Domeniu: Biografii, autobiografii și jurnale -> Memorii, amintiri
Literatură de călătorie -> Africa -> General
Biografii, autobiografii și jurnale -> Aventurieri şi exploratori
Colecție: BIBLIOTECA MEMORIA. Jurnale, autobiografii, amintiri
Număr pagini: 240
ISBN: 978-973-46-5674-5
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2015
Mihai Tican Rumano
Sub soarele Africii răsăritene
Stoc epuizat
Prefata de Mircea Anghelescu
 
In decembrie 1934, atras de farmecul continentului negru, pe care il indragea in mod deosebit, Mihai Tican Rumano a pornit intr-o calatorie care l-a dus pina in Somalia. A vizitat orase incarcate de istorie, ca Istanbulul, Alexandria, Ierusalimul sau Beirutul, si tari exotice, ca Djibouti, Somalia sau Zanzibar. A strabatut distantele „cu trenul, cu vaporul, cu automobilul, cu caravana si cu aeroplanul”. Peste tot a stat de vorba cu localnicii, incercind sa afle care sint obiceiurile si traditiile lor, si a facut numeroase fotografii cu care si-a ilustrat impresiile de calatorie.
 
„Aparuta in 1936, intr-o rememorare mai capricioasa, dar si mai destinsa a peripetiilor calatoriei sale, Sub soarele Africii rasaritene aduce o schimbare in lantul aventurilor care umplu volumele precedente ale lui Mihai Tican Rumano: neinfricatul vinator lasa pusca jos pentru a visa mai mult si a medita cu modestie in marginea lumii pe care o cutreierase. Cartile lui Mihai Tican Rumano ofera cititorului nu numai o lectura antrenanta si plina de surprize, ci si un izvor de cunostinte despre o lume care e din ce in ce mai aproape de noi.” (Mircea Anghelescu)
 
„Sprinteneala de gind, fluiditate in fraza, o agera ascutime de a detine amanuntul plastic si caracteristic, observatie educata si intretinuta cu lecturi diverse, mult dar al pitorescului, umor si sensibilitate – avem de-a face nu numai cu un om mereu ispitit de necunoscut si de riscul aventurii, dar si cu un scriitor autentic.” (Cezar Petrescu)
 
„Lipsite de ostenit rafinament stilistic, scrise direct, cartile lui Mihai Tican sint palpitante ca insasi aventura.” (Pamfil Seicaru)
 
Din cuprins:
De la Constanta la Istanbul • Istanbul – Beirut • Beirutul Libanului • Pe pamintul fagaduintei: Haifa • Alexandria • Port Said • Canalul Suez • Marea Rosie • Djibouti • Obock • Pe Oceanul Indian • Mogadiscio • Mombasa – Zanzibar – Dar es Salaam • Ierusalim • Cairo
9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Mihai Tican Rumano (autor)
Mihai Tican Rumano (1893-1967), nascut la Berevoesti, linga Cimpulung-Muscel, fuge la 13 ani de la pravalia unde lucra, ajungind la Bucuresti, apoi la Braila, Constanta, iar de acolo, imbarcat pe un vas ca ajutor de bucatar, tocmai in Argentina. Are o viata spectaculoasa, cu calatorii in toata lumea: intii in America Centrala si de Nord, Australia si Noua Zeelanda, apoi in Congoul belgian, Africa Occidentala si Centrala. Se intoarce in Africa, marea lui pasiune, pentru a vizita si coasta rasariteana, dupa ce a locuit o vreme in Spania si a publicat carti de calatorie in spaniola, traduse si in romana, cu mare succes in perioada interbelica. Dintre cartile publicate in Romania: Viata albului in tara negrilor (1930); Lacul cu elefanti (1930); Dansul canibalilor (1931); Misterele continentului negru (1933); Icoane dunarene: Dunarea, Delta si taina baltilor (1933); Nopti barceloneze. Barrio chino (1937); La vinatoare in Congo (1968).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in