Domeniu: Cărți pentru copii și tineret -> Literatură -> Fantasy & SF
Cărți pentru copii și tineret -> General
Literatură universală -> Germană
Colecție: JUNIOR
Număr pagini: 128
ISBN: 978-973-46-7764-1
Tip ediție: broșată, color
Format: 130x200
An apariție: 2019
E.T.A. Hoffmann
Spărgătorul-de-Nuci și Regele Șoarecilor
În stoc

Traducere din limba germană de G. Gusti
Vîrsta recomandată 6+
Cu ilustrații de Teodora și Radu Răileanu

Maria Stahlbaum și fratele ei își așteaptă cadourile în ajunul Crăciunului, curioși din cale afară să vadă ce vor primi de la nașul lor, ceasornicar și inventator iscusit. Cînd în sfîrșit își primesc cadoul, un castel cu mecanism de ceas și cu cîțiva omuleți care se plimbă înăuntrul lui la nesfîrșit, Maria dă cu ochii de o invenție care o fascinează, un spărgător de nuci, pe care nașul îl lasă în grija ei atentă. Numai că, într-o noapte, Spărgătorul pare să prindă viață. Și nu numai el. Toate jucăriile ies din dulap, din podea se ivesc o mulțime de șoareci, conduși de regele lor, șoarecele cu șapte capete, și încep să se petreacă lucruri neobișnuite. Maria pătrunde pe tărîmul poveștilor, o lume încîntătoare care dezvăluie atîtea posibilități magice.
„— Un cal, un cal, dau un regat pentru un cal!
În clipa aceea, doi soldaţi inamici îl înşfăcară de mantaua lui de lemn, iar Regele Şoarecilor, chiţcăind triumfător din toate cele şapte gîtlejuri ale sale, se apropie în goană. Maria îşi pierdu cu totul cumpătul:
— O, sărmanul meu Spărgător‑de‑Nuci! strigă ea, plîngînd în hohote, şi, pînă să‑şi dea bine seama ce face, apucă papucul stîng şi-l azvîrli cu putere în Regele Şoarecilor, care se afla în grămada cea mai mare. Totul se spulberă ca suflat de vînt. Maria simţi în braţul stîng o durere şi mai ascuţită ca înainte...” (E.T.A. Hoffmann)

29.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
E.T.A. Hoffmann (autor)

E.T.A Hoffmann (1776-1822) a fost unul dintre cei mai importanţi scriitori romantici germani. A publicat numeroase poveşti şi povestiri, în care conturează lumi fantastice, pline de imaginaţie sau încărcate de o atmosferă sumbră. Cele mai cunoscute sînt: Elixirele diavolului (1815), Spărgătorul‑de‑Nuci şi Regele Şoarecilor (1816), Urciorul de aur (1819) şi Părerile despre viaţă ale motanului Murr (1820). Scrierile sale au inspirat creaţii muzicale celebre: baletul Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski, Kreisleriana de Robert Schumann, baletul Coppélia de Léo Delibes şi opera Povestirile lui Hoffmann de Jacques Offenbach.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in