna
 
Tinuturile din jurul Marii Negre au o istorie zbuciumata. Desi in ultimele decenii au fost afectate de conflicte etnice, colaps economic si rivalitati, tarile din aceasta regiune si-au pastrat totusi mostenirea si interesele comune. In prezent, Marea Neagra este mai importanta ca niciodata, ea facind legatura intre Balcani, Asia Centrala si Orientul Mijlociu. Charles King descrie evolutia in timp a acestei zone, de la Pontus Euxinus din Antichitatea greaca si latina la popoarele migratoare, bizantinii si in cele din urma turcii Evului Mediu, apoi la cele doua mari puteri, Imperiul Otoman si Rusia, sub semnul carora a stat epoca moderna. Vedem astfel cum de-a lungul secolelor Marea Neagra a devenit, dintr-o simpla granita, o regiune care a facilitat contactul intre comunitati religioase, imperii, iar mai tirziu natiuni si state.
 
„O carte esentiala pentru toti cei care considera ca trebuie sa fie informati in legatura cu asa-numita «Chestiune orientala» si care, in secret, se tem ca e prea tirziu pentru asta.” (The Guardian)
 
 
44.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
O arheologie a marii • Pontus Euxinus, 700 i.Hr. - 500 d.Hr. • Mare Maggiore, 500-1500 • Kara Deniz, 1500-1700 • Ciornoe More, 1700-1860 • Marea Neagra, 1860-1990
Despre autor
Charles King (autor)
Charles King este profesor de relatii internationale la Georgetown University. Sustine conferinte centrate in mare parte pe relatiile internationale, violenta sociala si politicile etnice, colaborind, printre altele, cu CNN, National Public Radio, BBC, History Channel si MTV. A publicat articole in The New York Times, The Washington Post, The New Republic, Foreign Affairs, The Daily Beast si The Times Literary Supplement. De acelasi autor: Nations Abroad: Diaspora Politics and International Relations in the Former Soviet Union (1998; in colaborare); Post-Soviet Moldova: A Borderland in Transition (1998); Moldovenii. Romania, Rusia si politica culturala (1999); The Ghost of Freedom: A History of the Caucasus (2008); Odessa: Genius and Death in a City of Dreams (2011; premiat cu National Jewish Book Award); Midnight at the Pera Palace: The Birth of Modern Istanbul (2014).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in