Domeniu: Literatură universală -> Americană
Literatură universală -> Istorică
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 344
ISBN: 978-973-46-6873-1
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2017
Susan Abulhawa
Dimineţi în Jenin
În stoc

Traducere din limba engleză și note de Irina Bojin

Autoarea bestsellerului Albastrul dintre cer şi ape

Locuitorii din Ein Hod, vechi sat palestinian, duc o viaţă liniştită, cultivînd măslini şi smochini. Pînă în 1948, cînd sînt forţaţi să-şi părăsească pămîntul şi căminele şi să-şi găsească adăpost într-o tabără de refugiaţi din preajma oraşului Jenin. Ceea ce urmează este saga unei familii palestiniene, desfăşurată pe patru generaţii prinse în vîrtejul evenimentelor din Orientul Mijlociu. După cum ea însăşi mărturiseşte, autoarea şi-a propus să recurgă la literatură pentru a arunca o lumină nouă asupra evenimentelor petrecute în Palestina în perioada 1941-2002. Urmărind vieţile unor oameni obişnuiţi, dar care se dovedesc a fi caractere puternice, convingătoare, ea spune de fapt povestea unei întregi naţii şi pledează pentru dreptul la istorie al celor ajunşi în condiţia de refugiaţi ca urmare a evacuărilor masive cauzate de conflictul israeliano-palestinian. Roman cu un puternic impact emoţional, naraţiune ritmată de episoade dramatice, spusă deseori chiar de eroii întîmplărilor, nu lipsită de întorsături spectaculoase, dar pline de tîlc, Dimineţi în Jenin este o lectură pasionantă.

„Prietenia, adolescenţa, dragostea: momente obişnuite, ce se petrec pe fundalul unor evenimente cu totul extraordinare, fac din Dimineţi în Jenin o poveste vie.” (The Independent)

„O carte curajoasă care ne aminteşte de istoria unei naţiuni şi a unui popor slujindu-se de poveşti comune de viaţă, petrecută uneori în circumstanţe neobişnuite. Fără să urmărească senzaţionalul, romanul lui Susan Abulhawa dă şi impresia unui documentar care lasă evenimentului istoric libertatea să vorbească de la sine.” (The Guardian)

„Una dintre cele mai provocatoare cărţi publicate vreodată, scrisă cu pasiune şi sinceritate.” (Daily Mail)

39.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Susan Abulhawa (autor)

Scriitoarea şi activista pentru drepturile omului Susan Abulhawa s-a născut în Palestina, în 1970. Este fondatoarea şi preşedinta asociaţiei Playgrounds for Palestine, o organizaţie dedicată protecţiei drepturilor copiilor palestinieni. A publicat proză scurtă în antologiile colective Shattered Illusions şi Searching Jenin, iar eseurile şi comentariile ei politice sînt cunoscute în întreaga lume. În 2010 a publicat Dimineţi în Jenin, roman inspirat de războiul israeliano-palestinian. Albastrul dintre cer şi ape (Polirom, 2016), bestseller în douăzeci de ţări, este cel de-al doilea roman al ei. În prezent, Susan Abulhawa are cetăţenie americană şi trăieşte împreună cu familia în Pennsylvania.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in