Domeniu: Literatură universală -> Persană
Biografii, autobiografii și jurnale -> Memorii, amintiri
Literatură universală -> Biografică
Literatură universală -> Politică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 384
ISBN: 978-973-46-7578-4
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2018
Azar Nafisi
Lucruri nespuse
În stoc

Traducere din limba engleză şi note de Sânziana Dragoş

Autoarea bestsellerului Citind Lolita în Teheran

Lucruri nespuse este în acelaşi timp o carte de memorii şi cronica impresionantă a unei familii, care se întinde de-a lungul unei lungi perioade de schimbări ce au dus la Revoluţia Islamică din 1978-1979, cînd Iranul se transformă într-o dictatură religioasă. Scriitoarea ne povesteşte cu o sinceritate cuceritoare despre copilăria ei şi despre ce înseamnă să creşti într-o ţară precum Iranul, ne împărtăşeşte amintiri dureroase despre părinţii ei, despre ambiţiile mamei şi infidelităţile tatălui, secrete de familie adînc îngropate, ne mărturiseşte cum a descoperit literatura şi infinitatea de lumi pe care aceasta i le aşternea la picioare. Şi ne vorbeşte despre preţul pe care trebuie să-l plătească o familie pentru propria libertate într-o ţară dezbinată de revoluţie şi despre alegerile pe care femeile sînt nevoite să le facă zi de zi.

Lucruri nespuse are o poveste echilibrată, lucidă, o descriere complexă, bogată a unei perioade cruciale din istoria Iranului.” (The Guardian)

„Un act de curaj remarcabil, pus în lumină de o scriitură bine aleasă, presărată cu umor şi duioşie, care face din volumul lui Azar Nafisi o lectură captivantă.“ (Kirkus Reviews)

„Azar Nafisi, povestitoare înzestrată şi foarte bună cunoscătoare a literaturii occidentale, foloseşte istorisirile din cartea sa şi se răfuieşte cu fantomele trecutului, seducîndu-şi în acelaşi timp cititorii.” (New York Times Book Review)

 

39.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Azar Nafisi (autor)

Azar Nafisi şi-a cîştigat notorietatea cu bestsellerul Citind Lolita în Teheran. Fiică de politicieni (tatăl ei a fost primar al Teheranului în anii 1961-1963, iar mama s-a numărat printre primele femei alese în Parlamentul iranian în anii 1960), Azar îşi va face primii ani de şcoală în Anglia şi Elveţia. Se reîntoarce în Iran, unde este martoră la arestarea tatălui său. După terminarea colegiului, va preda literatură engleză la Universitatea din Teheran şi la Universitatea Allameh Tabatabai. În 1981, pentru că refuză să poarte văl, este înlăturată de la Universitate. Din 1997, cînd emigrează în America, Azar Nafisi predă la Johns Hopkins University School of Advanced International Studies. A publicat, printre altele, Anti-Terra: A Critical Study of Vladimir Nabokov’s Novels. Reading Lolita in Tehran (Citind Lolita în Teheran) s-a aflat timp de 117 săptămîni pe lista de bestselleruri a The New York Times. În prezent trăieşte alături de familie în SUA.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in