Domeniu: Literatură română -> Viaţă de familie
Literatură română -> Beletristică
Colecție: -
Număr pagini: 224
ISBN: 978-973-46-6624-9
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2017
Cezar Paul-Bădescu
Luminiţa, mon amour (ediţie limitată)
În stoc

Roman care stă la baza filmului Ana, mon amour, în regia lui Călin Peter Netzer, film premiat pentru montaj la Berlinale 2017

Luminiţa şi Cezar sînt studenţi la Litere, iar în seara în care se cunosc vorbesc ore în şir despre literatură, în camera lui de cămin. La plecare, fata are un atac de panică, iar această criză grăbeşte apropierea dintre cei doi. De altfel, afecţiunea nervoasă a Luminiţei va avea un rol de catalizator şi va face ca toate reacţiile din relaţia de cuplu să fie accelerate şi augmentate. Cu timpul, Luminiţa ajunge să dezvolte un întreg arsenal de fobii, iar cei doi vor apela la tot felul de soluţii pe care le oferă lumea în care trăim. Majoritatea, vîndute drept reţete de fericire. Vor reuşi oare ei să-şi rezolve problema? Pe de altă parte, însănătoşirea Luminiţei va face ca relaţia lor să intre pe un făgaş normal?

 

24.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Cezar Paul-Bădescu (autor)

Cezar Paul-Bădescu (n. 1968) a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti şi masterul de teoria literaturii şi literatură comparată la aceeaşi instituţie. A debutat în volumul colectiv Tablou de familie (Leka-Brâncuş, 1995), iar volumul său individual de debut, Tinereţile lui Daniel Abagiu, a deschis colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, în 2004, şi a apărut ulterior în italiană şi în bulgară.
Cezar Paul-Bădescu este coscenarist al filmului Ana, mon amour.
În mass-media, a activat 22 de ani, timp în care a fost angajat la mai multe instituţii de presă. A fost redactor la revista Dilema (ulterior Dilema veche) vreme de 15 ani, a fost redactorul-şef al suplimentului Adevărul literar şi artistic, a condus secţia de cultură a ziarului Adevărul sau a realizat emisiunea Cartea cea de toate zilele la TVR 2. Din activitatea jurnalistică au rezultat volumul de eseuri Umbre pe ecranul tranziţiei (Humanitas, 2013) şi coordonarea volumului Cazul Eminescu (Paralela 45, 1999). În anul 2000, a fost decorat de Preşedinţia României cu Medalia „Mihai Eminescu“, pentru merite culturale.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in