Domeniu: Literatură universală -> Italiană
Colecție: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
Număr pagini: 312
ISBN: 978-973-46-7897-6
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2019
Rosa  Ventrella
Povestea unei familii perfecte
În stoc

Traducere din limba italiană şi note de Gabriela Lungu

„Noul miracol literar italian.” (Elle)

Povestea începe în Italia anilor ’80, în cartierul vechi al oraşului Bari, înconjurat de ape, unde străduţele alcătuiesc adevărate labirinturi, o lume cufundată în violenţă. Protagonista este Maria, o fată micuţă şi cu pielea închisă la culoare, cu gura mare şi ochi orientali strălucind ca nişte vîrfuri de ac şi un fel de a fi răzvrătit şi obraznic care i-a adus porecla „Soirău”. Mama ei e o femeie blîndă şi supusă, iar tatăl, Antonio, zis şi Tony Curtis (cu care seamănă izbitor), e un bărbat violent, autoritar, de meserie pescar. Maria creşte alături de cei doi fraţi ai ei, Giuseppe şi Vincenzo, şi învaţă că sub masca violentă a tatălui ei se ascunde o tandreţe pe care doar ea i-o poate vedea cîteodată. Singurul lucru de care se agaţă în viaţă e prietenia cu Michele, care provine dintr-o familie infamă şi de care tatăl ei îi interzice să se apropie. Odată deveniţi adulţi, cei doi descoperă că ceea ce îi leagă e mai mult decît un sentiment fratern. O dragoste imposibilă, dar care îi apără de duşmănia lumii viciate care-i înconjoară.

„Roman de formare, de dragoste, odă a prieteniei, sondare psihologică a unui mediu pe cît de sărac şi de violent, pe atît de bogat în tandreţe şi umanitate. Nu, Rosa Ventrella nu este o copie palidă a Elenei Ferrante.” (Le Parisien)

„Povestea prieteniei dintre doi copii, Maria şi Michele, o prietenie care îi protejează de violenţa din cartierul în care trăiesc şi de loviturile vieţii. Un succes internaţional.” (la Repubblica)

„O realitate atemporală. O scriitură aspră, antrenantă şi evocatoare. O descriere dramatică a vieţii dure din sudul Italiei care aminteşte de filmele neorealiste.” (Corriere della Sera)

 

39.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Rosa  Ventrella (autor)

Rosa Ventrella s-a născut la Bari, în 1974. A studiat istorie contemporană la Universitatea din Parma. Predă literatură şi ţine ateliere de scriere creativă la Cremona, unde locuieşte împreună cu soţul şi copiii. În 2010 a publicat Innocenza e peccato, iar în 2011 studiul Terra e vita. Au urmat romanele Honorata cortigiana (2011), La visionaria (2012), Il giardino degli oleandri (2013) şi Innamorarsi a Parigi (2015). Romanul Povestea unei familii perfecte (2018) a fost considerat evenimentul editorial al anului, drepturile de publicare fiind vîndute în 16 ţări. Cel mai recent roman, La malalegna, a apărut în aprilie 2019.

 

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in