Știri și lansări

/25
Lansare carte image

Lansare de carte-album la Bucureşti: Ascuns în transparenţă, de Paul Vereş şi Robert Şerban

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 21 februarie 2018

Vineri, 2 martie, de la ora 17:00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti va avea loc lansarea cărții-album Ascuns în transparență, publicată în ediţie cartonată la Editura Polirom, care conține digital art de Pavel Vereș și poezie de Robert Șerban. Evenimentul va fi urmat de o discuţie despre relaţia dintre text şi imagine în literatura contemporană. Intrarea este liberă.

Eveniment organizat în cadrul Bienalei de Carte Bibliofilă şi de Carte-Obiect a Muzeului Naţional al Literaturii Române, ediţia I, Bucureşti, 15 ianuarie-31 martie 2018.

Invitaţi: Pavel Şuşară şi Florin Toma.

Citește mai mult
Lansare carte image

Întîlnire cu Ana Maria Sandu la o nouă ediţie Observator Lyceum, la MNLR

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 21 februarie 2018

Vineri, 23 februarie, de la ora 18:30, la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8) din Bucureşti, va avea loc cea de-a doua ediţie din acest an a Observator Lyceum, invitată fiind scriitoarea Ana Maria Sandu, autoarea cărţii Pereţi subţiri (colecţia „Fiction LTD”, Editura Polirom, 2017). Intrarea este liberă.

La eveniment – organizat de revista Observator cultural și susținut de Muzeul Național al Literaturii Române – participă elevi de la licee din București, unii dintre ei membri ai juriului care acordă Premiul Observator Lyceum pentru proză, inițiat în 2016 și decernat anual, în cadrul Galei Premiilor Observator cultural.

Citește mai mult
Lansare carte image

Premiul Pulitzer 2017, în Biblioteca Polirom: Întoarcerea, de Hisham Matar

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 20 februarie 2018

Kazuo Ishiguro: „Povestea emoţionantă a unei familii destrămate din pricina realităţilor cumplite din Orientul Mijlociu... Risipirea speranţelor venite odată cu Primăvara arabă este redată cu atît mai puternic cu cît furia lui Matar este ţinută în frîu, iar credinţa lui în omenire – neclintită.”

În 2012, după răsturnarea regimului Gaddafi, cunoscutul romancier Hisham Matar se întoarce în Libia. Aceasta după ce, la vîrsta de doisprezece ani, fusese nevoit  să suporte alături de familie un exil dureros şi după ce tatăl său, fost diplomat şi militar, devenit ulterior disident politic de temut, este răpit de guvernul libian şi închis într-una dintre cele mai cumplite închisori ale regimului, celebra Abu Salim. Timpul a trecut şi cei cîţiva supravieţuitori părăsesc temniţele, iar speranţele lui Hisham de a-şi vedea tatăl în viaţă se spulberă. Însă, aşa cum scrie chiar el, speranţa e „vicleană şi tenace”.

Citește mai mult
Lansare carte image

Andrei Muraru la Iaşi, despre Vişinescu, torţionarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 19 februarie 2018

Joi, 22 februarie, de la ora 17:00, Editura Polirom vă invită în Sala „B.P. Hasdeu” a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iaşi la o întîlnire cu istoricul Andrei Muraru, urmată de o discuţie pornind de la cel mai recent volum al său, Vişinescu, torţionarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul, apărut recent în colecţia „Historia” a editurii, cu o prefaţă de Dennis Deletant, disponibil şi în ediţie digitală.

Invitaţi, alături de autor:
Dr. Cătălina Mihalache, c.s.III, Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” din Iaşi
Prof. univ. dr. Lucian Leuştean, Facultatea de Istorie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi
Moderator:
Director editorial Adrian Şerban, Editura Polirom

Citește mai mult
Lansare carte image

Bogdan-Alexandru Stănescu, nominalizat la Gala Premiilor România Cultural

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 19 februarie 2018

Radio România Cultural va premia luni, 19 martie, pe scena Teatrului Odeon, cele mai importante reuşite ale culturii din anul 2017. Juriul de specialitate a făcut cunoscute nominalizările la cele opt categorii de premii care vor fi acordate în cadrul celei de-a XVIII-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural.

La categoria Literatură, scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu a obţinut o nominalizare pentru volumul Copilăria lui Kaspar Hauser, apărut la Polirom, în colecţia „Ego. Proză”, în 2017. La această categorie, au mai fost nominalizaţi: Dan Coman pentru volumul de poezie Insectarul Coman (Charmides), Florin Chirculescu pentru romanul Greva păcătoşilor (Nemira) şi Ioana Nicolaie pentru Pelinul negru (Humanitas).

Pentru a vedea nominalizările prezentei ediţii a Galei Premiilor Radio România Cultural, click aici.

Citește mai mult
Lansare carte image

Comunicat Concursul de Debut al Editurii Polirom – 2018

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 16 februarie 2018

Depunerea de manuscrise pentru Concursul de Debut al Editurii Polirom, ediţia 2018, s-a încheiat pe 15 februarie. La concurs participă 229 de manuscrise, la următoarele secţiuni: PROZĂ – 132 de manuscrise, POEZIE – 87 de manuscrise.

Rezultatul Concursului va fi anunţat în prima parte a lunii martie. Lucrările declarate câştigătoare vor fi publicate şi lansate la Târgul de carte Bookfest 2018. Premiul constă în publicarea volumului.

Citește mai mult
Lansare carte image

Biblioteca Polirom. Seria Esențial: F.M. Dostoievski, Scrisori I (1837-1859)

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 15 februarie 2018

• F.M. Dostoievski, Scrisori I (1837-1859) 
• Ediţie îngrijită, traducere, note şi studiu introductiv de Leonte Ivanov
• Volum cartonat, disponibil și în format digital

„Ceea ce conferă valoare segmentului epistolar al creaţiei dostoievskiene este, în primul rînd, deosebita sinceritate a autorului, dorinţa de a-şi deschide şi despovăra sufletul de multitudinea de griji, de întrebări şi contradicţii… Prin scrisori, ni se dezvăluie o perspectivă largă asupra Rusiei unei întregi jumătăţi de veac (anii 1830-1880), cu istoria, cu oamenii, cu zbuciumul ei, dar şi o perspectivă asupra Apusului Europei, unde se resimţeau atît roadele civilizaţiei, cît şi neajunsurile ei.” (Leonte Ivanov)

 

Citește mai mult
Lansare carte image

Romanul Cum să faci primul milion, de Bogdan Costin, a apărut în limba franceză

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 15 februarie 2018

Romanul Cum să faci primul milion, semnat de Bogdan Costin, publicat în 2013 la Editura Cartea Românească, a apărut la Editura Autrement, editură ce face parte din prestigiosul grup Flammarion, în traducerea Floricăi Courriol, cu titlul Un plan mortel.

Citește mai mult
Lansare carte image

Cristian Fulaş, invitatul Clubului de lectură Alecart, Iaşi

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 14 februarie 2018

Joi, 22 februarie, de la ora 14:30, la Cafeneaua MERU (Copou, Casa cu Pasaj, Bd. Carol I, nr. 3) din Iaşi, scriitorul şi traducătorul Cristian Fulaş este invitatul Clubului de lectură Alecart, cu prilejul apariţiei volumului de povestiri Cei frumoşi şi cei buni, publicat la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”, disponibil şi în ediţie digitală.

Citește mai mult
Lansare carte image

Bogdan Răileanu despre Tot spaţiul dintre gândurile mele, la Bucureşti

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 14 februarie 2018

Scrisul literar este al meu, așa cum e el, poate e neplăcut unora, dar e al meu și doar al meu, adică eu sunt el. (Bogdan Răileanu)

Vineri, 23 februarie, de la ora 19:30, la Librăria Cărtureşti Verona – Cafenea (str. Arthur Verona, nr. 13-15) din Bucureşti, Bogdan Răileanu va fi invitatul unei sesiuni de Q&A cu prilejul apariţiei volumului său de debut, Tot spaţiul dintre gândurile mele, publicat recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”, disponibil şi în ediţie digitală.

Invitaţi, alături de autor: Luiza Vasiliu şi Florin Iaru.

Moderator: George Onofrei

Citește mai mult
Lansare carte image

Invitaţie la workshopul „Vreau o schimbare în viaţa mea!”

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 februarie 2018

Sîmbătă, 24 februarie, ora 12.00, la Librăria Cărtureşti Verona – Ceainărie (Str. Pictor Arthur Verona 13-15), va avea loc workshopul „Vreau o schimbare în viaţa mea!”, susţinut de Maria-Iris Hoeppe, professional coach, acreditat PCC de Federaţia Internaţională de Coaching, şi autor al volumului Cartea despre schimbări, bestseller la Tîrgul de Carte Gaudeamus 2017.

Citește mai mult
Lansare carte image

O biografie ficţională spusă cu ajutorul iubirii : Inima cu nouă încăperi, de Janice Pariat

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 februarie 2018

Inima cu nouă încăperi este povestea caleidoscopică, strălucitoare şi emoţionantă a vieţii unei femei, spusă de cei pe care i-a iubit şi de cei care au iubit-o. Nouă personaje îşi aduc aminte de relaţia pe care au avut-o cu aceeaşi femeie, poveştile şi amintirile lor dîndu-i viaţă, apropiindu-ne pe noi, cititorii neîncrezători, de ea, dar nedepăşind graniţele intimităţii, căci chiar vocea femeii iubite rămîne mută. Odată apărută această îndoială, această rezervă, nu vom şti niciodată care versiune este cea adevărată: a iubiţilor din trecut sau a iubitei care-i animă. Desfăşurîndu-se pe fundalul mai multor oraşe, plimbîndu-se între Orient şi Occident, Inima cu nouă încăperi este o poveste delicată, tulburătoare, un roman scris de o mînă profesionistă, o colecţie de perspective mereu schimbătoare care dezvăluie posibilitatea intimităţii cu celălalt, dar şi îndoiala pe care această intimitate o naşte.

Citește mai mult
Lansare carte image

Seria de autor Aurora Liiceanu: Putere şi sînge. O aventură indiană

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 februarie 2018

Ce au în comun Anne şi Mary Boleyn cu două prinţese indiene din epoca de glorie a Imperiului Mogul? Cu siguranţă, dorinţa de putere – atît de puternică, încît le face să nu mai ţină cont de nimic, nici măcar de legăturile de sînge. Sînt surori rivale. În Anglia, Anne a făcut tot ce a putut ca să devină soţia regelui Henric al VIII-lea, fără să ţină cont că acesta era amantul surorii ei Mary. În India, Roshanara şi-a sprijinit fratele mai mic să ajungă pe tron şi a uneltit ca s-o îndepărteze de la putere pe sora lor, Jahanara. Interesată de relaţia dintre surori în general şi cu precădere de cea dintre prinţesele indiene, Aurora Liiceanu face o incursiune în istoria Imperiului Mogul, în care conducători luminaţi, prinţi însetaţi de faimă şi femei seducătoare sînt protagoniştii unor fascinante poveşti de iubire şi ură, loialitate şi trădare.

Citește mai mult
Lansare carte image

David GROSSMAN este laureatul prestigiosului Israel Prize for Literature 2018

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 12 februarie 2018

David Grossman este laureatul cele mai prestigioase distincții literare oferite de statul israelian, Israel Prize for Literature, 2018.

Citește mai mult
Lansare carte image

Întîlnire cu antropologul Vintilă Mihăilescu la Timişoara

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 12 februarie 2018

Editura Polirom vă invită miercuri, 14 martie, de la ora 18:30, la Librăria „La Două Bufniţe” (Piaţa Unirii, nr. 11) din Timişoara, la o întîlnire cu antropologul Vintilă Mihăilescu, cu prilejul lansării celui mai recent volum al său, Hotel Ambos Mundos. Scurt eseu de antropologie borgesiană.

Vor vorbi, alături de autor: Otilia Hedeşan şi Victor Neumann.

Mai mult decît un jurnal de călătorie în Cuba, Hotel Ambos Mundos este un eseu antropologic pe înţelesul tuturor, în care descoperim lucruri esenţiale mai ales despre lumea noastră europeană şi despre fiecare dintre noi.

Citește mai mult
Lansare carte image

Copiii ghetoului. Numele meu este Adam, de Elias Khoury, în Biblioteca Polirom

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 12 februarie 2018
 • Roman finalist la International Prize for Arabic Fiction 2017
 • Traducere din limba arabă și note de Nicolae Dobrișan
 • Carte publicată și în ediție digitală

Adam Dannun imigrează la New York încercînd să fugă de o dragoste distrusă de traumele psihologice provocate de ocupaţia israeliană. Lucrează într-un restaurant unde prepară falafel şi începe să scrie un roman de dragoste al cărui protagonist este Waddah al-Yaman, un celebru poet arab din vremuri apuse. Dar odată ce firul poveştii se desfăşoară, îşi fac apariţia întîmplări mai vechi din copilărie, din ghetourile pe care armata israeliană, după ce a evacuat mare parte din Lod, le-a construit pentru cei rămaşi în oraş. Personajele din poveste devin oameni din lumea reală, iar istoria dramei trăite în ghetourile palestiniene se contopeşte cu încercările naratorului de a se elibera de o identitate care nu mai e doar a lui.

Citește mai mult
Lansare carte image

Cel mai recent titlu al colecţiei „Biblioteca medievală” în discuţie la Cluj: Dialoguri, de Grigore cel Mare

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 12 februarie 2018

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla, în colaborare cu Editura Polirom, vă invită joi, 1 martie, de la ora 18:00, în Aula Card. Iuliu Hossu (Piaţa Cipariu) din Cluj-Napoca, la lansarea celui mai nou volum al colecţiei „Biblioteca medievală”, Dialoguri, de Grigore cel Mare.

În cadrul aceluiaşi eveniment vor fi prezentate şi titlurile: Summa Theologica (vol. III), de Toma din Aquino (Polirom, 2016) şi Teologia ca dispoziţie ştiinţifică, de Godescalc de Nepomuk (colecţia „Biblioteca medievală”, Polirom, 2017).

Va prezenta: Alexander Baumgarten, prof. univ. dr. al Facultăţii de Istorie şi Filosofie, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj şi coordonatorul colecţiei „Biblioteca medievală” a Editurii Polirom.

Va modera: Claudiu Tuţu, pr. dr., Consultor Cultural al Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla.

Citește mai mult
Lansare carte image

Vintilă Mihăilescu despre Hotel Ambos Mundos. Scurt eseu de antropologie borgesiană, la Bucureşti

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 9 februarie 2018

Mai mult decît un jurnal de călătorie în Cuba, Hotel Ambos Mundos este un eseu antropologic pe înţelesul tuturor, în care descoperim lucruri esenţiale mai ales despre lumea noastră europeană şi despre fiecare dintre noi.

Luni, 19 februarie, de la ora 18:00, Editura Polirom vă invită la Clubul Ţăranului (Kiseleff, nr. 3) din Bucureşti la o discuţie pe tema celui mai recent volum semnat de renumitul antropolog Vintilă Mihăilescu, Hotel Ambos Mundos. Scurt eseu de antropologie borgesiană.

Invitaţi, alături de autor: Corina Iosif, Sorin Antohi şi Vasile Dâncu.

Citește mai mult
Lansare carte image

Lansare şi lectură la Galaţi: Cei frumoşi şi cei buni de Cristian Fulaş

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 9 februarie 2018

Editura Polirom vă invită vineri, 23 februarie, de la ora 18:00, la Librăria Donaris (str. Nicolae Bălcescu, nr. 26) din Galaţi, la o întîlnire cu scriitorul şi traducătorul Cristian Fulaş, cu prilejul apariţiei volumului Cei frumoşi şi cei buni, publicat în colecţia „Ego. Proză” a editurii.

Invitaţi, alături de autor: Nona Rapotan şi Doru Căstăian.

Citește mai mult
Lansare carte image

Carte-eveniment: Sylvie şi Bruno, de Lewis Carroll, de Lewis Carroll

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 9 februarie 2018

Editura Polirom a publicat în această săptămînă romanul Sylvie şi Bruno, al scriitorului englez Lewis Carroll, autorul uneia dintre cele mai îndrăgite și mai faimoase povești ale lumii: Alice în Țara Minunilor.

Citește mai mult
Lansare carte image

Violul şi bătaia, armele de război ale Statului Islamic: Eu voi fi ultima, de Nadia Murad şi Jenna Krajeski

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 1 februarie 2018

„Povestea curajoasă a Nadiei Murad este o lectură esenţială care dă fiori. Oricine vrea să înţeleagă aşa-zisul Stat Islamic ar trebui să citească Eu voi fi ultima.” (The Economist)

Citește mai mult
Lansare carte image

America de peste pogrom, de Cătălin Mihuleac, a apărut în limba germană

Postat de: POMOVARE
Postat pe data de: 29 ianuarie 2018

Romanul America de peste pogrom, semnat de scriitorul ieşean Cătălin Mihuleac – publicat în 2014 la Editura Cartea Românească şi în 2017 la Polirom, în colecţia „Top 10+” –, a apărut la editura austriacă Paul Zsolnay, în traducerea lui Ernest Wichner, cu titlul Oxenberg und Bernstein.

Citește mai mult
Lansare carte image

Noutate-eveniment în Biblioteca Polirom: Seria de autor Albert Camus

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 24 ianuarie 2018

Săptămîna viitoare vor apărea în colecția „Biblioteca Polirom” primele două titluri dintr-o nouă serie de autor, dedicată unuia dintre cei mai importanți scriitori și gînditori ai secolului XX, Albert Camus, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, 1957. Seria de autor Albert Camus va fi deschisă de romanele Străinul, într-o nouă traducere, și Ciuma.

Bogdan-Alexandru Stănescu, coordonatorul colecției „Biblioteca Polirom”: Cea mai nouă serie de autor din cadrul „Bibliotecii Polirom” va cuprinde 21 de volume, adică totalitatea prozei antume și postume a lui Camus (romane și proză scurtă), integrala dramaturgiei originale a autorului francez, eseuri, articole politice, jurnale de călătorie și cîteva volume de corespondență. Este, ca număr de titluri și amploare a proiectului, cea mai complexă serie de autor din cadrul colecției noastre de literatură universală, comparabilă doar cu cea dedicată lui Vladimir Nabokov.

Citește mai mult
Lansare carte image

Soldaţii. Poveste din Ferentari, după romanul omonim semnat de Adrian Schiop, în curînd în cinematografe

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 ianuarie 2018
 • „Contează nu atît de mult partea dură care se vede, ci delicatețea care se intuiește. Aici camera de filmat a lui Mladenovic ridică un univers. Este vorba despre o lume murdară care, așa cum este de imaginat, lasă urme. De neșters”. (El Mundo)

Lungmetrajul Soldaţii. Poveste din Ferentari, adaptat după romanul omonim a lui Adrian Schiop şi apărut recent în ediţie limitată la Editura Polirom, va fi lansat pe 2 februarie în cinematografele din ţară.

 

Citește mai mult
Lansare carte image

Adrian G. Romila, invitatul Clubului de lectură Alecart, Iaşi

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 22 ianuarie 2018

Vineri, 26 ianuarie, de la ora 13:00, la Cafeneaua MERU (Copou, Casa cu Pasaj, Bd. Carol I, nr. 3) din Iaşi, Adrian G. Romila este invitatul Clubului de lectură Alecart, cu prilejul apariţiei romanului Zeppelin, publicat la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”, disponibil şi în ediţie digitală.

Vor prezenta: Raisa Manolescu, Andra Aniţoaie, Anastasia Fuioagă

Va modera: Nicoleta Munteanu

Eveniment organizat de: Editura Polirom şi revista Alecart

Partener Cafeneaua MERU

Citește mai mult
Lansare carte image

Al doilea volum al Trilogiei Iremonger, de Edward Carey, la Polirom Junior: Oraşul gunoaielor

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 17 ianuarie 2018

Oraşul gunoaielor, de Edward Carey, este titlul care deschide lista aparițiilor din acest nou an în colecția „Junior” a Editurii Polirom. Oraşul gunoaielor, al doilea volum al Trilogiei Iremonger, vine în continuarea romanului Casa Heap, și, la fel ca și acesta, cuprinde ilustrațiile autorului și este tradus în limba română de Mihaela Ghiță. Volumul este disponibil si în ediție digitală. Vîrsta recomandată: 14+

Citește mai mult
Lansare carte image

Cartea şoaptelor, de Varujan Vosganian, nominalizată la Premiile PEN America, ediţia 2018

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 17 ianuarie 2018

Romanul Cartea şoaptelor, de Varujan Vosganian, se află pe lista nominalizărilor la Premiile PEN America, ediţia 2018, la secțiune de traduceri (carte de ficțiune)/ PEN Translation Prize.

The Book of Whispers, ediţia în limba engleză a romanului, a apărut la Yale University Press, în traducerea lui Alistair Ian Blyth, în octombrie 2017, în colecția „Margellos World Republic of Letters”, colecție ce reuneşte scriitori precum Lev Tolstoi, Giacomo Leopardi, Gabriele D'Annunzio, Witold Gombrovicz, Federico García Lorca şi Patrick Modiano. Dintre autorii români, pe lista autorilor publicaţi, se află Norman Manea.

Citește mai mult
Lansare carte image

Tudor Ganea, Tînărul Scriitor al anului 2017, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 15 ianuarie 2018

Luni, 15 ianuarie 2018, de la ora 16.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Bucureşti, a avut loc Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a Anului 2017.

Premiul „Tînărul scriitor al anului 2017” i-a revenit lui Tudor Ganea pentru romanul Miere, publicat la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”, disponibil şi în ediţie digitală.

Tudor Ganea a primit acelaşi premiu, în 2016, pentru romanul de debut Cazemata, apărut la Polirom, în cadrul colecţiei dedicate literaturii române contemporane – „Ego. Proză”.

Citește mai mult
Lansare carte image

Volumul Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri, de Varujan Vosganian, tradus integral în limba germană

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 14 decembrie 2017

Editura austriacă Zsolnay anunță apariția în februarie 2018 a volumului Als die Welt ganz war/ Cînd lumea era întreagă, de Varujan Vosganian, în traducerea lui Ernest Wichner. Volumul cuprinde cinci dintre povestirile din volumul Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri, apărut la Polirom, în anul 2013 (ediție cartonată, disponibilă și în format digital).

Povestirea care se regăsește în titlul acestui volum – și cea mai amplă, Jocul celor o sută de frunze, a fost publicat la aceeași editură, de asemenea în traducerea lui Ernest Wichner, în anul 2014, cu titlul Das Spiel der hundert Blätter.

Citește mai mult
Lansare carte image

Emil Brumaru și Ion Iovan, premiați de Academia Română

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 14 decembrie 2017

Vineri, 15 decembrie, va avea loc ceremonia de decernare a Premiilor Academiei Române pentru anul 2015.

Emil Brumaru şi Ion Iovan se numără printre laureaţii acestei ediţii. Emil Brumaru va primi Premiul „Mihai Eminescu” pentru Opere V. Crepusculul civil de dimineaţa, iar lui Ion Iovan i se va înmîna Premiul „Ion Creangă” pentru volumul MJC, ambele apărute la Editura Polirom, şi în ediţii digitale.

Citește mai mult
Lansare carte image

Copilăria lui Kaspar Hauser, de Bogdan-Alexandru Stănescu: Premiul pentru Proză, în cadrul Premiilor Nepotu’ lui Thoreau

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 14 decembrie 2017

Miercuri, 13 decembrie, de la ora 19:00, la Insomnia Café din Cluj-Napoca, juriul format din Ştefan Baghiu, François Bréda, Alex Goldiș, Benji Horváth, Szántai János, Ştefan Manasia și Ovio Olaru a decernat Premiile Nepotu’ lui Thoreau, ediţia a doua, pentru literatură tînără română.

Bogdan-Alexandru Stănescu a primit Premiul pentru Proză cu volumul Copilăria lui Kaspar Hauser, apărut în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, disponibil şi în ediţie digitală.

Citește mai mult
Lansare carte image

Premiul PEN România 2017: Ruxandra Cesereanu pentru Fugarii: Evadări din închisori și lagăre în secolul XX

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 27 noiembrie 2017

Ruxandra Cesereanu a obținut Premiul PEN România 2017 pentru volumul Fugarii: Evadări din închisori și lagăre în secolul XX, apărut la Editura Polirom, în 2016. Premiul i-a fost decernat autoarei sîmbătă, 25 noiembrie, în cadrul Tîrgului de Carte Gaudeamus, iar juriul ediției din acest an a fost alcătuit din Gabriela Adameșteanu, Magda Cârneci, Adina Dinițoiu, Caius Dobrescu și Radu Vancu.

Citește mai mult
Lansare carte image

Doi dintre laureații Premiilor Médicis 2017, în Biblioteca Polirom: Yannick Haenel și Paolo Cognetti

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 9 noiembrie 2017

Astăzi, joi 9 noiembrie 2017, s-au decernat prestigioasele premii Médicis. Cîștigătorii ediției 2017 sînt:

Citește mai mult
Lansare carte image

Polirom Junior: Vânătorii de cărţi, de Jennifer Chambliss Bertman

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 7 noiembrie 2017

Vînătorii de cărți este una dintre cele mai vîndute cărți pentru copii în anul 2015 și a fost finalistă la numeroase premii.

Emily are 12 ani şi s-a mutat de cîteva zile în San Francisco. Nu-i place nimic aici, cu o singură excepţie: e oraşul idolului ei, Garrison Griswold, un editor care a inventat cel mai apreciat joc online pentru şoarecii de bibliotecă. În Vînătorii de cărţi, căci acesta e numele jocului, cărţile sînt răspîndite prin toată ţara şi pot fi găsite cu ajutorul unor indicii care se adună într-un puzzle.

Citește mai mult
Lansare carte image

Nou în Biblioteca Polirom: Maimuţă şi esenţă, de Aldous Huxley

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 2 noiembrie 2017

Au trecut mulţi ani de la al Treilea Război Mondial. Elegantul şi candidul doctor Poole debarcă, alături de o echipă de exploratori, într-o Californie fantomatică, răvăşită de suflul deflagraţiei nucleare. Aici găseşte rămăşiţele unei umanităţi înstrăinate, pline de mutanţi, supuse unor idoli însetaţi de sînge, o civilizaţie pustiită unde prea puţinii supravieţuitori trăiesc după o nouă lege, care spune că nu poţi iubi decît o dată pe an. Curajoşii şi revoltaţii care îndrăznesc să evadeze sînt supuşi torturii şi eliminaţi.

Citește mai mult
Lansare carte image

Traducere nouă din opera lui Stefan Zweig, în Biblioteca Polirom: Nerăbdarea inimii

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 18 octombrie 2017

O sfîşietoare poveste de dragoste, în care vedem cum soarta îi face orbi pe-aceia pe care vrea să-i piardă. Opera lui Stefan Zweig a inspirat filme de succes, precum The Grand Budapest Hotel (2014), cîştigător a patru Premii Oscar şi cinci Premii BAFTA.

Citește mai mult
Lansare carte image

O istorie culturală a nebuniei. De la Biblie la Freud, de la casa de nebuni la medicina modernă de Andrew Scull

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 12 octombrie 2017
 • „O carte minunată, fascinantă şi bine scrisă, cu obişnuita vervă şi erudiţie a lui Scull, ce explorează modurile în care au abordat psihoza societăţile antice şi medievale şi arată că, în ciuda tehnicilor de imagistică a creierului şi a medicamentelor psihotrope, psihiatria modernă are încă multe de învăţat de la ele.” (Sylvia Nasar, autoarea cărţii A Beautiful Mind)
 • „Adoptînd o vastă perspectivă de studiu, Scull arată ce a însemnat nebunia pentru societate de-a lungul istoriei şi pe tot cuprinsul lumii. Scrie cu pasiune şi totodată cu umor, are un ochi extraordinar pentru citate pătrunzătoare şi pentru întîmplări grăitoare, ţinîndu-l pe cititor sub vraja lui. O carte fascinantă a unui maestru în domeniu.” (William Bynum, University College London)
   
 • „Nebunia rămîne o enigmă fundamentală, un reproş la adresa raţiunii, parte ineluctabil integrantă a civilizaţiei.” (Andrew Scull)
Citește mai mult
Lansare carte image

O frescă devastatoare a unei ţări din Lumea a Treia: Petale de sânge, de Ngũgĩ wa Thiong’o

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 10 octombrie 2017

„Acesta este romanul african al secolului XX!” (Moses Isegawa)

Citește mai mult
Lansare carte image

Premiul Nobel pentru Literatură 2017: Kazuo Ishiguro

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 5 octombrie 2017

Scriitorul englez Kazuo Ishiguro  este laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, 2017. Premiul a fost anunțat astăzi, 5 octombrie 2017, la ora 14.00 (ora României), la Stockholm.

Citește mai mult
Lansare carte image

Gao Xingjian, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2000, la Polirom. Gao Xingjian este invitat special la FILIT 2017.

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 6 octombrie 2017

Volumul O undiţă pentru bunicul meu, de Gao Xingjian – laureatul Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2000 – , a apărut în colecția „Biblioteca Polirom”, traducere din limba chineză de Irina Ivaşcu. Volumul va fi disponibil și în format digital.

Autorul se va afla săptămîna aceasta la Iași, fiind unul dintre invitații speciali ai Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași, ediția a V-a. Astfel, vineri, 6 octombrie, la ora 20.00, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” (Sala Mare) din Iași, Gao Xingjian va dialoga cu Bogdan Ghiu, iar dialogul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Citește mai mult
Lansare carte image

Un nou volum semnat de Alina Mungiu-Pippidi: În căutarea bunei guvernări. Cum au scăpat alte ţări de corupţie?

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 28 septembrie 2017
 • Una dintre cele mai importante cărți scrise vreodată despre principala provocare pentru guvernarea timpurilor noastre.” (Larry Diamond, Stanford University)

 

 • Mungiu-Pippidi reușește să mute dezbaterea dincolo de locurile comune ale luptei împotriva corupției, aducînd un argument puternic în favoarea perceperii bunei guvernări din perspectiva societății civile și a universalismului etic.” (Susan Rose-Ackerman, Yale University)

Noul volum semnat de Alina Mungiu-Pippidi, În căutarea bunei guvernări. Cum au scăpat alte ţări de corupţie?, în traducerea Ioanei Aneci, va fi disponibil începînd din această săptămînă în librăriile din ţară, dar şi pe www.polirom.ro, în curînd şi în ediţie electronică.

Citește mai mult
Lansare carte image

O anatomie a durerii şi a doliului: Arta corpului, de Don DeLillo

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 26 septembrie 2017

Romanul Arta corpului este o anatomie a durerii şi a doliului: Lauren Hartke, o tînără body artist, îşi pierde soţul, un regizor mult mai în vîrstă decît ea, care se sinucide. În primele zile de după dureroasa pierdere, în casa veche de pe coasta singuratică în care se mutase împreună cu soţul ei, Lauren se confruntă cu o apariţie stranie, un individ între bărbat şi copil, „un corp tăcut şi vulnerabil, aproape al oricui”, care îi schimbă nu doar viaţa, ci şi arta pe care o practică. Show-urile ei capătă imaginea ectoplasmatică a domnului Tuttle, bizarul vizitator, iar Lauren devine o artistă a corpului care încearcă să se detaşeze de propriul trup.

Citește mai mult
Lansare carte image

Doina Ruști și regizorul-personaj David Kinsella, în căutarea Logodnicei

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 18 septembrie 2017

Personajul iese din carte

În perioada 20-28 septembrie 2017, vor avea loc mai multe evenimente dedicate celui mai recent roman al Doinei Ruști, Logodnica, apărut de curînd în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom (print & digital).

O poveste adevărată despre dragoste și răzbunare, romanul Logodnica va fi prilej de întîlnire atît cu autoarea cărții, Doina Ruști, cît și cu regizorul britanic David Kinsella, cel care a devenit în roman unul dintre personajele centrale ale cărții, David.

Citește mai mult
Lansare carte image

Ce este populismul?, de Jan-Werner Müller, a apărut la Editura Polirom

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 14 septembrie 2017
 • „O carte excepțională despre un concept politic alunecos, însă esențial. Critica impetuoasă pe care Jan-Werner Müller o aduce populismului constituie o importantă sursă de informații pentru oricine încearcă să înțeleagă rădăcinile și natura conflictelor politice care frămîntă în vremurile actuale Europa și Statele Unite.” (Michael Kazin)
 • Pentru a înțelege popularitatea lui Trump, cartea profesorului de științe politice Jan-Werner Müller de la Princeton University este cea mai utilă.” (The Washington Post)
Citește mai mult
Lansare carte image

Adevăr, sinceritate, atmosferă, poveste: Sfârşitul, de Atilla Bartis

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 30 august 2017

Ajuns la vîrsta de cincizeci şi doi de ani şi suspectat de o boală mortală, faimosul fotograf András Szabad se hotărăşte să-şi rememoreze viaţa, pentru a o înţelege mai bine el însuşi.

Maturizat în Ungaria comunistă a lui János Kádár, cu o mamă pe care o adoră, dar care moare devreme, şi un tată fost deţinut politic, András se arată refractar la lumea din jur. Renunţă la şcoală, are o relaţie tensionată cu tatăl său, cu care locuieşte într-un apartament din Budapesta, şi îşi găseşte refugiul în arta fotografică. Face fotografii artistice, mai întîi pe cont propriu, iar apoi ca ucenic al unui fotograf bătrîn, care are un atelier pentru poze de legitimaţii.

Citește mai mult
Lansare carte image

În politică totul este posibil: Ungaria lui Orbán de Paul Lendvai

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 25 august 2017

Paul Lendvai, istoric şi comentator politic, fost corespondent pentru Europa de Est al Die Presse și Financial Times în perioada 1960-1982, semnează volumul Ungaria lui Orbán, apărut săptămîna aceasta la Editura Polirom, în traducerea Mariei-Magdalena Anghelescu, disponibil în curînd şi în ediţie digitală.

Citește mai mult
Lansare carte image

Scena lumii, de George Banu, un volum ce desenează caleidoscopic peisajul unei epoci

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 august 2017

Scena lumii reuneşte eseuri despre evenimente artistice care au marcat îndeosebi lumea Parisului şi al căror martor atent a fost George Banu, precum şi reflecţii inspirate de aventuri personale, de întîlniri esenţiale, de spectacole radicale...

Citește mai mult
Lansare carte image

Polirom Junior: Povestea unei prietenii neobișnuite dintre o fetiță și un leu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 august 2017

Într-o zi, o fetiţă pe nume Patricia, care trăieşte alături de familia ei într-una dintre rezervaţiile naturale din Kenya, întîlneşte printre gazele, antilope gnu, zebre, rinoceri, bivoli şi elefanţi un pui de leu. Începe să îl îngrijească şi, pe măsură ce trece timpul, leuţul devine prietenul ei cel mai bun. Numai că prietenia lor e pîndită de o primejdie nebănuită: viaţa lui King, devenit un leu înfricoşător, care-i înspăimîntă pînă şi pe vitejii masai, e pusă în pericol de un duşman încă şi mai vechi decît zăpezile ce strălucesc în depărtări, pe muntele Kilimanjaro.

Citește mai mult
Lansare carte image

Totul se repară cu... 35 de kile de speranţă

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 10 august 2017

Din clipa în care trece pragul grădiniței, copilăria fericită a micului Grégoire se transformă într-un adevărat coșmar. Chestiile sforăitoare cu care îl pisează educatorii și profesorii nu-i intră în cap orice-ar face, colegii își bat joc de el, iar părinții îl cicălesc și-l ceartă fără încetare.

Citește mai mult
Lansare carte image

Balena Albastră, un roman cu accente thriller, de Sebastian Lăzăroiu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 9 august 2017
Fiecare cuvînt e amintirea arderii unui neg de tuș. Și-n fiecare carte un sacerdot rotofei oficiază beat mariajul cu iluzia eternității. Cînd mă satur de minciuna vieții, scriu despre cealaltă viață. E singura garanție că nu scriu eu, că nu las așa nobilă îndeletnicire în seama mea, păcătosul. (Sebastian Lăzăroiu)

Balena Albastră, roman semnat de Sebastian Lăzăroiu, a apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”. Carte disponibilă în librăriile din ţară şi pe www.polirom.ro, în curînd şi în variantă ebook.

Citește mai mult
Lansare carte image

Pârtia, un roman semnat de Emil Iordache

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 9 august 2017

Romanul lui Emil Iordache, recent regăsit, este o frescă a unui orăşel de provincie în comunism, loc unde totul se bazează pe relaţii şi influenţe, unde orice este posibil, cu condiţia să cunoşti pe cine trebuie, iar numai cei cu un curaj nebun îndrăznesc să stea împotriva valului.

Citește mai mult
Lansare carte image

Nou în colecţia „Biblioteca Polirom”: Încetează cu minciunile tale, un roman-confesiune semnat de Phillipe Besson

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 4 august 2017
 • „Un Brokeback Mountain franţuzesc.” (Elle)
 • Romanul a fost distins chiar în anul apariţiei cu Prix Psychologies du roman inspirant şi Prix Maison de la Presse 2017.
Citește mai mult
Lansare carte image

O carte esenţială pentru înţelegerea istoriei şi a lumii moderne: Sapiens, de Yuval Noah Harari

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 26 iulie 2017

Carte recomandată de Barack Obama, Bill Gates sau Mark Zuckerberg • Bestseller internațional, publicat în peste patruzeci de limbi.

Una dintre cele mai aşteptate cărţi ale verii, Sapiens. Scurtă istorie a omenirii, de Yuval Noah Harari, a apărut în această săptămînă la Editura Polirom, în traducerea lui Adrian Şerban. Volumul publicat în prestigioasa colecţie „Historia”, în ediţie cartonată, poate fi achiziţionat atît din librăriile din ţară, cît şi de pe www.polirom.ro.

Citește mai mult
Lansare carte image

Laureatul Premiului Strega 2017, în Biblioteca Polirom: Paolo Cognetti, Cei opt munți

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 25 iulie 2017

Un fenomen editorial vîndut în 32 de ţări

Romanul Cei opt munţi de Paolo Cognetti, cîștigătorul celei de-a XVI-a ediții a Premiului Strega, cel mai prestigios premiu literar din Italia, a apărut în colecția „Biblioteca Polirom”, în traducerea Ceraselei Barbone, și este disponibil și în format digital.

Citește mai mult
Lansare carte image

Romanul Villa Margareta de Doina Jela va fi tradus în greacă

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 iulie 2017

Romanul Villa Margareta de Doina Jela, apărut în colecţia „Fiction LTD.” a Editurii Polirom, disponibil şi în ediţie digitală, va fi publicat în limba greacă, în decembrie 2018, la Gema Publications, prin intermediul Agenţiei literare Livia Stoia.

Citește mai mult
Lansare carte image

Scriitorul Radu Niciporuc a trecut în neființă

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 iulie 2017

Editura Polirom își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a scriitorului Radu Niciporuc, autorul uneia dintre cele mai elogiate și mai apreciate apariții ale anului editorial 2016: Pascal desenează corăbii, debutul său editorial, premiat de revista Observator cultural.

Scriitorul clujean s-a stins din viață la ieri, 12 iulie 2017, la vîrsta de 67 de ani.

Citește mai mult
Lansare carte image

Academicianul Augustin Buzura s-a stins din viaţă

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 11 iulie 2017

Academicianul August Buzura, unul dintre cei mai mari scriitori români contemporani, s-a stins ieri din viaţă, la vîrsta de 78 de ani.

Citește mai mult
Lansare carte image

Cei opt munţi, de Paolo Cognetti, a obţinut Premiul Strega 2017

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 7 iulie 2017

Romanul Cei opt munţi, de Paolo Cognetti, este cîştigătorul celui mai prestigios premiu literar al momentului din Italia, Premiul Strega – aflat la cea de-a XVI-a ediţie. Premiul a fost anunţat ieri seară, 6 iulie, la Roma.

Cei opt munți este în curs de apariţie la Editura Polirom, în colecţia „Biblioteca Polirom. Actual” (coordonator Bogdan-Alexandru Stănescu), în traducerea Ceraselei Barbone, şi a apărut sau este în curs de traducere în peste 30 de țări. Romanul semnat de Paolo Cognetti a fost distins cu Premiul Strega și Premiul Strega Giovani (acordat în urma votului elevilor între 16 şi 18 ani, din 50 de licee din Italia şi din străinătate).

Citește mai mult
Lansare carte image

O aventură cu gust de vacanță: O vară cu Isidor, de Veronica D. Niculescu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 4 iulie 2017

O fetiță de 13 ani din București se hotărăște să-l salveze pe condorul Isidor, cel mai bătrîn locatar de la Zoo Băneasa, după ce vede la televizor știrea despre moartea cimpanzeului, veteranul de pînă atunci al grădinii. Dar ce te faci cînd reușești să eliberezi o pasăre care nu mai știe să zboare? Fetița aduce condorul acasă, unde îl ascunde o vreme, și descoperă lucruri fascinante despre el. Apoi cei doi fug împreună la Sinaia. La munte, în locul care seamănă cu casa de demult a condorului, ea speră să-l învețe să zboare din nou și să-l elibereze cu adevărat, în timp ce legătura dintre ei devine tot mai puternică.

Citește mai mult
Lansare carte image

Romanul America de peste pogrom, de Cătălin Mihuleac, va fi tradus în limba franceză

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 iunie 2017

Romanul America de peste pogrom, semnat de scriitorul ieşean Cătălin Mihuleac, apărut în 2014 la Editura Cartea Românească, va fi publicat în toamna anului 2018 la editura elveţiană Noir sur Blanc. America de peste pogrom va apărea în limba germană, în primăvara anului viitor, la editura austriacă Paul Zsolnay.

Citește mai mult
Lansare carte image

Un cal intră într-un bar, de David Grossman, a obținut Man Booker International Prize

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 15 iunie 2017

Romanul Un cal intră într-un bar, de David Grossman, este cîștigătorul prestigiosului Man Booker International Prize, ediția 2017. Premiul a fost anunțat ieri, 14 mai 2017, la Londra.

Citește mai mult
Lansare carte image

Autori Polirom, laureaţi ai premiilor USR, pe anul 2016

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 1 iunie 2017

Luni, 29 mai, în Sala Media a Teatrului Naţional, a avut loc festivitatea de decernare  a Premiilor Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2016.

Juriul a fost alcătuit din: Al. Călinescu, Livius Ciocârlie (preşedinte), Ioan Holban, Angelo Mitchievici, Eugen Negrici, Alex Ştefănescu şi Simona Vasilache  

Citește mai mult
Lansare carte image

Ofertă bogată de literatură română la Bookfest 2017

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 15 mai 2017

Editura Polirom vine cu o ofertă impresionantă de literatură română la ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, continuîndu-și astfel unul dintre cele mai importante demersuri editoriale: publicarea, difuzarea și promovarea scriitorilor români contemporani, direcție deschisă prin lansarea colecției „Ego. Proză” în anul 2004, continuată în 2007 cu lansarea proiectului editorial „Fiction Ltd.”, dar și cu inițierea, în anul 2008, a prestigioasei colecții „Opere”, precum și a seriilor de autor Polirom.

Citește mai mult
Lansare carte image

Ediţie aniversară: Cinci feţe ale modernităţii, de Matei Călinescu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 26 aprilie 2017
Un studiu erudit, lucid, inteligent şi original, acoperind ca spaţiu cea mai mare parte a Europei şi mergînd în timp de la introducerea cuvîntului modernus în latina medievală pînă la postmodernismul de azi. (Notes and Queries)

Începînd cu această săptămînă, în librăriile din întreaga ţară, dar şi pe www.polirom.ro va fi disponibilă ediţia aniversară a volumului semnat de profesorul Matei Călinescu, Cinci feţe ale modernităţii. Modernism, avangardă, decadenţă, kitsch, postmodernism. Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la apariţia primei versiuni a acestei cărţi de referinţă, iar Editura Polirom o readuce în atenţia filologilor şi a publicului interesat în versiune cartonată, traducere de Tatiana Pătrulescu şi Radu Ţurcanu, în curînd şi în ediţie digitală.

Citește mai mult
Lansare carte image

Un cal intră într-un bar, de David Grossman, pe lista scurtă a Man Booker International Prize

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 21 aprilie 2017

Romanul Un cal intră într-un bar, de David Grossman, se află pe lista scurtă a Man Booker International Prize, anunțată în data de 20 aprilie 2017.

Un cal intră într-un bar a apărut în colecția „Biblioteca Polirom” (coordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu), în anul 2015, traducere din limba ebraică de Gheorghe Miletineanu, și este disponibil și în ediție digitală.

Citește mai mult
Lansare carte image

Cartea șoaptelor, de Varujan Vosganian, tradusă în limba croată

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 14 aprilie 2017

Editura Sandorf din Zagreb anunță apariția versiunii în limba croată a romanului Cartea șoaptelor, de Varujan Vosganian, traducere de Ana Brnardić Oproiu și Adrian Oproiu. Romanul apare în cadrul programului EU Translation Programme.

Romanul Cartea șoaptelor (Polirom, 2009, 2012, 2017), de Varujan Vosganian, a primit în octombrie 2016 toate premiile decernate în cadrul Galei Premiului Literar al Europei Centrale ANGELUS: Marele Premiu ANGELUS, Premiul Cititorilor „Natalia Gorbanevskaia” și Premiul pentru Cea Mai Bună Traducere.  Romanul a apărut în limba polonă în traducerea Joannei Kornaś-Warwas, la editura Książkowe Klimaty.

Citește mai mult
Lansare carte image

Autori Polirom, laureaţi ai Premiilor Observator cultural 2017

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 aprilie 2017

Marţi, 4 aprilie, la Teatrul Odeon, s-a desfăşurat cea de-a XI-a ediţie a Premiilor Observator cultural. În cadrul Galei, s-au decernat opt premii pentru şase categorii, Premiul „Gheorghe Crăciun” pentru Opera Omnia, Premiul Observator Lyceum şi Premiul de Excelenţă pentru Traducere.

Veronica D. Niculescu, Radu Cosaşu, Liviu Maliţa, Radu Pavel Gheo, Vasile Ernu, Radu Niciporuc şi Tudor Ganea se află printre laureaţii celei de-a XI-a ediţii a Premiilor Observator cultural 2017.

Citește mai mult
Lansare carte image

Aurora Liiceanu povesteşte despre o minunată prietenie în volumul Madlena

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 4 aprilie 2017
Tatăl meu, aflînd că sînt prietenă cu Pusi, cum am spus, m-a întrebat ce apropieri există între mine şi ea, fiindcă nu vedea potriviri între noi, ea era din lumea artistică. Nu mi-au plăcut vorbele lui. I-am răspuns sec cam aşa : „Ea este o versiune imposibilă a mea, eu nu aş putea fi niciodată ca ea, nici să fac şi să gîndesc ca ea, şi pentru asta, pentru că este atît de diferită de mine, o admir, îmi place de ea, îmi place compania ei“.
Pentru unii dintre noi, trecutul este un ţinut străin. Pentru alţii, e mereu aproape – un cuvînt, un gest, o imagine pot reînvia, asemenea madlenei lui Proust, întîmplări sau senzaţii de demult.
 
 
Citește mai mult
Lansare carte image

Odiseea căpitanului Cousteau, de Alexandru Marinescu, o călătorie pe urmele celebrului explorator

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 12 aprilie 2017
Din gheţurile Antarcticii pînă în Marea Roşie, Marea Caraibilor şi Marea Mediterană, Odiseea căpitanului Cousteau ne poartă într-o călătorie fascinantă pe urmele celebrului explorator, mereu dornic să se avînte în necunoscut.

Atras încă din adolescenţă de mare, Jacques-Yves Cousteau s-a înscris la Academia Navală din Brest. Aşa începe povestea celui care avea să devină unul dintre cei mai mari oceanologi ai lumii.

Citește mai mult
Lansare carte image

Premiul pentru proză al Radio România Cultural, ediţia 2017: Viaţa ficţiunii după o revoluţie, de Radu Cosaşu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 4 aprilie 2017
Tragedia, misterul, autoironia şi umorul subtil, cu care Radu Cosaşu şi-a obişnuit cititorii, sînt nelipsite din Viaţa ficţiunii după o revoluţie, o carte ca un pansament pentru rana rămasă deschisă pe tot parcursul anilor de supravieţuiri.

Viaţa ficţiunii după o revoluţie, cel mai recent titlu semnat de Radu Cosaşu, apărut în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală, este cîştigătorul Premiul pentru proză al Radio România Cultural, ediția 2017.

Premiul i-a fost înmînat autorului luni, 20 martie, în cadrul festivităţii de premiere ce a avut loc pe scena Teatrului Odeon.

Citește mai mult
Lansare carte image

Un nou roman de Simona Antonescu, la Polirom: Hanul lui Manuc

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 4 aprilie 2017
Hanul lui Manuc, la fel ca primele romane ale Simonei Antonescu – Fotograful Curţii Regale şi Darul lui Serafim –, se situează sub aceeaşi inscripţie heraldică: Dacă nu revezi trecutul, nu vezi prezentul şi nu prevezi viitorul.

Simona Antonescu este autoarea romanului Fotograful Curţii Regale – romanul cîştigător al Concursului de Debut al Editurii Cartea Românească, ediţia 2014, şi al Premiului de Debut al Uniunii Scriitorilor din România.

Un nou roman semnat de Simona Antonescu, Hanul lui Manuc, a apărut în această săptămână în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom, în curînd şi în ediţie digitală.

Citește mai mult
Lansare carte image

Rezultatele Concursului de Debut al Editurii POLIROM, 2017

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 4 aprilie 2017
Premiul de Debut la secţiunea PROZĂ a revenit romanului Downshifting. Un pas înapoi de Alexandru Done.
La Concursul de Debut al Editurii Polirom, ediţia 2017, au fost depuse 195 de manuscrise, la următoarele secţiuni: PROZĂ – 122 de manuscrise, POEZIE – 73 de manuscrise.
 
Premiul de Debut la secţiunea POEZIE nu s-a acordat.

 
 
Citește mai mult
Lansare carte image

Silence, ecranizarea romanului omonim al lui Shusaku Endo, în cinematografele din România

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 4 aprilie 2017
Tăcere este unul dintre cele mai frumoase romane istorice scrise vreodată... Pur şi simplu fără cusur. (The Washington Post)

Silence”, mult-așteptatul film despre credinţă şi religie al reputatului regizor Martin Scorsese – nominalizat la Oscar 2017 pentru Cea mai bună imagine (semnată de Rodrigo Prieto) – , intră în cinematografele noastre din data de 17 martie 2017.

Scenariul filmului – în distribuția căruia se regăsesc nume precum Liam Neeson, Andrew Garfield sau Adam Driver – este scris de Scorsese împreună cu Jay Cocks şi are la bază romanul omonim semnat de scriitorul japonez Shusaku Endo, apărut la Polirom în două ediții (colecția „Biblioteca Polirom” 2008, 2014), traducere de Florentina Toma, volum disponibil și în ediție digitală.

Mai multe detalii despre film, aici.

 

Citește mai mult
/25