Domeniu: Istorie -> România -> Perioada comunistă
Colecție: -
Număr pagini: 304
ISBN: 978-973-46-6919-6
Tip ediție: broșată
Format: 160x235
An apariție: 2017
Doina Magheţi , Johann Steiner
Mormintele tac. Relatări de la cea mai sângeroasă graniţă a Europei. Volumul II
În stoc

Traducere din limba germană de Alina Mazilu

Volum apărut sub egida Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc

Un sas fiert de viu într-o cisternă plină cu clei de oase, un bărbat din Cenad ajuns în Iugoslavia lui Tito, un tînăr care şi-a pierdut membrele inferioare în încercarea de a sări într-un tren – acestea sînt doar cîteva dintre poveştile „fugarilor” ce au căutat o cale spre libertate peste Dunăre de la începutul obsedantului deceniu pînă la căderea dictaturii lui Ceauşescu. Al doilea volum din Mormintele tac continuă să adune aceste poveşti, spuse chiar de supravieţuitori, iar mărturiile cutremurătoare despre mizeria, bătăile îndurate de „frontierişti” şi despre atrocităţile petrecute la graniţa de vest a României în perioada comunistă arată cît au avut de suferit cei care şi-au dorit să fie liberi, întorcînd spatele comunismului şi forţînd plecarea din ţară.

„Pe aceşti indivizi care au săvîrşit atrocităţile societatea sau viaţa îi va arunca la margine. Treci pe lîngă un astfel de individ şi nu ştii de ce a fost în stare, ţi se pare om. Dacă nu-i ştii trecutul, nu ştii ce poartă în el. Din păcate, timpul va şterge tot. De-asta e bine să se publice adevărul, pentru ca asemenea monstruozităţi să nu se mai repete.” (Doina Magheţi)

9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Doina Magheţi (autor)

Doina Magheţi, născută în anul 1955 la Târgu Mureş şi stabilită la Timişoara, este jurnalistă, poetă şi traducătoare. A publicat poezii în limbile română şi maghiară. Ca jurnalistă, a abordat mai ales teme incomode, cum ar fi atrocităţile comise la graniţa de vest a României sau unele aspecte controversate legate de răsturnarea, în 1989, a regimului comunist.

Johann Steiner (autor)

Johann Steiner, născut în anul 1948 la Biled, în Banat, a studiat germanistica şi romanistica la Universitatea de Vest din Timişoara. Între 1971 şi 1979 a activat ca redactor la cotidianul Neuer Weg din Bucureşti şi Timişoara. În 1980 s-a stabilit în Germania, iar începînd cu anul 1981 a fost redactor la Editura Telepress, apoi la Rheinisch-Bergische Verlags‑und Druckerei-GmbH din Düsseldorf. Din 1985 pînă în 2007 a fost redactor la cotidianul General-Anzeiger din Bonn.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in