Domeniu: Literatură română -> Beletristică
Colecție: TOP 10+
Număr pagini: 376
ISBN: 978-973-46-6472-6
Tip ediție: broșată
Format: 106x180
An apariție: 2016
Claudiu M.  Florian
Vârstele jocului. Strada Cetăţii (ediţie de buzunar)
În stoc

Pentru romanul Vârstele jocului. Strada Cetăţii Claudiu M. Florian a primit Premiul Uniunii Europene pentru Literatură, ediţia 2016.

Un roman al jocului istoriei cu individul. Totodată un roman despre descoperirea lumii şi a propriei identităţi de către un puşti de cinci-şase ani, într-un colţ multietnic de Transilvanie, în România anilor ’70. O continuă pendulare, din perspectiva copilului, pe alocuri plină de umor, între spaţii, epoci şi culturi diferite. Lumea ce se dezvăluie celui mic este una marcată de noţiuni elementare şi totuşi contradictorii: totul se întîmplă „aici”, dar multe gînduri se îndreaptă către „Îngermania”; toţi şi toate sînt „de-mai-multe-feluri”, mai puţin copilul singur la părinţi; rudele, fie ele olteneşti, săseşti sau mălurene, sînt altceva decît „ăştia”, executanţii nevăzuţi ai unei voinţe dominante; omuleţii din televizor pot vorbi tare şi nestingherit, pe cînd cei din aparatul radio vorbesc doar într-ascuns şi pe şoptite. Un roman despre origini şi mentalităţi, propagandă şi realităţi istorice, statornicie şi emigrare, ocrotire şi nesiguranţă, integritate şi compromis, într-o ţară evoluînd sub semnul independenţei în plan extern şi al oprimării interne.

19.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Claudiu M.  Florian (autor)

Claudiu Mihail Florian s-a născut în 1969 la Rupea, judeţul Braşov, unde a trăit pînă la 11 ani. După gimnaziul şi liceul urmate în Capitală, revine în Ardeal ca militar în termen (ciclul septembrie1988 – ianuarie 1990). Ulterior licenţiat în Germanistică la Bucureşti, Magister în Ştiinţe Umaniste Interdisciplinare în Limba Germană, la Bucureşti, şi în Istorie Contemporană, la Bielefeld, Germania. În perioada studenţiei a tradus în limba română, din limbile engleză şi germană, romane ale mai multor autori, între care Hermann Hesse şi Sven Hassel. Este angajat al Ministerului Afacerilor Externe. A fost ataşat cultural şi de presă la Ambasada României la Berlin şi prim-colaborator al Ambasadei României la Berna. În prezent lucrează la Institutul Cultural Român din Berlin. Romanul Vîrstele jocului. Strada Cetăţii a fost scris iniţial în limba germană şi a apărut în anul 2008 la Editura Transit, Berlin, cu titlul Zweieinhalb Störche – Roman einer Kindheit în Siebenbürgen (Două berze şi jumătate – Romanul unei copilării în Transilvania).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in