Domeniu: Istorie -> România -> Holocaust
Colecție: DOCUMENT
Număr pagini: 560
ISBN: 978-973-46-7879-2
Tip ediție: broșată
Format: 160x235
An apariție: 2019
Radu Ioanid
Holocaustul în România
În stoc

Ediţia a III‑a revăzută şi adăugită

Coeditare cu Editura Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”

„Volumul de față este o demonstrație a faptului că istoria se rescrie, se completează, se nuanțează, dar în liniile sale matriceale rămîne aceeași. Condiția suficientă este accesul la arhive și mărturii și o analiză fără prejudecăți a acestora. După mai bine de zece ani de la Evreii sub regimul Ion Antonescu, Radu Ioanid reia tema Holocaustului din România coroborînd noi documente și mărturii. A rezultat o istorie mai amplă a tragediei distrugerii evreilor din România.” (Alexandru Florian)

„Noi documente și cercetarea ulterioară a arhivelor de la USHMM și a celor românești au îmbogățit această a treia ediție a volumului inovator al lui Radu Ioanid, confirmînd astfel că acesta este studiul definitoriu cu privire la Holocaustul din România. Oferind o descriere și o analiză competentă a celui mai întunecat episod din istoria României, Radu Ioanid le dă românilor ocazia de a‑și privi în față, cu seriozitate, trecutul.” (Dennis Deletant)

 

64.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Statutul legal al evreilor în România (1800-1944) • Masacrele de la începutul războiului • Lagărele de tranzit, ghetourile, deportările și alte forme de asasinat în masă • Supraviețuirea evreilor români • Destinul evreilor români aflați în străinătate • Guvernul Antonescu prin prisma propriilor declarații
Despre autor
Radu Ioanid (editor)

Radu Ioanid, istoric de origine română stabilit din 1987 în SUA. La Editura Polirom a mai publicat: Lotul Antonescu în ancheta SMERŞ, Moscova, 1944-1946 (ed., 2006), Dosarul Brucan (coord., 2008, 2013), Tragedia romilor deportaţi în Transnistria, 1942-1945 (în colab., 2009), Securitatea şi vînzarea evreilor (ed., 2015), Mihai Botez (ed., 2018) şi Holocaustul în România (ed. a III-a, 2019).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in