Domeniu: Psihologie -> Psihologie organizaţională
Afaceri și economie -> Management
Afaceri și economie -> Comportament organizaţional
Colecție: COLLEGIUM -> Psihologie
Număr pagini: 312
ISBN: 978-973-46-5821-3
Tip ediție: broșată
Format: 160x235
An apariție: 2016
Ion-Ovidiu Pânișoară , Georgeta Pânișoară
Managementul resurselor umane (ediţia a III-a revăzută şi adăugită)
În stoc
Editia a III‑a revazuta si adaugita
 
Piata muncii, marcata de competitivitate si de viteza cu care se produc schimbari in toate sectoarele de activitate, solicita din ce in ce mai mult adaptabilitate, creativitate si rezistenta la stres si efort din partea angajatilor. Iar pentru ca locurile de munca sa fie ocupate de cei mai performanti oameni, este nevoie de departamente puternice de resurse umane, care sa reuseasca sa selecteze cei mai buni candidati pentru angajare, apoi sa-i ajute sa acumuleze toate cunostintele de care au nevoie si sa se integreze. Managementul resurselor umane, ajunsa la a treia editie, raspunde in mod concret numeroaselor probleme cu care se confrunta un manager in resurse umane: constructia si aplicarea fiselor de post, modalitatile de evaluare sau recompensare, politicile salariale de motivare, analiza de nevoi, programele de instruire organizationala, aspectele de etica si nondiscriminare. Autorii analizeaza intregul parcurs al activitatii de recrutare si selectie si prezinta modele, fise-tip si studii de caz, oferindu-le un ghid practic tuturor celor interesati: recrutori sau manageri de resurse umane si de personal, studenti si tineri cercetatori in psihologie, resurse umane sau psihologie organizationala.
39.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Atributii ale managerului de resurse umane • Constructia si administrarea fiselor de post • Recrutarea si selectia resurselor umane • Integrarea in organizatie • Cultura organizationala • Comunicarea in organizatii • Evaluarea performantelor in organizatie • Instruirea organizationala • Aspecte motivationale. Recompensarea • Schimbare si dezvoltare organizationala • Managementul carierei
Despre autor
Ion-Ovidiu Pânișoară (autor)

Ion-Ovidiu Pânişoară este profesor doctor, director al Departamentului de Formare a Profesorilor şi conducător de doctorat în ştiinţele educaţiei, Universitatea din Bucureşti. A participat în calitate de expert la conferinţe internaţionale şi naţionale (ca moderator, key-speaker şi preşedinte); este implicat de asemenea în programe de cercetare (director de program, formator şi evaluator) şi a făcut parte din comisii ale organismelor naţionale de profil (CNATDCU, CNCSIS; ARACIS, AMCSIT, Coaliţia pentru Educaţie, CNFP etc.). Participă activ cu contribuţii şi interviuri în presa naţională şi prin intervenţii TV. Desfăşoară activităţi de training şi de consultanţă în mediul privat, iar în 2012 a fondat site-ul educaţional www.performante.ro, adresat cadrelor didactice şi părinţilor. La Editura Polirom a mai publicat: Prelegeri pedagogice (coautor, 2001), Comunicarea eficientă (2003, 2004, 2006, 2008, 2015), Managementul resurselor umane (coautor, 2004, 2005, 2016), Ştiinţa învăţării. De la teorie la practică (coautor, 2005), Motivarea eficientă (coautor, 2005), Pregătirea psihopedagogică. Manual pentru definitivat şi gradul didactic II (2008), Profesorul de succes. 59 de principii de pedagogie practică (2009, 2015), Cele 7 medalii ale succesului. Povestiri pentru părinţi şi copii (coautor, 2012), Medaliile succesului 2. Şcoala de vis (coautor, 2013), Medaliile succesului 3. Marele muzeu al cărţii (coautor, 2014). De asemenea, coordonează colecţiile „Carieră. Succes. Performanţe” şi „Profesorul de succes” ale Editurii Polirom.
Volumul Comunicarea eficientă a fost distins cu Premiul „C. Rădulescu-Motru”, acordat de Academia Română în anul 2010.

Georgeta Pânișoară (autor)
Georgeta Pânișoară este conferenţiar universitar doctor abilitat în Departamentul de Psihologie, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti. Este doctor în psihologie din 2006, conduce doctorate din 2016. Susţine cursuri de psihologia învăţării, educaţiei, motivare, managementul resurselor umane, dezvoltare emoţională, comunicare verbală şi nonverbală etc. Coordonează colecţia „Psihologia copilului & Parenting” a Editurii Polirom. A scris numeroase volume de succes, dintre care amintim: Managementul resurselor umane (trei ediţii; Polirom, 2004, 2005, 2016), Motivarea eficientă (Polirom, 2005), Psihologia copilului modern (coord.; Polirom, 2011), Medaliile succesului (2013, 2014). A participat la numeroase granturi şi conferinţe naţionale şi internaţionale; susţine workshopuri, webinare şi programe de training. Autor de jocuri educaţionale (Provocarea emoţiilor, 2017, Personality Game, 2018). Cofondator al site‑ului educaţional www.performante.ro.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in