Știri și lansări

/25
Lansare carte image

Bogdan Suceavă laureat al Premiului Pólya, ediția 2020

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 29 iulie 2020

La ediția din acest an a Premiului George Pólya, acordat de Mathematical Association of America (MAA), au fost premiate două lucrări, printre care și Un iluminism eclectic: aplicații ale geometriei afine, semnată de Adam Glesser, Matt Rathbun, Isabel M. Serrano și Bogdan Suceavă și inspirată din opera lui Gheorghe Țițeica și Dan Barbilian.

Un iluminism eclectic: aplicații ale geometriei afine a apărut în The College Mathematics Journal (2019). Titlul lucrării face trimitere la o descriere a moștenirii programului de la Erlangen, așa cum a fost el prezentat de Dan Barbilian în eseul său Notă asupra lucrărilor științifice, scris în 1940. Lucrarea Un iluminism eclectic citează, între altele, autori clasici, ca Gheorghe Țițeica, și contemporani, ca Dorin Andrica (de la Universitatea Babeș-Bolyai).

Citește mai mult
Lansare carte image

Andrei Crăciun în dialog cu Lia Bugnar pornind de la volumul Cioran. Ultimul om liber

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 iulie 2020

Vineri, 31 iulie, ora 19.00, Andrei Crăciun va intra în dialog cu Lia Bugnar, pornind de la volumul Cioran. Ultimul om liber, de Andrei Crăciun, recent apărut în colecția Biografii romanțate a Editurii Polirom. Evenimentul va fi transmis LIVE pe pagina de FB a Librăriei Humanitas de la Cişmigiu/facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu.

Citește mai mult
Lansare carte image

Cel mai nou volum al seriei de autor N. Steinhardt se lansează la Mănăstirea „Sfânta Ana” de la Rohia

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 iulie 2020

Marți, 28 iulie, ora 12.00, la Mănăstirea „Sfânta Ana”, Rohia, va avea loc lansarea celui de-al 19-lea volum din seria de autor N. Steinhardt, Varia (vol. II), apărut recent la Editura Polirom, ediţie îngrijită, studiu introductiv, note, referinţe critice şi indici de Florian Roatiş, repere biobibliografice de Virgil Bulat.

Invitați:
P.S. Episcop IUSTIN
Florian Roatiș
George Ardeleanu

Va modera: Arhim. Macarie Motogna

Eveniment organizat de Mănăstirea „Sfînta Ana” de la Rohia și Editura Polirom.

Citește mai mult
Lansare carte image

Ioan T. Morar în dialog cu Cristian Pătrășconiu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 14 iulie 2020

De ziua națională a Franței (14 iulie), îl vizităm, prin intermediul platformei zoom, pe Ioan T. Morar care trăiește și scrie de 7 ani în La Ciotat, Provence. Îi va fi partener de dialog Cristian Pătrășconiu, iar punctul de start al discuției îl va reprezenta cel mai recent volum al lui Ioan T. Morar, publicat la Editura Polirom, Fake News în epoca de aur. Amintiri și povestiri despre cenzura comunistă.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook Cărturești, începînd cu ora 18:30.

Citește mai mult
Lansare carte image

Cel de-al doilea volum al aventurilor Lottei Petermann: Jurnalul Lottei. Cât de oaie să fii? de Alice Pantermüller, Daniela Kohl

Postat de: paul.paduraru@polirom.ro
Postat pe data de: 6 iulie 2020

Editura Polirom anunţă apariţia în librării a celui de-al doilea volum al aventurilor Lottei Petermann: Jurnalul Lottei. Cât de oaie să fii? de Alice Pantermüller, Daniela Kohl, ilustrații de Daniela Kohl, traducere din limba germană de Raluca Trușcanu, vîrsta recomandată 6+.

Citește mai mult
Lansare carte image

Apariţie-eveniment la Editura Polirom: Varia (vol. II), Seria de autor N. Steinhardt

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 16 iunie 2020

Editura Polirom anunţă apariţia în librării al celui de-al 19-lea volum din seria de autor N. Steinhardt: Varia (vol. II).

Varia (vol. II) a apărut în Seria de autor N. Steinhardt, ediţie îngrijită, studiu introductiv, note, referinţe critice şi indici de Florian Roatiş, repere biobibliografice de Virgil Bulat.

Opera integrală N. Steinhardt apare din iniţiativa Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, în coeditare cu Mănăstirea „Sfînta Ana” Rohia.

Citește mai mult
Lansare carte image

Cişmigienii, primul roman semnat de Eugen Cadaru, în colecția Ego. Proză

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 15 iunie 2020

Editura Polirom anunţă apariţia în librării a romanului Cișmigienii de Eugen Cadaru, recent publicat în colecția „Ego. Proză” e Editurii Polirom.

Eugen Cadaru este și autorul a două volume de povestiri, A opta zi e‑n fiecare noapte (2014) și Misterioasa scrisoare a domnului Tesla (2017), pentru care a primit mai multe premii naționale, dar și Premiul de încurajare al Societății Europene de Science-Fiction, în 2014, la Dublin.

Citește mai mult
Lansare carte image

Alex Blue, băiatul extraterestru de Cristina Centea, cîștigătorul Concursului de manuscrise Polirom Junior 2020

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 4 iunie 2020

Editura Polirom anunță apariția în librării a romanului Alex Blue, băiatul extraterestru de Cristina Centea, cîștigătorul Concursului de manuscrise Polirom Junior 2020.

Volumul este ilustrat de Teodora Răileanu și recomandat copiilor cu vîrsta de peste 10 ani.

Citește mai mult
Lansare carte image

Viaţa extraordinară a Ditei Kraus, supravieţuitoare a Holocaustului, la Editura Polirom: O viață amânată. Memoriile bibliotecarei de la Auschwitz

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 26 mai 2020

Editura Polirom anunţă apariţia în librării a volumului O viață amânată. Memoriile bibliotecarei de la Auschwitz de Dita Kraus, traducere de Dan Sociu.

Viaţa extraordinară a Ditei Kraus, supravieţuitoare a Holocaustului, a inspirat un bestseller internaţional. Aceasta este povestea sa adevărată, de la ororile lagărelor naziste la fuga de dictatura comunistă şi la plecarea în recent înfiinţatul stat Israel, în căutarea unei noi patrii.

Citește mai mult
Lansare carte image

500 de titluri în colecția „Top 10+” a Editurii Polirom. 2,5 milioane de volume vîndute

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 22 mai 2020

„Top 10+”, una dintre cele mai îndrăgite și mai rîvnite colecții ale Editurii Polirom, numără astăzi 500 de titluri, multe dintre acestea, disponibile și în ediție digitală. 2,5 milioane de exemplare vîndute în peste nouă ani de existență a colecției.

Citește mai mult
Lansare carte image

O nouă întîlnire cu condorul Isidor și prietenii săi: Iarna lui Isidor de Veronica D. Niculescu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 21 mai 2020

După succesul uriaș al primului său roman pentru copii, O vară cu Isidor, Veronica D. Niculescu continuă povestea îndrăgitului condor Isidor într-un nou volum care se va afla cu siguranță în topul preferințelor cititorilor juniori. Iarna lui Isidor – apărut în colecția „Junior” a Editurii Polirom, cu ilustrații de Radu Răileanu – spune povestea condorului Isidor după ce a fost eliberat în Sinaia de prietena lui, Serena.

Citește mai mult
Lansare carte image

Massimo Vacchetta, autorul bestsellerului 25 de grame de fericire, din nou în colecția Junior

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 14 mai 2020

Massimo Vacchetta a publicat, în 2016 împreună cu Antonella Tomaselli, 25 de grame de fericire. Cum îţi poate schimba un pui de arici viaţa, povestea de început a prieteniei sale cu aricii, apărută la Editura Polirom, în 2018, în traducerea Corinei Anton.

Inimă de arici. Povestea unei mici călăuze care m-a învățat ce înseamnă curajul, cel mai nou titlu semnat de Massimo Vacchetta, a apărut de curînd în colecția Junior, traducere din limba italiană de Anamaria Gebăilă.

Citește mai mult
Lansare carte image

Marius Turda la Serile de non-ficțiune MNLR

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 mai 2020

Profesor la Oxford Brookes University şi director al Centrului de Istorie a Medicinei al aceleiaşi universităţi, Marius Turda este autorul volumelor Istorie și rasism. Ideea de rasă de la Iluminism la Donald Trump (împreună cu Maria Sophia Quine, Polirom, 2019) și Eugenism și modernitate. Națiune, rasă și biopolitică în Europa (1870-1950) (Polirom, 2014).

La ediția on-line din 14 mai 2020, MNLR va supune dezbaterii volumul Istorie și rasism. Ideea de rasă de la Iluminism la Donald Trump de Marius Turda, Maria Sophia Quine, Editura Polirom, 2019.

Invitaţi, alături de Marius Turda: Vasile Ionescu, Iulius Rostas

Moderator: Vasile Ernu

Sunt disponibile doar 100 de locuri virtuale, iar link-ul pentru acces este: https://bit.ly/3fMTp82.

Pagina de Facebook dedicată evenimentului: https://www.facebook.com/events/521531845391596/

Citește mai mult
Lansare carte image

Despre marea strategie de John Lewis Gaddis în colecția Historia

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 12 mai 2020

Editura Polirom anunţă apariţia unui nou titlu în colecția Historia: Despre marea strategie de John Lewis Gaddis, traducere de Dan Sociu.

„O analiză cuprinzătoare a modului în care liderii iau decizii strategice. Un studiu dinamic, erudit asupra trecutului în beneficiul viitorului.” (Kirkus Reviews)

Citește mai mult
Lansare carte image

Colegi de viață, acum și colegi de colecție: Moni Stănilă și Alexandru Vakulovski. Cărți noi în „Ego. Proză”

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 29 aprilie 2020

Colegi de breaslă, colegi de viață, acum și colegi de colecție: Moni Stănilă & Alexandru Vakulovski vin cu cărți noi în „Ego. Proză”, cel mai puternic proiect editorial autohton dedicat literaturii române contemporane.

Țipă cît poți de Moni Stănilă & Pizdeț de Alexandru Vakulovski sînt cele mai recente apariții din colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom, disponibile atît în versiune tipărită, cît și în ediție digitală.

Citește mai mult
Lansare carte image

Cîștigătorul Concursului Anual de Debut al Editurii Polirom, ediția 2020: romanul Copiii lui Marcel de Ema Stere

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 27 aprilie 2020

Dintr-un număr de 94 de manuscrise primite, Editura Polirom a ales cîștigătorul Concursului Anual de Debut, ediția a IV-a: Copiii lui Marcel de Ema Stere, un roman scris cu mînă sigură și cu umor debordant, din care nu lipsesc tensiunea, misterul și răsturnările de situație.
Mai multe detalii despre publicarea romanului, în curînd, pe www.polirom.ro.
Mai multe detalii despre ediția din acest a a concursului, dedicată exclusiv prozei, aici.

Citește mai mult
Lansare carte image

Apariţie-eveniment la Editura Polirom: Vocabularul european al filosofiilor, volum coordonat de Barbara Cassin

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 aprilie 2020

Editura Polirom anunţă apariţia volumului Vocabularul european al filosofiilor, lucrare monumentală realizată de un colectiv de aproape o sută de autori și acoperind circa 15 limbi europene.

Vocabularul european al filosofiilor este disponibil cu o reducere de 30% pe polirom.ro: https://www.polirom.ro/web/polirom/carti/-/carte/7198.

Volumul este coordonat de Barbara Cassin, filolog și filosof specializat în Grecia antică, doctor în filosofie și director de cercetare la CNRS-Paris IV Sorbona.

Traducerea și adăugirile la ediția în limba română sînt coordonate de Anca Vasiliu, director de cercetare, CNRS/Universitatea Paris IV‑Sorbonne, Centre „Léon Robin” de recherches sur la pensée antique și Alexander Baumgarten, prof. dr., Universitatea „Babeș‑Bolyai”, Cluj‑Napoca, Centrul de Filosofie Antică și Medievală.

Citește mai mult
Lansare carte image

Reportajele mele. 1927-1938 de F. Brunea-Fox, supranumit „prințul reportajelor”, în Biblioteca Memoria

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 9 aprilie 2020

Editura Polirom anunţă apariţia unui nou volum în colecţia „Biblioteca Memoria. Jurnale, autobiografii, amintiri”: Reportajele mele. 1927-1938 de F. Brunea-Fox, antologie, ediţie îngrijită, note şi postfaţă de Lisette Daniel-Brunea.

Citește mai mult
Lansare carte image

Bridget Jones: Jurnal de Coronavirus

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 6 aprilie 2020

Editura Polirom vă invită să citiți pe Dilemaveche.ro Bridget Jones: Jurnal de Coronavirus, de Helen Fielding • Traducere din limba engleză de Vali Florescu

Prozatoarea și jurnalista britanică Helen Fielding (n. 1958), absolventă de Oxford și documentaristă pentru BBC, este autoarea romanului de succes, ecranizat în 2001, Jurnalul lui Bridget Jones, tradus la Editura Polirom împreună cu celelalte romane ale sale: Bridget Jones: La limita rațiunii, Olivia Joules și imaginația hiperactivă, Bridget Jones, topită după el și Celebritate pentru o cauză nobilă.

Citește mai mult
Lansare carte image

Diana Bădica, laureată a Festivalului Primului Roman de la Chambéry, Franța, ediția 2020

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 2 aprilie 2020

Diana Bădica se numără printre laureații ediției cu numărul 33 a prestigiosului Festival al Primului Roman de la Chambéry, Franța, pentru romanul Părinți, publicat la Editura Polirom, în colecția „Ego. Proză”.

Părinți a obținut și premiile Tînărul Prozator al anului 2019 și Sofia Nădejde pentru Literatură Scrisă de Femei, ediția 2019, la secțiunea Proză.

Citește mai mult
Lansare carte image

Una dintre cele mai prestigioase prozatoare americane contemporane, în ,,Biblioteca Polirom”: Joan Silber, Îmbunătățire

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 27 martie 2020

Editura Polirom anunță apariția romanului Îmbunătățire, de Joan Silber, una dintre cele mai prestigioase prozatoare americane contemporane.

Citește mai mult
Lansare carte image

Ingenioasa distopie Ultimii copii din Tokio de Yoko Tawada, în „Biblioteca Polirom”

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 27 martie 2020

Editura Polirom anunță apariția romanului Ultimii copii din Tokio, de Yoko Tawada, una dintre cele mai cunoscute și apreciate scriitoare japoneze contemporane.

Citește mai mult
Lansare carte image

Istoriile alimentației. Ce va să zică a mînca?, un nou titlu semnat de Jacques Attali, unul dintre cei mai influenţi gînditori din lume

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 25 martie 2020

Editura Polirom anunţă apariţia în librării a unui nou volum din prestigioasa colecţie „Plural”: Istoriile alimentației. Ce va să zică a mînca?, de Jacques Attali, traducere din limba franceză de Dan Petrescu.

Jacques Attali (n. 1943), eseist, doctor în ştiinţe economice, a fost timp de zece ani consilier al lui François Mitterrand. Este fondatorul a patru instituţii internaţionale: Action Contre la Faim, Eureka, Positive Planet şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. A fost inclus de Foreign Policy Magazine printre primii 100 de intelectuali publici ai lumii.

Dintre numeroasele sale volume amintim Meurtres, en toute intelligence, Diderot ou le bonheur de penser şi Présents parallèles. De acelaşi autor la Editura Polirom: Scurtă istorie a viitorului (2007, 2016) şi Cum să ne apărăm de crizele următoare (2019).
Citește mai mult
Lansare carte image

Antropologul Vintilă Mihăilescu a încetat din viaţă

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 martie 2020

Editura Polirom îşi exprimă regretul pentru pierderea antropologului şi profesorului Vintilă Mihăilescu, unul dintre cei mai îndrăgiţi autori din portofoliul nostru, precum şi unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai editurii.

Citește mai mult
Lansare carte image

Stare de lectură. Ziua 5: Doamna şi licornul de Tracy Chevalier

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 21 martie 2020

Editura Polirom vă invită să descoperiți cărțile incluse în campania „Stare de lectură”, campanie derulată în perioada 17 martie-17 aprilie 2020 pe www.polirom.ro.

Recomandarea pentru ziua 5 a campaniei este volumul Doamna şi licornul de Tracy Chevalier, apărut în colecţia „Biblioteca Polirom”, traducere de Fraga Cusin. Doamna şi licornul poate fi achiziţionat la preţul special de 10 lei.

Citește mai mult
Lansare carte image

Stare de lectură. Ziua 4: Iarba nopților de Patrick Modiano

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 20 martie 2020

Editura Polirom vă invită să descoperiți cărțile incluse în campania „Stare de lectură”, campanie derulată în perioada 17 martie-17 aprilie 2020 pe www.polirom.ro, mai multe detalii aici.

Citește mai mult
Lansare carte image

Stare de lectură. Ziua 3: Grădina de ciment de Ian McEwan

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 19 martie 2020

Editura Polirom vă invită să descoperiți cărțile incluse în campania „Stare de lectură”, campanie derulată în perioada 17 martie-17 aprilie 2020 pe www.polirom.ro, mai multe detalii aici.

Citește mai mult
Lansare carte image

Stare de lectură. Ziua 2: Cele patruzeci de legi ale iubirii de Elif Shafak

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 18 martie 2020

Editura Polirom vă invită să descoperiți cărțile incluse în campania „Stare de lectură”, campanie derulată în perioada 17 martie-17 aprilie 2020 pe www.polirom.ro, mai multe detalii aici.

Citește mai mult
Lansare carte image

Stare de lectură. Ziua 1: Obiecte pierdute de Brooke Davis

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 martie 2020

Editura Polirom vă invită să descoperiți cărțile incluse în campania „Stare de lectură”, campanie derulată în perioada 17 martie-17 aprilie 2020 pe www.polirom.ro și care cuprinde:

Citește mai mult
Lansare carte image

Women´s Prize for Fiction 2018: Kamila Shamsie, Focul din casă, în librării

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 17 martie 2020

Editura Polirom anunţă apariţia în librării a unui nou roman semnat de autoarea britanico-pakistaneză Kamila Shamsie: Focul din casă.

Citește mai mult
Lansare carte image

Alexandru Potcoavă despre Viața și întoarcerea unui Halle la Oradea

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 6 martie 2020

Vineri, 6 martie, ora 17.00, la Librăria Humanitas (Republicii 11, Oradea), va avea loc o întîlnire cu Alexandru Potcoavă, cu prilejul lansării romanului Viața și întoarcerea unui Halle, recent apărut în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Invitați: Ioana Cistelecan, Mircea Pricăjan

Lansarea se va încheia cu o ședință de autografe.

De asemenea, începînd cu ora 12.00, Alexandru Potcoavă va intra în dialog cu studenții Facultății de Litere, de la Universitatea din Oradea. Evenimentul se va desfășura în Sala C23 și va fi moderat de Ioana Cistelecan și Mircea Pricăjan.

Citește mai mult
Lansare carte image

Lansare de carte la Cărturești Verona: Academia politică de la Aiud. Deținuți politici în România anilor ’80

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 5 martie 2020

Marți, 10 martie, ora 19.00, la Librăria Cărtureşti Verona Demisol (Str. Pictor Arthur Verona 13-15, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului Academia politică de la Aiud. Deținuți politici în România anilor ’80, de Borbély Ernő, apărut la Editura Polirom, ediţie îngrijită de Dalia Báthory și Andreea Cârstea, cuvînt‑înainte de Szőcs Géza.

Invitați:
Dalia Báthory
Andreea Cârstea
Szőcs Géza

Va modera: Ovidiu Șimonca

Vor fi prezenți: Radu Filipescu, Ion Ilie, Mihai Ivănescu, Nicolae Lițoiu, Florentin Scalețchi, Lucian Spiru Iancu, Alexandru Mateescu, Gheorghe Mușat, Iancu Marin, Barabás János, Manu Gheorghe, foști deținuți politici.

Evenimentul este organizat de Consiliul Național Maghiar din Transilvania și realizat cu sprijinul Guvernului Ungariei.

Parteneri:
Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc
Editura Polirom

Citește mai mult
Lansare carte image

Întîlnire cu scriitorul şi jurnalistul francez Grégory Rateau la Iaşi

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 5 martie 2020

În perioada 10-11 martie 2020, Grégory Rateau se va întîlni cu cititorii ieşeni, cu prilejul lansării volumului Hoinar prin România. Jurnalul unui călător francez, recent apărut la Editura Polirom, traducere de Nicolae Constantinescu. Programul evenimentelor, mai jos:

Citește mai mult
Lansare carte image

Evenimente Polirom la Bookfest Timișoara, 12-15 martie 2020

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 5 martie 2020

În perioada 12-15 martie 2020, Editura Polirom va participa la cea de-a noua ediție a Salonului de Carte Bookfest Timișoara, cu peste 1000 de titluri, toate aflate la reducere (25%). Bookfest Timișoara 2020 se va desfășura la Centrul Regional de Afaceri (Bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22).

Mai jos, programul de evenimente al Editurii Polirom.

Citește mai mult
Lansare carte image

Romanul Alex Blue, băiatul extraterestru, de Cristina Centea, câștigătorul Concursului de manuscrise de literatură pentru copii, ediția 2020

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 2 martie 2020

Editura Polirom anunță câștigătorul Concursului de manuscrise de literatură pentru copii, ediția 2020: Cristina Centea, Alex Blue, băiatul extraterestru, roman.

Citește mai mult
Lansare carte image

Alexandru Potcoavă despre Viața și întoarcerea unui Halle la Arad

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 2 martie 2020

Joi, 5 martie, ora 17.00, la Librăria Corina (Eminescu 2, Arad), va avea loc o întîlnire cu Alexandru Potcoavă, cu prilejul lansării romanului Viața și întoarcerea unui Halle, recent apărut în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Vor vorbi despre carte, alături de autor:
Lucia Cuciureanu
Ioan Matiuț

Lansarea se va încheia cu o ședință de autografe.

Citește mai mult
Lansare carte image

Noapte bună, copii!, de Radu Pavel Gheo, tradus în limba spaniolă

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 27 februarie 2020

Volumul Noapte bună, copii! de Radu Pavel Gheo, tradus în limba spaniolă de Marian Ochoa de Eribe, a apărut de curînd, în colecţia „Otros mares” a Editurii Tres Hermanas din Madrid. Titlul în limba spaniolă al volumului este Dulces sueños, queridos niños!.

Citește mai mult
Lansare carte image

Vasile Ernu despre Izgoniții la Bîrlad

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 25 februarie 2020

Vineri, 28 februarie
• ora 11.00, la Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu”, Bîrlad (Bulevardul Republicii 149), va avea loc o întîlnire cu Vasile Ernu, cu prilejul lansării volumului Izgoniții, apărut de curînd în colecția „Ego-grafii” a Editurii Polirom, disponibil și în format digital.
Invitaţi, alături de autor: Andrei Huiban

Citește mai mult
Lansare carte image

Ateliere de lectură Polirom Junior la Iaşi

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 24 februarie 2020

În perioada 26-28 februarie, la Iaşi, vor avea loc trei ateliere de lectură, dezbatere şi joacă, dedicate volumelor: Jurnalul Lottei. O droaie de iepuraşi, Momo, Şcoala de magie şi alte povestiri şi Un prieten ca nimeni altul, apărute la Editura Polirom, în colecţia „Junior”. Programul complet, mai jos:

Citește mai mult
Lansare carte image

Alexandru Potcoavă, turneu de promovare la Arad, Oradea, Sibiu, Brașov, Cluj și Iași

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 21 februarie 2020

În perioada 5-13 martie 2020, Alexandru Potcoavă va susține un turneu de promovare dedicat romanului Viața și întoarcerea unui Halle, apărut de curînd în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom, disponibil și în format digital.

Astfel, autorul își va întîlni cititorii din Arad, Oradea, Sibiu, Brașov, Cluj și Iași, conform programului de evenimente de mai jos.

Citește mai mult
Lansare carte image

Polirom Junior la Clubul de lectură Fanbook: Vrăjitorul dințos, de Călin Torsan

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 19 februarie 2020

Duminică, 23 februarie, ora 16.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta 38, București), va avea loc o nouă ediție a Clubului de lectură Fanbook, la care va fi invitat scriitorul Călin Torsan, autorul romanului Vrăjitorul dințos, apărut în colecția „Junior” a Editurii Polirom.

Participarea este gratuită și se face pe baza unei înscrieri la adresa minifanbook@csrmindset.ro.

Citește mai mult
Lansare carte image

Una dintre cele mai marcante voci ale literaturii norvegiene, în „Biblioteca Polirom”: Linn Ullmann, Neliniște

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 februarie 2020
  • Neliniște, de Linn Ullmann, este povestea sfîşietoare a unui copil singuratic, nerăbdător să crească şi a unor părinţi boemi care şi-ar fi dorit mereu să fie doar copii.
  • Publicat în 2015 şi devenit rapid bestseller în ţările scandinave, Neliniște s-a bucurat de o receptare extraordinară, fiind tradus pînă acum în şaisprezece limbi şi nominalizat la Premiul Consiliului Nordic.
  • Una dintre cele mai cunoscute şi marcante voci ale literaturii norvegiene contemporane, Linn Ullmann este fiica celebrei actrițe Liv Ullmann și a marelui cineast Ingmar Bergman.
Citește mai mult
Lansare carte image

Pledoaria lui Orwell pentru o societate liberă şi echitabilă, în volumul Despre libertate, apărut la Polirom

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 februarie 2020

Editura Polirom anunță intrarea în librării a volumului Despre libertate, de George Orwell, unul dintre cei mai mari scriitori ai secolului XX. Volum ce cartografiază gîndirea profetică şi realistă pe tema libertăţii, Despre libertate apare în traducerea Ioanei Aneci, cu o prefață de Ioan Stanomir, și este disponibil şi în ediţie digitală.

Polirom a publicat de curînd și volumul Despre adevăr, de același autor, traducere de Ioana Aneci, cu o prefață de Teodor Baconschi. Mai multe detalii, aici.

Citește mai mult
Lansare carte image

Ana Maria Sandu în dialog cu Adriana Babeți la Librăria La Două Bufnițe din Timișoara

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 februarie 2020

Marți, 25 februarie, la ora 18.00, la Librăria La Două Bufnițe din Timișoara (Piața Unirii 11), Ana Maria Sandu va intra în dialog cu Adriana Babeți, pornind de la cel mai recent volum al său, Mama îmi spune că am o viață frumoasă, apărut de curînd la Editura Polirom, în colecția „Ego-grafii”.

Dialogul va fi urmat de o ședință de autografe.

Citește mai mult
Lansare carte image

Mirel Bănică despre volumul Bafta, Devla şi Haramul la Cîmpina

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 11 februarie 2020

Vineri, 21 februarie, ora 17.00, la Librăria Elstar din Cîmpina (Bd. Carol I, nr. 44), va avea loc o întîlnire cu Mirel Bănică, cu prilejul lansării volumului Bafta, Devla şi Haramul. Studii despre cultura şi religia romilor, apărut în colecţia „PluralM” a Editurii Polirom.

Evenimentul, aflat la ediția a XXVII-a, face parte dintr-o serie, intitulată „Seratele culturale Elstar”, inițiate de scriitorul și istoricul Codruț Constantinescu și găzduite de librăria prahoveană.

Parteneri media:
Ziarul Oglinda de azi
Observatorul Prahovean
Revista Nouă
Cîmpinatv

Lansarea se va încheia cu o ședință de autografe.

Citește mai mult
Lansare carte image

Lectură la Galeria ICR Berlin: Dincoace și dincolo de tunel, de Mariana Gorczyca

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 12 februarie 2020

Vineri, 14 februarie, ora 19.00, la Galeria ICR Berlin (Reinhardtstraße 14), actorii Monica Broos și Konstantin Bez vor citi fragmente din romanele Dincoace și dincolo de tunel. 1945, de Mariana Gorczyca și Leagănul respirației, de Herta Müller.

Romanul Dincoace și dincolo de tunel. 1945, de Mariana Gorczyca, publicat în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom, a apărut în limba germană, la Editura Honterus din Sibiu, în traducerea jurnalistei Beatrice Ungar, cu titlul Diesseits und jenseits des Tunnels. 1945.

Evenimentul prilejuiește comemorarea celor 75 de ani de la deportarea etnicilor germani din România în lagărele de muncă din Uniunea Sovietică. Mai multe detalii, aici: https://www.icr.ro/berlin/ordinul-7161-evocari-literare/de?fbclid=IwAR2-A0feijlIGrvWkVf68WlN2V_O82J1x43L1CnjglsArxIoAqqvDEFzIfQ.

Citește mai mult
Lansare carte image

Marius Albert Neguț, invitatul Clubului de lectură „Literatura pe tocuri”

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 februarie 2020

Miercuri, 26 februarie, de la ora 19.00, la Librarium TNB (Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București), Marius Albert Neguț va fi invitatul Clubului de lectură Literatura pe tocuri, cu prilejul lansării romanului Cerberus, recent apărut în colecția „Ego. Proză” a editurii Polirom.

Invitați, alături de autor:
Camelia Cavadia
Oliviu Crâznic

Un eveniment organizat de:
Blogul Literatura pe tocuri
Editura Polirom
Partener: Librarium TNB

Citește mai mult
Lansare carte image

Întîlnire cu Andrei Gorzo la Cluj-Napoca

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 7 februarie 2020

Vineri, 21 februarie, ora 18.00, la Book Corner Librarium (Bd. Eroilor 15, Cluj-Napoca), va avea loc o întîlnire cu Andrei Gorzo, cu prilejul lansării volumului Viața, moartea și iar viața criticii de film, apărut în colecția „Cinema” a Editurii Polirom.

Invitați, alături de autor:
Andrea Virginás
Radu Toderici

Moderator: Valentin Derevlean

Lansarea va fi urmată de o ședință de autografe.

Citește mai mult
Lansare carte image

Despre strămutare, refugiați și adaptarea la o nouă viață: Sîntem dezrădăcinate, de Malala Yousafzai

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 5 februarie 2020

Malala Yousafzai este laureată a Premiului Nobel pentru Pace (2014) și autoarea bestsellerului Eu sînt Malala (Polirom, 2014). „M-am născut într-o ţară care a luat fiinţă la miezul nopţii. Cînd am fost atît de aproape de moarte, abia trecuse de miezul zilei.” (Malala Yousafzai)

Vineri, 21 februarie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta 38), va avea loc o dezbatere pornind de la volumul Sîntem dezrădăcinate. Călătoria mea şi poveştile altor fete refugiate din toată lumea, volum apărut de curînd la Editura Polirom, în traducerea Biancăi Alecu.

Citește mai mult
Lansare carte image

Vasile Ernu despre Izgoniții la Brașov

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 3 februarie 2020

Vineri, 7 februarie, ora 18.00, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov (Bulevardul Eroilor 29), va avea loc o întîlnire cu Vasile Ernu, cu prilejul lansării volumului Izgoniții, apărut de curînd în colecția „Ego-grafii” a Editurii Polirom, disponibil și în format digital.

Invitaţi, alături de autor:

Georgeta Moarcăs şi Adrian Lăcătuş

Volumul Izgoniții este al treilea din Mica trilogie a marginalilor, din care mai fac parte Sectanții și Bandiții.

Sectanții a fost distins cu Premiul „Matei Brâncoveanu” pentru Literatură în 2015.

Bandiții a fost distins cu Premiul Observator cultural pentru Eseistică/Publicistică în 2017.

Citește mai mult
Lansare carte image

Lansare de carte: Trăgători și mistificatori. Contrarevoluția Securității în decembrie 1989, la Bucureşti

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 31 ianuarie 2020

Luni, 10 februarie, ora 19.00, la Librăria Cărtureşti Verona din Bucureşti (Strada Pictor Arthur Verona 13-15), va avea loc lansarea volumului Trăgători și mistificatori. Contrarevoluția Securității în decembrie 1989, de Andrei Ursu, Roland O. Thomasson şi Mădălin Hodor, prefață de Dennis Deletant, recent apărut la Editura Polirom.

Citește mai mult
Lansare carte image

Lectură publică: Veronica D. Niculescu, Toți copiii librăresei

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 29 ianuarie 2020

Toți copiii librăresei este un cîntec al însingurării și al dragostei ce poate fi aducătoare de moarte, din vremurile trăite de cei care au fost tineri în anii ’80.

Luni, 17 februarie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta 38), Veronica D. Niculescu va citi fragmente din noul său roman, Toți copiii librăresei, apărut de curând la Editura Polirom, colecția „Ego. Proză”.

Citește mai mult
Lansare carte image

Atelier de lectură & dezbatere la Iași: Suntem dezrădăcinate, de Malala Yousafzai, laureată a Premiului Nobel pentru Pace

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 29 ianuarie 2020

„M-am născut într-o ţară care a luat fiinţă la miezul nopţii. Cînd am fost atît de aproape de moarte, abia trecuse de miezul zilei.” (Malala Yousafzai)

Joi, 13 februarie, la ora 17.00, în Sala „B.P. Hasdeu”, a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași, va avea loc un atelier de lectură & dezbatere pornind de la volumul Suntem dezrădăcinate. Călătoria mea şi poveştile altor fete refugiate din toată lumea, de Malala Yousafzai, laureată a Premiului Nobel pentru Pace și a autoarea bestsellerului Eu sînt Malala.

Participă: elevii claselor a 10-a B și a 11-a B, Colegiul Richard Wurmbrand, Iași

Moderează:
prof. Elena-Laura S. Radu
prof. Brândușa Silvia Chelariu
prof. Lavinia Beșliu

Intrarea liberă

Citește mai mult
Lansare carte image

Imaginea evreului în cultura română, de Andrei Oişteanu, tradus în limba italiană şi prezentat la Veneţia

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 28 ianuarie 2020

Miercuri, 29 ianuarie, ora 17.30, în Sala de conferinţe a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, Cannaregio 2214 (Palazzo Correr, Campo Santa Fosca), va avea loc prezentarea volumului Imaginea evreului în cultura română, de Andrei Oişteanu, tradus în limba italiană L’immagine dell’ebreo: stereotipi antisemiti nella cultura romena e dell’Europa centro-orientale de Horia Corneliu Cicortaş și Francesco Testa, la Editura Salomone Belforte, în colecţia „Studi Ebraici” (Livorno, 2018).

Citește mai mult
Lansare carte image

Atelier de lectură, dezbatere & joacă Polirom Junior la Iași: Mecanopolis, de Flavius Ardelean

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 29 ianuarie 2020

Vineri, 31 ianuarie, ora 12.00, în Sala BP Hasdeu a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași (Păcurari 4), va avea loc un atelier de lectură, dezbatere & joacă cu elevii clasei a III-a a Colegiului Național „Mihai Eminescu” Iași, dedicat volumului Mecanopolis. Aventurile lui Oliver Rock în Lumea de Sub Camion, de Flavius Ardelean, apărut de curînd în colecția „Junior” a Editurii Polirom.

Moderează: prof. Marius Bendescu

Citește mai mult
Lansare carte image

Valeriu Gherghel la Muzeul Unirii din Iaşi

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 29 ianuarie 2020

Vineri, 31 ianuarie, ora 18.00, scriitorul Valeriu Gherghel va prezenta conferinţa „De ce sînt periculoase femeile care citesc?”, la Muzeul Unirii (Strada Alexandru Lăpușneanu nr. 14, Iaşi).

Citește mai mult
Lansare carte image

Flacăra, de Leonard Cohen: lansarea de carte și audiție la Timișoara

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 27 ianuarie 2020

Marți, 28 ianuarie 2020, ora 18.30, la librăria independentă La Două Bufnițe (Piața Unirii nr. 11, intrare de pe Matei Corvin), va avea loc lansarea volumului Flacăra, de Leonard Cohen, apărut la finalul lui 2019, la editura Polirom, traducere din limba engleză de Florin Bican, prefaţă de Adam Cohen, ediţie îngrijită de Robert Faggen şi Alexandra Pleshoyano.

Prezintă Mircea Mihăieș

Citește mai mult
Lansare carte image

Vasile Ernu despre Izgoniții la Timișoara și Brașov

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 ianuarie 2020

Vasile Ernu continuă turneul de promovare dedicat volumului Izgoniții cu noi întîlniri cu cititorii din Timișoara și Brașov, conform programului de mai jos.

Izgoniții, al treilea volum din Mica trilogie a marginalilor, din care mai fac parte Sectanții și Bandiții, a apărut de curînd în colecția „Ego-grafii” a Editurii Polirom și a mai fost lansat la București, Chișinău, Iași și Cluj.

Citește mai mult
Lansare carte image

Andrei Oişteanu despre Imaginea evreului în cultura română, la Institutul Italian de Cultură

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 28 ianuarie 2020

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Institutul Italian de Cultură și Editura Polirom au plăcerea de a vă invita luni, 27 ianuarie 2020, ora 17.00 (Aleea Alexandru 41, București), la prezentarea ediției italiene a volumului Imaginea evreului în cultura română, de Andrei Oișteanu: L’immagine dell’ebreo: stereotipi antisemiti nella cultura romena e dell’Europa centro-orientale, traducere de Horia Corneliu Cicortaş și Francesco Testa (Collana di Studi Ebraici, Editura Salomone Belforte, Livorno, 2018).

Citește mai mult
Lansare carte image

Întîlnire cu Mircea Dumitru la Cărturești Verona

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 22 ianuarie 2020

Joi, 30 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Cărtureşti Verona Demisol (Str. Pictor Arthur Verona 13-15, Bucureşti), va avea loc o întîlnire cu Mircea Dumitru, cu prilejul lansării volumului Lumi ale gândirii. Zece eseuri logico-metafizice, cuvînt‑înainte de Andrei Pleşu, recent apărut la Editura Polirom, în colecția „Plural M”.

Vor vorbi, alături de Mircea Dumitru:
Marius Andruh
Dana Jalobeanu
Ioan Pânzaru

Va modera: George Onofrei

Lansarea va fi urmată de o ședință de autografe.

Citește mai mult
Lansare carte image

Diana Bădica și Iulian Bocai, laureați ai Galei Tinerilor Scriitori, ediția 2020

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 16 ianuarie 2020

La ediția a X-a a Galei Tinerilor Scriitori/Cartea de Poezie a anului 2019, organizată de Primăria Municipiului București prin Muzeul Naţional al Literaturii Române şi asociaţia EURO CULTURART, cu sprijinul Ministerului Culturii, au fost acordate: Premiul Tînărul Poet al anului 2019, Premiul Tînărul Prozator al anului 2019, Premiul Tînărul Scriitor al anului 2019 și Premiul Cartea de Poezie a anului 2019.

Juriul ediției din acest an a fost format din trei critici literari, laureaţi ai ediţiilor 2012, 2014 şi 2015: Bianca Burţa-Cernat, Andreea Răsuceanu şi Cosmin Borza, amfitrionii Galei fiind Dan Mircea Cipariu și Ioan Cristescu. Mai multe detalii, aici.

Premiul Tînărul Prozator al anului 2019 i-a revenit Dianei Bădica pentru romanul Părinți, apărut în colecția „Ego. Proză”, iar Iulian Bocai pentru romanul Constantin, publicat la Editura Polirom în aceeași colecție, a fost distins cu Premiul Tînărul Scriitor al anului 2019.

Citește mai mult
Lansare carte image

Editura Polirom organizează Concursul anual de debut, ediția 2020, secțiunea Proză

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 21 ianuarie 2020

Manuscrisele participante la concurs (fără CV) vor fi atașate unui e-mail, creat cu acest prilej, și trimise la adresa: adrian.botez@polirom.ro, pînă pe data de 20 martie 2020. Adresa de e-mail poate fi motto-ul volumului, un fragment din motto sau titlul cărții. Exemplu: orazero@yahoo.com/gmail.com etc.

Citește mai mult
Lansare carte image

Jonathan Coe, laureat al Costa Book Awards 2019 pentru romanul Middle England

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 8 ianuarie 2020

„Cartea despre care toată lumea vorbește” (The Times)

Romanul Middle England de Jonathan Coe, care va apărea în colecţia „Biblioteca Polirom”, în traducerea lui Radu Paraschivescu, a primit prestigiosul Costa Book Awards 2019, fiind considerat de către juriu romanul perfect al momentului.

Citește mai mult
Lansare carte image

Întîlnire cu scriitorul şi jurnalistul francez Gregory Rateau la Iaşi

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 6 ianuarie 2020

În perioada 9-10 ianuarie, Grégory Rateau se va întîlni cu cititorii ieşeni, cu prilejul lansării volumului Hoinar prin România. Jurnalul unui călător francez, recent apărut la Editura Polirom, traducere de Nicolae Constantinescu. Programul evenimentelor, mai jos:

Citește mai mult
Lansare carte image

Apariţie-eveniment la Editura Polirom: Trăgători și mistificatori. Contrarevoluția Securității în decembrie 1989, Andrei Ursu, Roland O. Thomasson, Mădălin Hodor

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 19 decembrie 2019

Editura Polirom anunţă apariţia în librării a volumului Trăgători și mistificatori. Contrarevoluția Securității în decembrie 1989, de Andrei Ursu, Roland O. Thomasson şi Mădălin Hodor.

Citește mai mult
Lansare carte image

Volumul Genetică medicală, cîștigător al Premiului „C.I. Parhon” al Academiei Române

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 17 decembrie 2019

Joi, 12 decembrie, în Aula Academiei Române (Calea Victoriei 125, Bucureşti), a avut loc ceremonia de decernare a Premiilor Academiei Române pentru anul 2017.

Premiul „C.I. Parhon”, pentru Ştiinţe medicale (2019), acordat de Academia Română, le-a revenit autorilor Mircea Covic, Dragoș Ștefănescu, Ionel Sandovici și Vlad Gorduza, pentru volumul Genetică medicală, apărut la Editura Polirom, în 2017 (ediţia a III-a revăzută integral şi actualizată), în colecţia „Bios”. Premiul este o recunoaștere a valorii lucrării, a școlii medicale din Iași și o binemeritată răsplată pentru strădania celor 34 de colaboratori din țară și străinătate.

Citește mai mult
Lansare carte image

Lavinia Branişte, laureată a Premiilor „Nepotu' lui Thoreau”, ediţia 2019

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 decembrie 2019

Miercuri, 11 decembrie, la Insomnia Café (Universităţii 8, Cluj Napoca), a avut loc gala de decernare a Premiilor „Nepotu' lui Thoreau” pentru literatură tînără, ediţia a III-a.

Premiul pentru proză i-a revenit Laviniei Branişte, pentru romanul Sonia ridică mâna, apărut de curînd în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Romanul Sonia ridică mâna, de Lavinia Branişte, a fost lansat în premieră marţi, 29 octombrie, la Librăria Humanitas Kretzulescu din Bucureşti.

Citește mai mult
Lansare carte image

Anca Haţiegan şi George State, laureaţi ai Premiului „Ion Negoiţescu” al Revistei Apostrof, ediţia 2019

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 16 decembrie 2019

Joi, 14 noiembrie, în Sala Tonitza a Muzeului de Artă Cluj-Napoca (Piața Unirii 30), a avut loc gala de decernare a premiilor Revistei Apostrof.

În cadrul evenimentului, deschis de Marta Petreu, au fost premiați: Anca Hațiegan, pentru volumul Dimineața actrițelor (Polirom, 2019) şi George State, pentru traducerea integrală din limba germană a poeziilor lui Paul Celan. Traducerile au fost reunite în două volume apărute la Editura Polirom: Opera poetică I (2015, 2019) şi Opera poetică II (2019).

Juriul ediţiei din acest an a fost format din: Ion Vartic, preşedinte, Radu Constantinescu şi Ştefan Bolea.

 

Citește mai mult
Lansare carte image

Ion Vianu, cîştigător al Premiului Cartea Discretă a anului 2018

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 12 decembrie 2019

Miercuri, 11 decembrie, la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei 45, București), a avut loc decernarea Premiului Cartea Discretă a anului 2018, oferit de ARCCA (Asociația Română a Creatorilor Culturali și Artiștilor), în valoare de 10.000 de lei.

Au fost doi cîştigători ai primei ediţii: Ion Vianu, pentru volumul Între violență și compasiune. Amintirile unui psihiatru (Polirom, 2018) şi Gelu Diaconu, pentru volumul Sebastian (Cartier, 2018).

 

Citește mai mult
Lansare carte image

Lansare de carte la Iaşi: România Mare votează. Alegerile parlamentare din 1919 „la firul ierbii”

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 11 decembrie 2019

Marţi, 17 decembrie, ora 13.00, la Muzeul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (Strada Titu Maiorescu 12, Iaşi), cu prilejul celebrării Centenarului Legilor de Ratificare a Unirii Transilvaniei, Crişanei, Maramureşului, Bucovinei şi Basarabiei cu România, va avea loc lansarea volumului România Mare votează. Alegerile parlamentare din 1919 „la firul ierbii”, în cadrul colocviului „România Întregită la sfîrşitul anului 1919. Realităţi şi provocări instituţionale”.

Citește mai mult
Lansare carte image

Observator Lyceum la MNLR: întîlnire cu Cristian Teodorescu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 10 decembrie 2019

Revista Observator cultural încheie seria de ediții Observator Lyceum 2019 cu o întîlnire cu Cristian Teodorescu, în cadrul căreia liceenii bucureşteni vor avea ocazia să discute cu autorul despre cea mai recentă carte a sa, București, marea speranță (Editura Polirom, colecţia „Fiction LTD”,2019). Evenimentul va avea loc vineri, 13 decembrie, de la ora 18.30, la Muzeul Național al Literaturii Române (strada Nicolae Crețulescu nr. 8, București), iar intrarea este liberă.

Citește mai mult
Lansare carte image

Liliana Romaniuc despre volumul Înţelegerea textelor şi ariile curriculare la Brăila

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 10 decembrie 2019

Miercuri, 11 decembrie, ora 14.30, la Colegiul Național „Ana Aslan” Brăila (Calea Călăraşilor 307 A), va avea loc lansarea volumului Înţelegerea textelor şi ariile curriculare, de Mark W. Conley, traducere de Raluca Ungureanu, Dragoş Rusu, Liliana Romaniuc (coord.), apărut de curînd în colecția „Științele educației. Structuri, conținuturi, tehnici” a Editurii Polirom, disponibil și în ediție digitală.

Invitată: prof. dr. Liliana Romaniuc, Președinta Asociației Române de Literație

Moderează: Georgiana Doiniţa Troia, Inspector şcolar de limba şi literatura română

Evenimentul are loc în cadrul Cercului metodic al profesorilor de limba și literatura română din județul Brăila, cu tema „Transformarea practicii de predare folosind strategii de literație”.

Citește mai mult
Lansare carte image

Extraordinara poveste de dragoste dintre doi tineri din Moscova: Să-mi trimiți un cuvînt din cînd în cînd. O poveste de dragoste şi supravieţuire în Gulag de Orlando Figes

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 10 decembrie 2019

Să-mi trimiţi un cuvînt din cînd în cînd este extraordinara poveste de dragoste dintre doi tineri din Moscova, Lev şi Svetlana. Despărţiţi timp de paisprezece ani de al Doilea Război Mondial şi de Gulag, ei au rămas credincioşi unul altuia şi au lăsat în urmă un uimitor monument închinat iubirii lor: 1.500 de scrisori, corespondenţa lor din perioada în care Lev s-a luptat să supravieţuiască în unul dintre cele mai faimoase lagăre de muncă ale lui Stalin. Introduse şi scoase pe furiş din lagăr de diverşi muncitori şi funcţionari, aceste scrisori, necenzurate, au o francheţe frapantă, lăsîndu-ne să pătrundem în lumea interioară a doi oameni.

Orlando Figes spune povestea Svetlanei şi a lui Lev cu o înţelegere şi o căldură remarcabile, reconstituind în mod impresionant lumea în care ea s-a desfăşurat. Corespondenţa lor este singura consemnare în timp real de o asemenea amploare a vieţii în Gulagul lui Stalin, dar cititorul este fascinat şi de povestea unui cuplu care, deşi prins în vîltoarea istoriei, îşi menţine viu devotamentul.

Aşa cum arată această carte incredibilă, dragostea, dăruirea şi speranţa pot triumfa chiar şi în vremurile şi situaţiile cele mai îngrozitoare.

Citește mai mult
Lansare carte image

Apariţie-eveniment la Editura Polirom: Viața, moartea și iar viața criticii de film, Andrei Gorzo

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 9 decembrie 2019

Editura Polirom anunţă apariţia în librării a unui nou volum semnat de Andrei Gorzo, unul dintre cei mai iubiţi critici de film ai vremurilor noastre: Viața, moartea și iar viața criticii de film.

„Unele dintre paginile acestui volum se numără, în opinia mea, nu numai printre cele mai captivante publicate de autor pînă acum, ci și printre cele mai valoroase fragmente de critică de film scrise în limba română.” (Andrei Rus)

Citește mai mult
Lansare carte image

Cristina Godun şi Dan Croitoru, cîştigători ai Premiului special al Filialei București – Traduceri Literare a Uniunii Scriitorilor din România

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 10 decembrie 2019

Vineri, 29 noiembrie, cu ocazia decernării premiilor anuale ale Filialelor din București ale Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala București - Traduceri Literare a Uniunii Scriitorilor din România a acordat Premiul special Cristinei Godun pentru traducerea volumului Ultimele povestiri, de Olga Tokarczuk (laureata Premiului Nobel pentru Literatură 2018) şi lui Dan Croitoru pentru traducerea volumului M-aș omorî pentru tine și alte povestiri pierdute, de F. Scott Fitzgerald.

Citește mai mult
/25