Domeniu: Biografii, autobiografii și jurnale -> Memorii, amintiri
Istorie -> Orientul Mijlociu -> General
Politică și științe politice -> Drepturile omului
Științe sociale -> Emigrație și imigrație
Colecție: -
Număr pagini: 304
ISBN: 978-973-46-6572-3
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2017
Melissa Fleming
O speranţă mai puternică decît marea. Povestea unei refugiate siriene care a supravieţuit terorii
În stoc

Traducere de Mihaela Negrilă

Pe vasul de pescuit înghiţit de ape care ar fi trebuit să-i ducă în Suedia pentru a începe o viaţă nouă se aflaseră cinci sute de refugiaţi, între care şi o sută de copii. Acum, în derivă pe o mare ostilă, printre rămăşiţele vasului naufragiat şi cadavre plutind peste tot în jur, Doaa Al Zamel, o tînără siriană de 19 ani, se menţine la suprafaţă datorită unui mic colac de plastic, ţinînd strîns în braţe două fetiţe. Pentru ele încearcă să nu-şi piardă speranţa şi să supravieţuiască. Povestea ei cutremurătoare adună vocile neauzite a milioane de refugiaţi care riscă totul în încercarea disperată de a avea un viitor mai bun. 

„Relatarea Melissei Fleming e captivantă şi plină de emoţie. Aşa cum spune Doaa în nota ei, «este doar o frîntură din povestea durerii şi a greutăţilor pe care le îndură refugiaţii din întreaga lume».” (Financial Times

„O carte care trebuie citită neapărat de toţi cei ce dezbat problema crizei refugiaţilor, deoarece concentrează povestea întregului război din Siria în povestea unei singure familii, a unui singur om: Doaa.” (New York Journal of Books)

34.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Melissa Fleming (autor)

Melissa Fleming este purtător de cuvînt al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR). Călătoreşte în zone de război şi tabere de refugiaţi pentru a vorbi în numele milioanelor de oameni obligaţi să-şi abandoneze căminele. Este citată frecvent de mass-media internaţională, inclusiv de The New York Times, The Washington Post, CNN şi NPR.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in