Dosar de presa

1/3086
Pandemia veselă și tristă
Florina Ilis
pe optmotive.ro, nr. 46
11-01-2021
Florina Ilis (...) reușește să transforme realitatea în literatură, printr-un exercițiu de transpunere autentică. (…) Pandemia veselă și tristă, în întregul său, prezintă o altă opțiune de a vedea și de a înțelege aceeași realitate exclusiv prin discurs.
Gândacul
Ian McEwan
pe bookhub.ro
10-01-2021

Microromanul, prin simplitatea scrierii se aseamănă unei emisiuni de divertisment, chiar dacă pe alocuri atinge ușor tragedia, se redresează repede și revine la o relatare fără pretenții intelectuale, servind astfel o sursă de bună dispoziție. 

Țipă cât poți
Moni Stănilă
pe alinapurcaru.ro
09-01-2021

Cartea lui Moni Stănilă,Țipă cît poți!(Polirom) mi-a adus pur și simplu o bucurie neumbrită de nimic. E un soi de ego-ficțiune în cheie fantasy, în care un sine feminin își înscenează un accident, ca să scape de job și se trezește într-o pădure din Praga împreună cu ipostaze ale ei cu care e în conflict deschis. 

Copiii lui Marcel
Ema Stere
pe filme-carti.ro
09-01-2021

Copiii lui Marcel sînt o reflecție a curajului de a scrie și de a scoate absurditatea în față, amintind oamenilor că uneori e firesc să greșim. Zic eu că este un debut cinstit, care ne demonstrează, în repetate rînduri, că literatura română contemporană cunoaște vremuri cu adevărat bune.

Cele patru colțuri ale inimii
Françoise Sagan
pe citestema.ro
09-01-2021

Fragilitate versus neîndemînarea unui elefant într-un magazin de porţelanuri, simpatie contra aversiunii făţişe, gingăşie faţă în faţă cu ticăloşia, curajul de a iubi versus orbirea produsă de gelozie, toate se regăsesc în ţesătura atent lucrată a unui roman cald, primăvăratic, identic unui peisaj care ne înfăţişează o cîmpie de creson atinsă de rouă. Cititori, soyez courageux!

1/3086