Știri și lansări

/7
Lansare carte image

Întâlnire cu Sorin Alexandrescu la Iași: Lumea incertă a cotidianului

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 16 septembrie 2021

Vineri, 24 septembrie, începând cu ora 17.00, în Sala B.P. Hasdeu a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași (Păcurari 4), va avea loc o dezbatere pe marginea volumului Lumea incertă a cotidianului de Sorin Alexandrescu, recent apărut în colecția „Plural M” a Editurii Polirom.

Citește mai mult
Lansare carte image

Apocalipsa. Mari dezastre din trecut și câteva lecții pentru viitor, un nou titlu semnat de Niall Ferguson, unul dintre cei mai cunoscuţi istorici britanici

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 16 septembrie 2021

Editura Polirom anunţă apariţia în librării a unui nou volum semnat de Niall Ferguson: Apocalipsa. Mari dezastre din trecut și câteva lecții pentru viitor, traducere din limba engleză și note de Justina Bandol, ediție cartonată.

Citește mai mult
Lansare carte image

Cezar Amariei în dialog cu Florin Iaru despre volumul Exerciții de liniște

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 16 septembrie 2021

Miercuri, 22 septembrie, la ora 18.30, Cezar Amariei va intra în dialog cu Florin Iaru, eveniment prilejuit de lansarea volumul de povestiri Exerciții de liniște, recent apărut în colecția Ego. Proză.

Lansarea va fi urmată de o ședință de autografe.

Citește mai mult
Lansare carte image

Noi titluri de Sofi Oksanen, Charles Bukowski, Jack Kerouac, Clara Usón, David Lodge, Vanessa Springora, în Biblioteca Polirom

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 septembrie 2021

Noi titluri semnate de nume de prim rang ale literaturii universale – clasici, dar și voci actuale ale literaturii de pretutindeni – sunt aduse și cititorilor români în prestigioasa colecție „Biblioteca Polirom”.

Cititorii pot găsi deja în librării (și pe librăriile online) Consimțământul de Vanessa Springora, o carte-fenomen tradusă în douăzeci şi două de limbi, o mărturie curemurătoare despre abuzul sexual și complicitatea societății, despre traumă și vindecare; Despre băutură de Charles Bukowski, o carte despre scris, despre literatură şi despre Bukowski însuşi, captivantul autor-personaj de pe scena literară americană; Jurnalul unei nopți nedesăvârșite de Hiromi Kawakami, trei poveşti care vă vor rămâne în minte şi vă vor bântui mult timp după ce le-aţi citit”; Norocul scriitorului. Memorii 1976-1991 de David Lodge, „O relatare captivantă, cuceritoare şi revelatoare... ” (Financial Times); Big Sur de Jack Kerouac, o carte fundamentală pentru Kerouac şi pentru înţelegerea aşa-numitei „generaţii beat”; Asasinul timid de Clara Usón, un roman care evocă perioada tranziţiei spaniole de la dictatură la democraţie.

În curând, pe rafturile de literatură universală se vor găsi: Parcul pentru câini de Sofi Oksanen, un roman care dezvăluie o lume unde sărăcia, privatizările dubioase, clanurile interlope, drogurile, omorurile și abuzurile sînt realități curente; Iubita pictorului de Simone van der Vlugt, un roman care își propune să ofere o perspectivă surprinzătoare asupra unei părți importante din biografia lui Rembrandt; Lecții nocturne în Micul Ierusalim de Rick Held, roman inspirat de amintirile tatălui autorului din Cernăuțiul celui de-al Doilea Război Mondial; Sub punte de Sophie Hardcastle, „un roman care vorbeşte fără rezerve, dar deloc didactic despre trauma epocii #MeToo.” (Sir Jonathan Bate).

 

Citește mai mult
Lansare carte image

Noutăți de toamnă: cărți de nonficțiune de la editura Polirom

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 8 septembrie 2021

Editura Polirom vă recomandă cele mai recente titluri de nonficțiune, pe care le puteți găsi deja în librării sau care vor fi disponibile pînă la începutul lunii octombrie, volume apărute în ediție cartonată, autori români, dar și autori traduși și citiți în toată lumea.

Citește mai mult
Lansare carte image

Literatură română la Editura Polirom: noi titluri în librării

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 6 septembrie 2021

Polirom deschide toamna editorială 2021 cu o ofertă bogată de literatură română contemporană. Noi titluri semnate de cîteva dintre cele mai îndrăgite și mai apreciate voci ale literaturii autohtone de astăzi se găsesc deja în librării sau vor fi disponibile pînă la finalul lunii septembrie.

  • În librării

Amor intellectualis. Romanul unei educații, Ion Vianu

Ediție cartonată

Amor intellectualis. Romanul unei educații deschide, împreună cu volumul de eseuri Frumusețea va mîntui lumea și alte eseuri (ediţie revăzută şi adăugită), cel mai recent proiect editorial Polirom: Seria de autor Ion Vianu.

Premiul „Cartea anului 2010”, acordat de revista România literară, cu sprijinul Fundației Anonimul • Premiul pentru Eseu, memorialistică, publicistică al revistei Observator cultural pe anul 2010 • Premiul special al ediției 2011 a Premiilor USR

„Romanul unei educații”, cum îl subintitulează autorul, Amor intellectualis relatează povestea unei maturizări intelectuale și sentimentale pe fundalul unei epoci tulburi, cea a instaurării și consolidării regimului comunist. Adolescența eroului îndeosebi, cu inițierile ei – primele experiențe erotice, căutările intelectuale, tensiunea dintre spiritual și trupesc –, prilejuiește pagini pe cît de savuroase prin pitorescul lor, pe atît de convingătoare prin franchețe.

Citește mai mult
Lansare carte image

Cîștigătorul Concursului de Debut al Editurii Polirom, ediția 2021

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 31 august 2021

Editura Polirom a ales cîștigătorul Concursului Anual de Debut, secțiunea Proză, ediția a V-a: romanul Geaca lui Kafka de Teodor L. Nedeianu. Premiul pentru manuscrisul declarat cîștigător constă în publicarea lui în toamna acestui an.

Citește mai mult
Lansare carte image

Lectură publică & ședință de autografe la Craiova: Cezar Amariei, Exerciții de liniște

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 24 august 2021

Sîmbătă, 28 august, la ora 19.00, la Sofia Bistro din Craiova (Str. Eugeniu Carada 17), va avea loc lansarea romanului Exerciții de liniște de Cezar Amariei, apărut de curînd la Editura Polirom.

Prezintă, alături de autor: Gabriel Nedelea

Autorul va citi fragmente din noul său roman, iar lansarea va fi urmată de o ședință de autografe.

Evenimentul are loc în cadrul Festivalului de Literatură Transdanubiană, ediția I, Craiova, 26-29 august.

Citește mai mult
Lansare carte image

Lansare de carte la Sibiu: George Banu în dialog cu Sever Voinescu despre Viață și teatru pe Scena lumii

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 20 august 2021

Marți, 24 august, ora 13.00, la Sala Thalia din Sibiu, George Banu va intra în dialog cu Sever Voinescu cu prilejul lansării volumului Viață și teatru pe Scena lumii, apărut de curînd în colecția Ego-grafii a editurii Polirom.

Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, desfășurat în perioada 20-29 august 2021.

Discuția va fi urmată de o ședințe de autografe.

Citește mai mult
Lansare carte image

SUPER promoțiile continuă pe Polirom.ro: reduceri de 50% la toate cărțile din colecția PLURAL

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 18 august 2021

Pe 18 și 19 august 2021, doar pe www.polirom.ro, orice titlu din colecția PLURAL va putea fi achiziționat cu o reducere de 50%.

Colecția Plural cuprinde volume de critică și istorie literară, jurnalism, comunicare și relații publice, antropolgie, studii și eseuri de filosofie, religie, precum și literatură şi jurnale de călătorie, biografii ale unor personalități geniale, pe cît de fermecătoare, pe atît de adevărate și provocatoare pentru cititori.

Citește mai mult
Lansare carte image

Lansare de carte la Brașov: Adrian Cioroianu în dialog cu Nicolae Pepene și Mihai Vacariu despre volumul A fost odată ca niciodată Partidul Comunist Român (1921-2021)

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 august 2021

Sâmbătă, 14 august, ora 14.00, la Teatru „Sică Alexandrescu”, Foaier (Piaţa Teatrului, nr. 1, Brașov), Adrian Cioroianu va intra în dialog cu Nicolae Pepene și Mihai Vacariu cu prilejul lansării volumului A fost odată ca niciodată Partidul Comunist Român (1921-2021). Pentru o istorie dezinhibată a „viitorului luminos”, Adrian Cioroianu (editor), apărut de curînd la editura Polirom.

Evenimentul va avea loc în cadrul proiectului cultural „Ai carte, ai parte”, cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, organizat în perioada 13-14 august 2021.

Discuția va fi urmată de o ședințe de autografe.

Citește mai mult
Lansare carte image

Editura Polirom, #SUPER promoție: -50% pentru colecțiile Ego. Proză și Ego-Grafii, 11-12 august 2021

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 11 august 2021

În perioada 11-12 august 2021, Polirom oferă 50% reducere pentru toate cărțile din colecțiile Ego. Proză și Ego-Grafii, în limita stocului disponibil.

Citește mai mult
Lansare carte image

Lansare la SFR 2021: Luchian. Ochii, sufletul, mâna de Veronica D. Niculescu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 5 august 2021

Miercuri, 11 august, la ora 20.00, în Piața Unirii din Iași, va avea loc lansarea volumului Luchian. Ochii, sufletul, mâna de Veronica D. Niculescu, publicat în colecția Biografii romanțate a editurii Polirom, în 2020.

Prezintă Cristina Hermeziu

Evenimentul are loc în cadrul festivalului Serile Filmului Românesc. Mai multe detalii despre această ediție, aici.

Citește mai mult
Lansare carte image

Editura Polirom, colecția Fiction LTD: numeroase titluri semnate de autori români consacrați, la reducere

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 4 august 2021

În perioada 4-5 august 2021, Polirom oferă 50% reducere pentru toate cărțile din colecția Fiction LTD, titluri semnate de autori români consacrați, în limita stocului disponibil.

 

Citește mai mult
Lansare carte image

Live&online: Antologia de proză scurtă KIWI, ediția 2021. SOSIRI / PLECĂRI, Marius Chivu (editor)

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 3 august 2021

Joi, 5 august, începând cu ora 19.00, pe paginile de Facebook Polirom&Cărturești va avea loc lansarea Antologiei de proză scurtă Kiwi. Ediția 2021. SOSIRI / PLECĂRI, coordonată de Marius Chivu și apărută de curând la Editura Polirom.

Vor vorbi, alături de Marius Chivu, editorul volumului, trei dintre autorii din prima ediție a antologiei: Simona Goșu, Ana Irina Lupu și Andrei Dumitrescu.

Va modera Mircea Pricăjan

Citește mai mult
Lansare carte image

Lansare la TIFF 2021: Bogdan Jitea, Cinema în RSR. Conformism şi disidenţă în industria ceauşistă de film

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 26 iulie 2021

Joi, 29 iulie, la ora 17.30, la Muzeul de Artă din Cluj, va avea loc lansarea volumului Cinema în RSR. Conformism şi disidenţă în industria ceauşistă de film de Bogdan Jitea, apărut de curînd la Editura Polirom.

Alături de autor, vor vorbi despre carte: Radu Toderici și Ion Indolean

Evenimentul va avea loc în cadrul celei de-a 20-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF 2021), organizată în perioada 23 iulie – 1 august, la Cluj-Napoca.

Discuția va fi urmată de o ședințe de autografe.

Partenerul evenimentului: Book Corner Librarium

Citește mai mult
Lansare carte image

Florin Lăzărescu & Cătălin Sava despre Noaptea plec, noaptea mă-ntorc la Cărturești Palas Iași

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 20 iulie 2021

Joi, 29 iulie, începînd cu ora 19.00, la Librăria Cărturești Palas Iași (pe terasă), Florin Lăzărescu va intra în dialog cu Cătălin Sava, pornind de la romanul Noaptea plec, noaptea mă-ntorc, apărut de curînd la Editura Polirom.

Dialogul va fi urmat de o ședință de autografe.

„După șase ani de la ultima sa carte, Florin Lăzărescu revine cu un roman superb, greu de egalat ca asceză stilistică, cu o voce matură, detașată, absolut unică. Asemeni unui fotograf nostalgic, naratorul restaurează negativul unei vieți mărunte, dramatice și emoționante prin simplitatea ei. Într-o dimineață, Pavel hrănește găinile și se urcă în tren... O singură zi și două sute de pagini în care personajele par să vorbească despre nimicuri, scot bani de la bancomat, se ceartă, fumează, se împacă sînt suficiente pentru a face radiografia completă a unei generații și a unei țări. După Noaptea plec, noaptea mă-ntorc, Lăzărescu poate să tacă încă șase ani.” (Tatiana Țîbuleac)

 

Citește mai mult
Lansare carte image

ZoomAtelier de lectură & dezbatere Polirom Junior la BookMasters 2021

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 20 iulie 2021
Sâmbătă, 24 iulie 2021, ora 17.00, va avea loc un ZoomAtelier de lectură & dezbatere Polirom Junior, în cadrul primei ediții a Concursului Național de promovare a lecturii BookMasters, proiect al Școlii Gimnaziale „Profesor Mihai Dumitriu” Valea Lupului, Iași, în parteneriat cu Editura Polirom, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Adservio, platforma educațională ASQ, September Media și SCC Services România.

Titlurile prezentate în cadrul atelierului sînt cele propuse spre lectură & reclamă video, în cadrul BookMasters 2021: Jennifer Chambliss Bertman, Vînătorii de cărți • Harper Lee, Să ucizi o pasăre cîntătoare (roman grafic) • Frances Hardinge, Copacul minciunilor • Jennifer Chambliss Bertman, Vînătorii de cărți. Codul perfect • George Orwell, Ferma animalelor (roman grafic) • Philip Reeve, Goblinii • Laura Gallego, Străjerii cetății: Bestiarul lui Axlin • Frances Hardinge, Umbrele de sub Piele • Sonia Fernandez-Vidal, Ușa cu trei incuietori • Alex Wheatle, Liccle Bit, băiatul din Crongton 

Invitați: membrii Cercului de lectură „Bookiniștii”, Roman: Baltag Ioana • Bulancea Ana-Maria • Bulancea Denisa • Costea Elena • Dîm Denisa • Dîm Adelina • Gabor Denisa • Luchian Daria • Panțîru Andreea • Șurubaru Alexandra

Moderează: prof. Roxana Vasiliu, coordonatoarea cercului

Înregistrarea atelierului va putea fi urmărită pe canalul de YouTube al Editurii Polirom, dar și pe cel al Școlii Gimnaziale „Profesor Mihai Dumitriu” Valea Lupului, Iași.

Detalii despre competiția BookMasters 2021, aici.

Urmăriți și pagina de FB a competiției: facebook.com/bookmasters.ro

Citește mai mult
Lansare carte image

Andrei Corbea și Corin Braga, laureați ai Premiilor ALGCR, ediția 2021

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 19 iulie 2021
Vineri, 16 iulie 2021, în cadrul colocviului Asociației de Literatură Generală și Comparată din România (ALGCR), desfășurat la Universitatea „Transilvania” din Brașov (cu temele Modelul anglo-american în cultura română / Catastrofa în literatură. Epidemii, războaie, genocid, depresie, „scriitură a dezastrului”) au fost acordate premiile ALGCR pentru anii editoriali 2019 și 2020. 

Juriul acestei ediții (duble) a premiilor ALGCR fost format din Mircea Martin (președinte), Caius Dobrescu, Adrian Lăcătuș, Angelo Mitchievici, Carmen Mușat, Vasile Spiridon și Andrei Terian.

Andrei Corbea și Corin Braga se numără printre laureații acestei ediții, detalii și lista completă a premiilor, aici.

Andrei Corbea este laureatul Premiului pentru literatură comparată al ALGCR pentru volumul nu vrea / cicatrice”. Studii despre Paul Celan la împlinirea a 100 de ani de la nașterea poetului, iar Corin Braga este laureatul Premiul special pentru coordonare de volum pentru Enciclopedia imaginariilor din România Vol. I: Imaginar literar, ambele titluri fiind apărute la Editura Polirom, în anul 2020.

Citește mai mult
Lansare carte image

Proiectul Rosie de Graeme Simsion va fi ecranizat, în regia lui Stephen Falk, cu Henry Cavill în rolul principal

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 15 iulie 2021

Romanul Proiectul Rosie de Graeme Simsion – două ediții la Polirom – va fi ecranizat, cu Henry Cavill în rolul principal, regie și scenariu de Stephen Falk.

Publicat în anul 2012, tradus în peste 40 de limbi și vîndut în peste 4 milioane de exemplare, Proiectul Rosie i-a adus celebritatea lui Graeme Simsion şi s-a aflat printre finaliştii la International IMPAC Dublin Literary Award.

Succesul romanului – publicat în două ediții la Polirom (2013, 2018, traducere din engleză de Ioana Văcărescu) – l-a convins pe autor să dezvolte subiectul, transformîndu-l într-o trilogie din care mai fac parte romanele Efectul Rosie (2014; Polirom, 2019, traducere de Ines Hristea) şi Rezultatul Rosie (2019; Polirom, 2021, traducere de Ines Hristea).

Îndrăgitul actor britanic Henry Cavill, care va interpreta rolul irezistibilului Don Tillman, le este cunoscut cinefililor din lungmetraje precum Enola Holmes, The Man from U.N.C.L.E., Mission. Impossible-Fallout, Batman v Superman: Dawn of Justice sau Zack Snyder's Justice League sau seriale TV precum The Tudors etc.

Reputatul scenarist și producător american Stephen Falk, cel căruia îi vor aparține scenariul și regia, le este cunoscut iubitorilor de film mai ales pentru serialele TV You're the Worst și Orange Is the New Black.

Lansarea filmului „The Rosie Project” este prevăzută pentru anul 2022.

Citește mai mult
/7