Domeniu: Științe sociale -> Antropologie -> General
Științe sociale -> Antropologie -> Culturală și socială
Religie -> Istoria religiilor
Colecție: PLURAL
Număr pagini: 200
ISBN: 973-97522-5-X
Tip ediție: broșată
Format: 145x225
An apariție: 1996
Arnold Van Gennep
Riturile de trecere
Stoc epuizat

Traducere de Lucia Berdan si Nora Vasilescu

Prefata de Nicolae Constantinescu

Arnold van Gennep este una dintre personalitatile proeminente ale etnologiei europene din prima jumatate a secolului XX. Cartea sa consacrata riturilor de trecere a avut un deosebit impact stiintific (comparabil, poate, doar cu Creanga de aur de Frazer) asupra gindirii contemporane, termenul fiind integrat etnologiei si devenind unul dintre conceptele ei fundamentale. Nasterea, pubertatea, casatoria, moartea au o dimensiune culturala, fiind evenimente marcate ca atare, prin rituri sau ceremonii cu o functie comuna si universala. Nenumaratele observatii si fapte pe care autorul le ofera in cartea sa, l-au impus definitiv, conceptiile sale fiind extinse de o serie de etnologi si istorici ai religiei, de la Mircea Eliade la Victor Turner.

 

Puteți descărca gratuit forma electronică a cărții (PDF) aici. 

(Reproducerea parțială sau integrală, prin orice mijloace, a cărților incluse în Biblioteca on-line a editurii este interzisă. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală și se pedepsește conform legilor în vigoare.)

9.99 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Nasterea si copilaria • Riturile de initiere • Logodna si casatoria • Funeraliile • Alte grupuri de rituri de trecere
Despre autor
Arnold Van Gennep (autor)
Arnold Van Gennep - celebru antropolog francez, autor al unor lucrari care au marcat istoria disciplinei in care s-a afirmat: Riturile de trecere (Polirom, Iasi, 1996); Formarea legendelor (Polirom, Iasi, 1997), Totemismul (Polirom, Iasi, 2000).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in