Domeniu: Literatură română -> Istorică
Literatură română -> Beletristică
Colecție: TOP 10+
Număr pagini: 344
ISBN: 978-973-46-7174-8
Tip ediție: broșată
Format: 106x180
An apariție: 2017
Cătălin Mihuleac
America de peste pogrom (ediţie de buzunar)
Stoc epuizat

„Cătălin Mihuleac a creat o capodoperă. O carte mai bună nu veți mai putea citi în acest an.” (Die Presse, ianuarie 2018)

„Cătălin Mihuleac răscoleşte prin romanul său despre pogrom sufletele oamenilor. (…) Cu acest roman, apărut la Editura Polirom, autorul a scos pe tărîm literar evenimentele îngrozitoare săvîrşite de armata română cu ajutor german, sub ochii autorităţilor. Această rezonanţă puternică actuală arată că generaţia mai tînără din România a început să se preocupe de trecutul antisemit al ţării.” (Neue Zürcher Zeitung)

„Scriitorul Cătălin Mihuleac a publicat în 2014 un roman îndelung aclamat despre pogromul de la Iaşi şi trenurile morţii, America de peste pogrom. De atunci, Cătălin Mihuleac a fost invitat adesea la evenimente avînd ca subiect Holocaustul din România. El spune: «În România există încă un grup influent de persoane care neagă fără ezitare Holocaustul».” (Der Spiegel)

9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Cătălin Mihuleac (autor)

Cătălin Mihuleac este un cunoscut prozator şi dramaturg român. Dintre volumele publicate menţionăm: Zece povestiri multilateral dezvoltate (2010); Aventurile unui gentleman bolşevic (2012); Ultima ţigară a lui Fondane. Istorii de Holocaust (2016). America de peste pogrom şi Ultima ţigară a lui Fondane fac parte dintr-un proiect mai amplu al autorului, ce are drept scop restituirea literară a multiplelor faţete ale istoriei evreilor din România.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in