Domeniu: Literatură universală -> Engleză
Literatură universală -> Clasici
Literatură universală -> Psihologică
Literatură universală -> Thriller & Mystery
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Esențial
Număr pagini: 336
ISBN: 978-973-46-7827-3
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2019
John Fowles
Colecționarul (ediţia 2019)
În stoc

Traducere din limba engleză de Mariana Chiţoran

Un roman cu o concepţie absolut originală, Colecţionarul urmăreşte pasiunea unui funcţionar care se îndrăgosteşte de o studentă la Arte Frumoase. Încercînd să stabilească o imposibilă legătură afectivă între el şi Miranda, viitoarea victimă a „colecţiei” la care visează, protagonistul se reconstruieşte treptat pe sine. El intră în posesia unei mari sume de bani, învaţă să aprecieze viaţa celor bogaţi şi este, la rîndul lui, generos cu ceilalţi, nutrind în acelaşi timp dragostea care, pînă la urmă, culminează cu răpirea Mirandei. Romanul de debut al lui John Fowles şi-a transformat fulgerător autorul într-unul dintre cei mai apreciaţi scriitori din lume. Tradusă în nenumărate limbi, cartea a fost ecranizată în 1965 de regizorul american William Wyler, cu Terence Stamp şi Samantha Eggar în rolurile principale.

„Acest impresionant tur de forţă poate fi citit ca un thriller ori ca un studiu de psihologie morbidă.” (The Guardian)

„O carte extraordinar de inteligentă, cu adînci implicaţii psihologice şi sociale.” (The Sunday Times)

 „Un roman unic prin originalitatea şi ascuţimea observaţiilor, un amestec diavolesc de luciditate şi nebunie, ciocnirea dintre două conştiinţe care n-au nici un punct comun.” (Daily Mail)

39.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
John Fowles (autor)

John Fowles (1926-2005) a dobîndit recunoaşterea internaţională odată cu apariţia primului său roman, Colecţionarul (1963), care a avut un mare succes la public şi s-a bucurat de elogiile criticii, fiind considerat un scriitor cu o forţă imaginativă şi inovatoare excepţională, reputaţie pe care au confirmat-o următoarele sale romane: Magicianul (1965; ediţie revizuită în 1977), Iubita locotenentului francez (1969), Daniel Martin (1977), Mantisa (1982), Omida (1985). Patru dintre cărţile sale (Magicianul, Colecţionarul, Iubita locotenentului francez şi Turnul de abanos) s-au bucurat de ecranizări celebre, cu o distribuţie remarcabilă, distinse cu cele mai prestigioase premii din domeniul cinematografiei. Scriitor prolific, Fowles a publicat şi eseuri (The Aristos, 1964; Wormholes, 1998), nuvele (Turnul de abanos, 1974), poezii, traduceri, prefeţe, cronici literare şi comentarii la albume de artă fotografică. La Editura Polirom au apărut pînă în prezent, majoritatea în mai multe ediţii: Iubita locotenentului francez, Turnul de abanos, Mantisa, Daniel Martin, Copacul, Magicianul, Omida şi volumul de Jurnale.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in