Domeniu: Literatură universală -> Japoneză
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Seria de autor „Haruki Murakami”
Număr pagini: 224
ISBN: 978-973-46-7018-5
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2017
Haruki Murakami
În noapte (ediţia 2017)
Stoc epuizat

Traducere din limba japoneză şi note de Iuliana Oprina

În noapte este un puzzle de personaje cum nu se poate mai diferite: Eri Asai, un fotomodel cufundat într-un somn care durează de luni de zile, sora ei, Mari, o studentă pasionată de lectură, un trombonist de jazz, o tînără prostituată chinezoaică brutalizată şi abandonată într-un love hotel, un simplu angajat la o firmă de calculatoare. Toţi sînt oameni ai nopţii bîntuiţi de secrete şi dorinţe nelămurite, iar legăturile dintre ei se limpezesc încetul cu încetul pe parcursul cărţii, construind un univers nocturn plin de farmecul, subtilitatea şi umorul caracteristice romanelor lui Murakami.

„Un roman al aventurii erotice şi intelectuale, o carte romantică şi seducătoare.” (Kirkus Reviews)

În noapte face parte dintre acele romane scurte, tulburător de intime şi sensibile ca o rană deschisă în care Murakami descrie cu minuţiozitate de bijutier toate nuanţele singurătăţii şi ale existenţei tainice a protagoniştilor. O carte ca o piesă de jazz, în care fiecare personaj dezvoltă solitar propria temă, reunindu-se cu ceilalţi doar în scurte pasaje intense şi pline de semnificaţie. Geniul lui Murakami constă tocmai în această capacitate de a le comunica cititorilor săi o experienţă în acelaşi timp străină şi familiară.” (Booklist)

„O carte despre viaţa nocturnă a oraşului Tokyo, despre intervalul misterios şi neliniştitor dintre miezul nopţii şi zori, cînd timpul însuşi are un alt ritm şi totul devine posibil. Trei poveşti reunite prin coincidenţele absurde, realist-magice, specifice lui Murakami, pe care curgerea minutelor le îndreaptă spre un deznodămînt imprevizibil.” (Publishers Weekly)

27.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Haruki Murakami (autor)

Unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani, Haruki Murakami s-a născut în 1949. A studiat literatura la Universitatea Waseda din Tokio. Experienţa de proprietar al unui bar din Tokio în care se cînta jazz (reflectată în romanul său din 1992, La sud de graniţă, la vest de soare) şi cea de traducător al operelor lui F. Scott Fitzgerald, John Irving, Truman Capote şi Raymond Carver îşi vor spune cuvîntul în formarea sa ca mesager al unei Japonii occidentalizate – un ţinut amăgitor, lipsit parcă de suflet şi suflu, al cărui spirit străvechi pare să fi dispărut aproape în întregime. Primul său roman, Ascultă cum cîntă vîntul (1979), i-a adus Premiul Gunzo, fiind urmat de Pinball, 1973 (1980) şi În căutarea oii fantastice (1982), distins cu Premiul Noma. În 1987 publică Pădurea norvegiană, bestseller internaţional, tradus în numeroase limbi şi vîndut în peste patru milioane de exemplare. Murakami a mai publicat volumul de interviuri Underground. Atentatul de la Tokio şi spiritul japonez (1997) şi romanele La capătul lumii şi în ţara aspră a minunilor (1985), pentru care a primit Premiul Tanizaki, Dans dans dans (1988), Cronica păsării-arc (1994), nominalizat la prestigiosul IMPAC Dublin Literary Award, Iubita mea, Sputnik (1999), Kafka pe malul mării (2002) şi În noapte (2004), precum şi volumele de povestiri sau eseuri Elefantul a dispărut (1993), După cutremur (2000), Salcia oarbă, fata adormită (2006) şi Autoportretul scriitorului ca alergător de cursă lungă (2007), 1Q84 (2009‑2010), Tsukuru Tazaki cel fără de culoare şi anii săi de pelerinaj (2013) şi Uciderea Comandorului (2017).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in