Domeniu: Istorie -> Istorie socială
Istorie -> Modernă și contemporană -> General
Colecție: HISTORIA
Număr pagini: 360
ISBN: 978-973-46-6221-0
Tip ediție: broșată
Format: 160x235
An apariție: 2016
Bill  Bryson
1927. O vară care a schimbat lumea
În stoc

Traducere de Ioana Aneci

„A fost vreodată istoria atît de savuroasă? Bill Bryson este un adevărat maestru al naraţiunii.” (Daily Mail)

În vara anului 1927, America avea o bursă prosperă, un preşedinte care lucra doar patru ore pe zi (şi dormea cam tot restul timpului), un sculptor pe jumătate nebun ce plănuia să cioplească patru capete gigantice în stînca inaccesibilului munte Rushmore, o revărsare devastatoare a apelor fluviului Mississippi şi un tînăr aviator necunoscut pe nume Charles Lindbergh, care urma să devină cel mai celebru om din lume. A fost vara cînd a apărut filmul sonor, s-a inventat televiziunea, teroarea lui Al Capone a ajuns la apogeu şi s-a luat decizia nechibzuită care a dus la Marea Depresiune. Cu umorul său inconfundabil, Bill Bryson readuce la viaţă vara aceea uitată, în care America s-a maturizat, a păşit în centrul scenei şi a schimbat lumea pentru totdeauna.

„Mai mulţi autori au scris despre evenimentele din 1927, însă doar Bryson a adunat laolaltă toate piesele colorate ale acelui anotimp fericit.” (The Boston Globe)

„Bryson a inventat ceea ce ar putea deveni un nou gen de non-ficţiune: o scurtă istorie a unei epoci spusă prin biografia unei veri. O carte din care poţi învăţa multe lecţii.” (The Times)

44.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Bill  Bryson (autor)

Bill Bryson, născut în SUA, a lucrat ca jurnalist şi a fost rector al Universităţii Durham din Marea Britanie. La Editura Polirom, de acelaşi autor au mai apărut Acasă. O istorie a vieţii private (2012, 2017), De cealaltă parte a lumii. Călătorind prin Australia (2014), O plimbare în pădure. Redescoperind America pe cărările Munţilor Apalaşi (2015), Călătorii prin Europa (2015), Despre toate, pe scurt. De la Big Bang la ADN (2015), 1927. O vară care a schimbat lumea (2016), Însemnări de pe o insulă mică. O călătorie prin Marea Britanie (2017), Drumul către Little Dribbling. Noi însemnări de pe o insulă mică (2018), Însemnări dintro ţară mare. Visul american văzut de aproape (2018) şi Continentul uitat. America micilor oraşe (2019).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in