Domeniu: Biografii, autobiografii și jurnale -> Memorii, amintiri
Politică și științe politice -> Comentarii şi opinii -> România
Istorie -> România -> După 1989
Colecție: EGO-GRAFII
Număr pagini: 280
ISBN: 978-973-46-2546-8
Tip ediție: broșată
Format: 120x185
An apariție: 2015
Bogumil Luft
Românii în goana după happy-end
Ultimele exemplare
Traducere de Ana Maria Luft
 
Volumul Romanii in goana dupa happy-end, recenzat elogios in presa poloneza, s-a bucurat de succes si a facut obiectul unor lansari si dezbateri atit la Varsovia, cit si la Cracovia sau Poznan.
 
Mostenirea postsovietica, lupta impotriva complexelor, traditia multinationala si relatiile complicate cu vecinii. Romanii in goana dupa happy-end este o poveste cu o intriga complexa despre intilnirea a doua popoare – polonez si roman –, precum si despre moldoveni, care incearca sa-i ajunga din urma. Peste treizeci de ani de intilniri si experiente ale autorului – ziarist, publicist si diplomat, fost ambasador al Republicii Polone in Romania si Moldova – au dat roade intr-o minunata si foarte personala poveste despre tari inca prea putin cunoscute in Polonia.

„Luft este un autor special. A fost ambasador al Republicii Polone in Romania, apoi in Moldova. Stapineste excelent problematica acestor doua tari, minuieste in mod stralucit condeiul si este un observator ager si patrunzator. Romania il fascineaza si din motive personale, fapt care face ca lectura acestei carti sa fie si mai agreabila. Se poate observa de asemenea lesne cit de mult s-a schimbat parerea autorului despre intrebarile clasice ale epocii postcomuniste. Romania si Moldova sint doua tari ale unui singur popor, crunt injumatatit de istorie. Istoria Romaniei citita in paginile eseului lui Luft e ca un drog – da dependenta.” (Adam Michnik)

Romanii in goana dupa happy-end a aparut cu sprijinul Institutului Polonez al Cartii – Programul de Traduceri © Poland.

9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Bogumil Luft (autor)
Bogumil Luft (n. 1955) – ziarist si publicist, incepind cu anul 1981 colaborator al revistei lunare Wiez. A calatorit impreuna cu Papa Ioan Paul al II‑lea in Columbia, Argentina, Chile, Elvetia, Belgia, Franta si Cehia. In anul 1989 a publicat in saptaminalul Tygodnik Solidarnosc, iar in anii urmatori in Spotkania. In perioada 1999‑2006 a fost redactor, publicist si comentator politic al cotidianului Rzeczpospolita si comentator radio si TV. In anii 2001‑2003 a fost corespondent al cotidianului Rzeczpospolita la Bucuresti si Chisinau. Intre 1993 si 1999 a fost ambasadorul Republicii Polone in Romania, iar in anii 2010‑2012 ambasadorul Republicii Polone in Republica Moldova.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in