Domeniu: Literatură universală -> Americană
Literatură universală -> Politică
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 304
ISBN: 978-973-46-7622-4
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2018
Rabih Alameddine
Îngerul istoriei
În stoc

Traducere din limba engleză şi note de Irina Bojin

Autorul bestsellerului Femeia de hîrtie

Îngerul istoriei spune povestea lui Iacob, un poet homosexual născut în Yemen care trăieşte în San Francisco. Romanul este construit în jurul nopţii petrecute în sala de aşteptare a unei clinici psihiatrice, o noapte în care Iacob rememorează episoade din viaţa sa, de la copilăria petrecută alături de mamă într-un bordel din Egipt la adolescenţa libaneză sub protecţia tatălui bogat şi la viaţa de adult homosexual în anii epidemiei de SIDA din San Francisco. Însoţit la tot pasul de prezenţa stăruitoare, ispititoare a Satanei, care-l îmbie să-şi amintească trecutul plin de suferinţă, şi de posaca, glaciala Moarte, care-l sileşte să uite şi să renunţe la viaţă, Iacob este de asemenea luat în grijă de cei paisprezece sfinţi protectori chemaţi de oameni în timpul marilor epidemii. Scris cu multă imaginaţie, Îngerul istoriei este povestea captivantă, profundă şi plină de umor a luptei dintre memorie şi uitare.

„Rabih Alameddine este unul dintre cei mai îndrăzneţi scriitori – îndrăzneţ nu în sensul facil, de autor care caută în orice clipă să şocheze, care caută riscul cu orice preţ –, ci îndrăzneţ precum un chirurg, un filozof, un explorator sau un dansator.” (Michael Chabon)

„Iată o carte politică în toate straturile ei. Într-o perioadă în care scriitorii occidentali par să se ferească de orice ar putea fi interpretat drept politic în cărţile lor, Alameddine spune lucrurile pînă la capăt, fără ruşine, cu strălucire şi cu stil dintre cele mai rafinate.” (The Guardian)

„Povestitor înzestrat, Alameddine creează o naraţiune despre cele mai controversate conflicte ale zilelor noastre.” (Booklist)

 

39.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Rabih Alameddine (autor)
Rabih Alameddine (n. 1959) s-a născut la Amman, în Iordania, şi a crescut în Kuweit şi în Liban. La şaptesprezece ani s-a mutat în Anglia şi apoi în Statele Unite. Pasionat de matematică, a studiat ingineria la University of California din Los Angeles, apoi a absolvit un masterat în administrarea afacerilor. A publicat pînă în prezent o antologie de povestiri şi mai multe romane: Koolaids: Arta războiului (1998); Eu, divinul (2001); Hakawati (2008); Femeia de hîrtie (2014; Polirom, 2015, 2018) şi Îngerul istoriei (2016). În 2002 a fost beneficiarul prestigioasei burse de creaţie Guggenheim. În prezent îşi împarte viaţa între San Francisco şi Beirut.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in