Domeniu: Literatură universală -> Engleză
Literatură universală -> Urbană
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Seria de autor „Salman Rushdie”
Număr pagini: 432
ISBN: 978-973-46-7117-5
Tip ediție: cartonată
Format: 130x200
An apariție: 2017
Salman Rushdie
Casa Golden
În stoc

Traducere din limba engleză şi note de Dana Crăciun

În agitatul şi aglomeratul New York există un spaţiu liniştit şi plin de farmec unde tînărul René, regizor aspirant, duce o viaţă plăcută şi liniştită. Asta pînă în ziua cînd în cartier se mută o familie ciudată, alcătuită din patru bărbaţi – un tată vîrstnic şi cei trei fii ai săi – ce folosesc nume romane ca să-şi ascundă originile şi trecutul. Cei patru Golden, Nero şi fiii săi, stîrnesc interesul viitorului cineast, căci această familie exorbitant de bogată ascunde taine uluitoare: legături vechi cu lumea interlopă din India, dezechilibre psihice, dezorientări sexuale. În scenă intră şi o rusoaică superbă, o vînătoare de avere ce-l cucereşte pe bătrînul Nero Golden, manipulîndu-i pe toţi cei din jur, inclusiv pe naratorul René. Casa Golden este un tur de forţă narativ, un roman cosmopolit, un roman al globalizării în decor newyorkez, un roman despre identitate şi destin.

„De la împăratul Nero la Obama, prin Naşul… Acest veteran al romanului combină istoria şi miturile Antichităţii cu afacerile murdare, cultura populară şi tehnicile cinematografice pentru a crea o istorie de moravuri a zilelor noastre.” (The Guardian

„Din cînd în cînd ai ocazia să dai peste o carte care te captivează, îţi spune o poveste plină de farmec şi te face să te minunezi cum a născocit autorul aşa ceva. Casa Golden este o astfel de carte... Abordează o serie întreagă de adevăruri universale şi, în acelaşi timp, se dovedeşte absolut originală.” (The Associated Press)

 

 

49.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Salman Rushdie (autor)

Salman Rushdie s‑a născut în Bombay (azi Mumbai), în 1947. La vîrsta de treisprezece ani a plecat în Anglia, unde a studiat istoria la prestigiosul King’s College din Cambridge. După absolvire s‑a mutat la Karachi, în Pakistan. A avut o scurtă şi nefericită experienţă în televiziune, după care s‑a întors în Anglia, unde şi‑a construit o carieră de scriitor profesionist. A debutat în 1975, cu Grimus, dar romanul care l‑a impus definitiv a fost Copiii din miez de noapte (1981), distins în acelaşi an cu Booker Prize şi cu The Booker of Bookers în 1993. I‑au urmat romanele Ruşinea (1983), Versetele satanice (1988), pentru care a fost condamnat la moarte de ayatollahul Khomeini în 1989, Ultimul suspin al Maurului (1995), Pămîntul de sub tălpile ei (1999), Furie (2001), Shalimar clovnul (2005), Seducătoarea din Florenţa (2008), Doi ani, opt luni şi douăzeci şi opt de nopţi (2015), Casa Golden (2017) şi Quichotte (2020). A scris şi cîteva cărţi pentru copii, precum Harun şi Marea de Poveşti (1990) şi Luka şi Focul Vieţii (2010), care s‑au bucurat de mare succes. Pe lîngă operele de ficţiune, a mai publicat culegerea de povestiri Orient, Occident (1994), volumele de publicistică Patrii imaginare (1992) şi Dincolo de limite (2002), jurnalul de călătorie Surîsul jaguarului (1987) şi volumul de memorii Joseph Anton (2012). În 2007, Salman Rushdie a primit titlul de Cavaler al Imperiului Britanic, iar în 2008 a devenit membru al Academiei Americane de Arte şi Litere.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in