Domeniu: Literatură universală -> Engleză
Literatură universală -> Istorică
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 280
ISBN: 978-973-46-7326-1
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2018
Tracy Chevalier
Fata cu cercel de perlă (ediţia 2018)
În stoc

Traducere din limba engleză de Horia Florian Popescu

Roman ecranizat în anul 2003, cu Scarlett Johansson şi Colin Firth în rolurile principale.

„Un roman excepţional, enigmatic. O experienţă cu adevărat magică.” (The Guardian)

 „Tracy Chevalier dă viaţă adevăratului pictor Vermeer şi muzei sale din celebrul tablou Fata cu cercel de perlă într-o bijuterie de roman.” (Time)

 „Vibrant, somptuos, o poveste frumos scrisă, care oglindeşte eleganţa tabloului care a inspirat-o.” (The Wall Street Journal)

Fata cu cercel de perlă este o construcţie supraetajată: un roman despre geneza (imaginară) a unui tablou celebru, o stranie poveste de iubire şi un documentar despre Olanda secolului al XVII-lea. Viaţa cotidiană într-un mic oraş burghez, ca şi evocarea plină de farmec a tehnicilor picturii – de la prepararea culorilor la misterioasa camera obscura folosită de Vermeer pentru a controla proporţiile obiectelor pictate –, complexitatea relaţiilor dintre personaje (în interiorul familiei Vermeer, unde deciziile sînt luate întotdeauna de Maria Thins, ori în comunitatea din Delft, dominată de cîteva personaje influente, între care van Ruijven, bogatul, generosul, obsedatul sexual protector al pictorului), descrierea străzilor, a canalelor, a bisericilor şi mai ales a pieţelor sînt, în cele din urmă, pretexte pentru studierea universului artistic al celui mai mare pictor olandez.” (Mircea Mihăieş)

                                   

                                    

34.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Tracy Chevalier (autor)

Tracy Chevalier s-a născut în 1962 şi a copilărit în Washington. Părăseşte Statele Unite în 1984, stabilindu-se în Anglia. După ce lucrează cîţiva ani ca redactor, obţine masteratul în literatură la University of East England. Debutează în 1997 cu romanul Albastru pur, care s-a bucurat imediat de un succes răsunător. Doi ani mai tîrziu îi apare Fata cu cercel de perlă, considerat de Publisher’s Weekly „un fenomen editorial” şi care atinge în scurt timp cifra-record de un milion de exemplare. În anul 2000, lanţul de librării Barnes & Noble îi acordă premiul pentru una dintre cele mai bine vîndute cărţi în S.U.A. Romanul este recompensat cu premiul cititorilor revistelor People, Time şi Elle. În anul 2001 publică un al treilea roman, Îngeri căzători, frescă a Angliei edwardiene, aflat luni întregi pe lista de bestselleruri din Anglia şi S.U.A. Au urmat, printre altele, Ultima fugară (2013) şi La marginea livezii (2016). Tracy Chevalier a adus un suflu nou romanului de atmosferă, în care reconstituirea istorică îi fascinează pe cititorii de toate gusturile, de la rafinaţi pînă la adolescenţi.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in