Domeniu: Literatură universală -> Germană
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 320
ISBN: 978-973-46-6622-5
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2017
Benedict Wells
Sfârşitul singurătăţii
În stoc

Premiul Uniunii Europene pentru Literatură 2016

Traducere din limba germană de Gabriella Eftimie

Jules şi cei doi fraţi ai săi mai mari, Marty şi Liz, sînt nişte copii foarte diferiţi unul de celălalt, însă un unic eveniment tragic îi uneşte. Crescuţi într-un mediu perfect, aproape idilic, ei vor pierde această viaţă liniştită în urma unui accident în care le mor amîndoi părinţii. Deşi trimişi la acelaşi internat, fiecare o apucă pe calea sa, îndepărtîndu-se şi pierzînd legătura cu ceilalţi. Mai ales Jules, odinioară un munte de încredere în propriile forţe, se retrage acum în lumea viselor şi a fanteziei. Singura prietenie din viaţa lui i-o poartă misterioasei Alva, dar nu-şi va da seama ce înseamnă pentru el decît ani buni mai tîrziu. Cînd Jules o reîntîlneşte pe Alva ca adult, pare că cei doi vor putea recupera timpul pierdut. Însă trecutul revine cu toate fantomele lui şi este de neoprit.

„Benedict Wells a îndrăznit să scrie despre un subiect tulburător, pe care-l stăpîneşte fără cusur. Vocea lui narativă e calmă, la răstimpuri melancolică. Imaginile sînt puternic schiţate, iar conturul personajelor nu are trăsături inutile.” (St. Galler Tagblatt)

„Cel mai bun roman de John Irving care n-a fost scris de John Irving. Wells creează personaje credibile, poveşti de dragoste cu fundal psihologic fascinant şi scene de neuitat.” (Der Tagesspiegel)

„Deşi e abia trecut de treizeci de ani, Benedict Wells scrie ca un profesionist, înţelept şi plin de dragoste faţă de personajele sale.” (Literatur Spiegel)

„Povestea pe care o spune Wells este uimitoare, aproape un basm.” (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

 

         

22.77 RON
37.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Benedict Wells (autor)

Benedict Wells s-a născut în 1984, la München. Înainte să-şi termine studiile s-a mutat la Berlin. A decis să renunţe la studiile universitare şi să-şi dedice timpul scrisului, întreţinîndu-se din slujbe ocazionale. În 2008 a publicat romanul Becks letzter Sommer, care i-a adus Bayerischer Kunstförderpreis, un premiu bavarez acordat pentru excelenţa în artă şi literatură. Romanul a fost adaptat pentru film, care a ajuns pe marile ecrane în 2015. Un alt roman, Fast genial, a devenit repede cunoscut şi s-a numărat pentru cîteva luni printre bestsellerurile din Germania. După mai mulţi ani în care a trăit în Barcelona, Wells s-a întors în Berlin, unde a rămas pînă în prezent. Este autorul a patru romane, toate publicate de Diogenes Verlag. Sfârşitul singurătăţii a cîştigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură în 2016 şi este tradus în nouăsprezece ţări.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in