Domeniu: Literatură de călătorie -> Asia -> Japonia
Colecție: HEXAGON -> Cartea de călătorie
Număr pagini: 352
ISBN: 978-973-46-5523-6
Tip ediție: broșată
Format: 135x200
An apariție: 2015
Alan Booth
Drumurile către Sata. 3.000 de kilometri pe jos prin Japonia
Stoc epuizat
Traducere de Ciprian Siulea
 
„Un minunat tablou al Japoniei, pe care rareori il putem zari dincolo de imaginea publica a acestei tari.” (The Washington Post Book World)
 
In anii 1980, cind era deja stabilit in Japonia de mai bine de un deceniu, Alan Booth a facut o lunga drumetie: a pornit din extremitatea nordica a tarii, capul Soya din insula Hokkaido, si a ajuns in cel mai sudic punct al ei, capul Sata din insula Kyushu. A strabatut trei insule, pe o distanta de aproximativ 3.300 de kilometri. O calatorie spectaculoasa, in cea mai mare parte pe drumuri de tara, in care Booth a descoperit locuri, obiceiuri si personaje pitoresti, de la hangii pina la calugari budisti, de la pescari, profesori sau politisti pina la luptatori profesionisti, betivi si femei de moravuri usoare. In paginile sale, adesea pline de umor, descoperim multiplele fatete ale unei tari care si astazi continua sa fie prea putin explorata si prea putin cunoscuta.
 
„Booth intelege foarte bine viata japonezilor de rind. Observatiile sale sunt de multe ori extraordinare.” (The New York Times Book Review)
 
Din cuprins:
Insula salbatica • Moarte in nord • Lumini de vara, umbre de vara • Buddha si Podul Plutitor al Cerului • Ochiul Zeului Tunetului • O mie de cocori, o mie de sori • Peisaje de pe Luna
9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Alan Booth (autor)
Alan Booth s‑a nascut in 1946 la Londra. A studiat arta dramatica la Birmingham University, apoi s‑a alaturat London Shakespeare Center, unde a fost actor si regizor.
A calatorit in Japonia in 1970, fiind pasionat de ideea teatrului ca ritual, in mare voga in anii 1960. Aici a studiat teatrul no. Cu timpul, si‑a pierdut interesul fata de no si a devenit tot mai fascinat de tara unde era ca acasa; si‑a descoperit si adevarata vocatie, cea de scriitor. Timp de doua decenii, Alan Booth a colaborat regulat la diferite publicatii in limba engleza din Japonia, comentind filme sau probleme sociopolitice locale. De asemenea, a invatat limba japoneza.
Booth a devenit celebru pentru calatoriile sale in colturi indepartate ale Japoniei, in cursul carora poposea la hanuri, unde se intilnea cu localnicii, bea bere cu gazdele, apoi consemna evenimentele. Publicat initial in 1986, Drumurile catre Sata a devenit un clasic al cartilor de calatorie. Alan Booth a incetat din viata in 1993. A mai publicat Looking for the Lost.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in