Domeniu: Biografii, autobiografii și jurnale -> Memorii, amintiri
Literatură română -> Biografică
Literatură română -> Politică
Literatură română -> Istorică
Literatură română -> Beletristică
Colecție: -
Număr pagini: 400
ISBN: 978-973-46-6169-5
Tip ediție: cartonată
Format: 130x200
An apariție: 2016
Norman Manea
Întoarcerea huliganului (ediție aniversară)
În stoc
Editie publicata cu prilejul implinirii virstei de 80 de ani
Premiul Medicis Etranger 2006
 
Intoarcerea huliganului a aparut sau urmeaza sa apara in Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franta, Italia, Spania, Portugalia, Suedia, Olanda, China, Brazilia, Polonia, Ungaria, Cehia, Grecia, Turcia, Rusia si Estonia.
 
„O carte extraordinara.” (The New Yorker)
 
„Viziune asupra totalitarismului mai apropiata de amenintarea obscura, ca la Kafka, universala si totusi asumata intim, decit de structura detaliata a lui Orwell.” (The New York Times)
 
„Istorie, reflectie filosofica, viziune a lumii, incursi-une in sufletul omenesc. Mare literatura.” (Le Nouvel Observateur)
 
Intoarcerea huliganului e o carte a spiritului creator si o carte Est-Vest.” (Die Welt)
 
„Miracolul limbii. Prin jungla frazelor izbucneste, mereu, un genial talent al cuvintului.” (Die Zeit)
 
„Un autor de prim ordin in panorama literaturii contemporane.” (La Stampa)
 
„Un roman cu puternice accente politice, in sensul cel mai ales al cuvintului: un roman despre etica politicii, despre temeiurile – sau nesabuinta – Istoriei.” (L’Unita)
 
„Norman Manea este maestrul actual, probabil neintrecut, al unui adevarat gen literar-memo-rialistic-istoriografic.”( El Diario)
44.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Norman Manea (autor)

Norman Manea (n. 1936), unul dintre cei mai apreciati prozatori si eseisti romani, profesor de literatura europeana si „writer in residence” la Bard College, New York. De la debutul din 1966 si pina in 1986, cind a plecat din tara, a publicat 10 volume, fiind distins cu Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti (1979) si Premiul Uniunii Scriitorilor (1984, anulat de Consiliul Culturii si Educatiei Socialiste). In 1992 a primit Bursa Guggenheim si Premiul MacArthur, in 1993 Biblioteca Nationala din New York l-a sarbatorit cu prilejul acordarii distinctiei de „Literary Lion” al bibliotecii, in 2002 i s-a atribuit Premiul international de literatura Nonino pentru „Opera omnia”, iar in 2006, Premiul Medicis Etranger pentru Intoarcerea huliganului. In 2010 a primit distinctia „Commandeur dans l’Ordre des Arts et des Lettres” din partea guvernului francez, iar in 2011, prestigiosul premiu literar Nelly Sachs. In 2012, Uniunea Scriitorilor din Romania i-a decernat Premiul National pentru Literatura.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in