Domeniu: Biografii, autobiografii și jurnale -> Memorii, amintiri
Istorie -> Asia -> Asia Centrală
Colecție: -
Număr pagini: 256
ISBN: 978-973-46-6825-0
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2017
Nujeen Mustafa , Christina Lamb
Nujeen. Cum a reuşit o fată imobilizată în scaunul cu rotile să fugă din Siria în Germania
În stoc

Traducere de Irina-Marina Borţoi

Christina Lamb este coautoarea bestsellerului Eu sînt Malala

Prizonieră în apartamentul din Alep unde locuieşte cu familia ei, Nujeen este bolnavă de paralizie cerebrală şi condamnată să trăiască într-un cărucior cu rotile. Neputînd să meargă la şcoală, învaţă singură engleza din serialele americane de televiziune. Cînd luptele dintre trupele dictatorului Assad şi militanţii ISIS cuprind şi Alepul, Nujeen şi ai ei iau calea exilului. Ajunşi în Turcia, se alătură altor mii de sirieni care se îndreaptă spre Europa căutînd azil şi, poate, o viaţă mai bună. Mereu optimistă, în ciuda bolii sale şi a suferinţelor prin care a trecut, Nujeen dezvăluie lumii întregi ce înseamnă să trăieşti sub o dictatură şi să înduri ororile războiului civil, să fii nevoit să-ţi părăseşti ţara şi să depinzi de alţii. Povestea ei este drama refugiaţilor sirieni văzută prin ochii unei fete al cărei curaj impresionează şi care nu încetează nicio clipă să spere. 

„Povestea lui Nujeen ne aminteşte că, la fel ca toţi oamenii, refugiaţii au visuri şi aspiră la pace, educaţie şi o societate mai bună.” (Malala Yousafzai, autoarea bestsellerului Eu sînt Malala şi laureată a Premiului Nobel pentru Pace)

9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Nujeen Mustafa (autor)

Născută într-o familie de kurzi din Siria, Nujeen Mustafa şi-a petrecut viaţa în scaunul cu rotile. În 2014, împreună cu o parte dintre ai săi, a fugit din calea războiului în Turcia vecină, de unde au trecut pe mare în Grecia, pentru a ajunge în cele din urmă în Germania. În prezent trăieşte şi studiază în oraşul german Wesseling.

Christina Lamb (autor)

Christina Lamb este jurnalistă la The Sunday Times. A obţinut numeroase premii pentru reportajele sale, între care se remarcă cele despre ocupaţia sovietică din Afganistan şi despre războiul împotriva terorismului. Este autoarea bestsellerurilor The Africa House, Waiting for Allah, The Sewing Circles of Herat, Small Wars Permitting şi (împreună cu Malala Yousafzai) I Am Malala (Eu sînt Malala, Polirom, 2014).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in