Domeniu: Literatură română -> Clasici
Literatură română -> Corespondență
Literatură română -> Beletristică
Colecție: -
Număr pagini: 512
ISBN: 978-973-46-7365-0
Tip ediție: lux
Format: 160x235
An apariție: 2018
Mihai Eminescu , Veronica Micle
Dulcea mea Doamnă/ Eminul meu iubit.
Corespondenţă inedită Mihai Eminescu – Veronica Micle (ediţia 2018)
În stoc

Scrisori din arhiva familiei Graziella şi Vasile Grigorcea
Ediție îngrijită, transcriere, note şi prefață de Christina Zarifopol-Illias

„Cititorul are șansa de a se întîlni cu niște documente care, pe lîngă inestimabila lor valoare de istorie literară, sînt și un extraordinar document uman. În felul acesta, se vor risipi, sînt convinsă, multe speculații privind atît superficialitatea Veronicăi, cît și lipsa de entuziasm, în destule împrejurări, a poetului. Se poate constata, din­colo de orice tăgadă, că marea poveste de iubire n-a fost o simplă mitizare a unor hagiografi mai mult sau mai puțin inocenți, ci o veritabilă comuniune sufletească.” (Christina Zarifopol-Illias)

„Cînd gîndesc la tine mi se umplu ochii de lacrimi și nu mai găsesc cuvinte să-ți spun ceea ce de-o mie de ori ți-am spus: că te iubesc...

Veronică dragă, au n-am fost noi prea fericiți într-o lume, în care fericirea nu poate exista? Este în lumea asta destul loc pentru atîta iubire cîtă o avem? Nu este amorul nostru o anomalie în ordinea lucrurilor lumii, o anomalie pentru care cată să fim pedepsiți? Se potrivește amorul și suferințele noastre cu o lume în care basseța, invidia, răutatea domnesc peste tot și pururea?”

 

99.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar

Scrisori ale lui Mihai Eminescu către Veronica Micle; anul 1879; anul 1880; anul 1881; anul 1882; anul 1883; scrisori nedatate • Scrisori ale Veronicăi Micle către Mihai Eminescu; anul 1878; anul 1880; anul 1881; scrisoare nedatată • Addenda; scrisori ale Veronicăi Micle către Harieta Eminovici; o scrisoare a lui Titu Maiorescu către Mihai Eminescu; o scrisoare a lui Mihai Eminescu către Veronica Micle; o scrisoare a Veronicăi Micle către Mihai Eminescu

Despre autor
Mihai Eminescu (autor)

Mihai Eminescu De acelaşi autor la Editura Polirom au mai apărut: Opera poetică (1999), Dulcea mea Doamnă/ Eminul meu iubit. Corespondenţă inedită Mihai Eminescu - Veronica Micle (ediţie de lux, 2000), Dulcea mea Doamnă/ Eminul meu iubit. Corespondenţă inedită Mihai Eminescu - Veronica Micle (varianta de buzunar a ediţiei de lux, 2000) şi Opera poetică (ediţia a II-a, revăzută, 2006).

Veronica Micle (autor)

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in