Știri și lansări

/25
Lansare carte image

Editura POLIROM la BOOKFEST TIMIȘOARA, 19-22 aprilie 2018, Centrul Regional de Afaceri CRAFT

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 12 aprilie 2018

Editura Polirom va participa la Salonul de Carte Bookfest Timișoara, ediția 2018, cu peste 800 de titluri, toate aflate la reducere (20-25%). Peste 100 de titluri la prețul promoțional de 10 lei. Lansări de carte și sesiuni de autografe cu Smaranda Vultur, Carmen Mușat, Liliana Corobca, Tudor și Robert Șerban, Sebastian Lăzăroiu, Eugen Istodor.

Lansare carte image

Romanul Legături bolnăvicioase, de Cecilia Ştefănescu, va apărea în spaniolă

Postat de: PRMOVARE
Postat pe data de: 5 aprilie 2018

Romanul Legături bolnăvicioase, semnat de Cecilia Ştefănescu, şi apărut în trei ediţii la Editura Polirom (2005, 2006 şi 2011), va fi publicat în acest an la Editura Dos Bigotes, Spania, în traducerea Doinei Făgădaru.

Romanul Legături bolnăvicioase a fost ecranizat în 2006, în regia lui Tudor Giurgiu.

Lansare carte image

Romanul Do Not Cross, de Dora Pavel, tradus în limba spaniolă

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 5 aprilie 2018

Romanul Do Not Cross (Polirom, 2013), de Dora Pavel, va fi publicat anul acesta în limba spaniolă, la Editura Dos Bigotes, în traducerea Doinei Făgădaru. 

Romanul a fost distins cu Premiul pentru Proză acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj, pentru anul 2013, şi nominalizat la Premiul Naţional de Proză al Ziarului de Iaşi, ediţia 2014.

Lansare carte image

Cel mai tînăr autor debutează la Polirom cu volumul Tata, eu glumesc serios!

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 2 aprilie 2018
 • Tata, eu glumesc serios!, cu ilustraţii de Bogdan, Jan şi Julian Achimescu, cu o postfaţă semnată de Pavel Şuşară, a apărut în urma unui dialog savuros tată-fiu, care s-a întins pe o perioadă de patru ani şi pare că nu s-a încheiat încă.
  Volumul este disponibil în librăriile din ţară şi pe www.polirom.ro. În curînd şi în ediţie digitală!
 • „Tudor nu este aici un copil care spune «lucruri trăsnite», ci un medium, un revelator al vîrstei de aur, iar inspiraţia lui Robert Şerban de a-i urmări aventura intrării în istorie şi a luării ei în posesie este ea însăşi un act de creaţie.” (Pavel Șușară)
 • Tata, eu glumesc serios! este în librării. E cartea pe care am aşteptat-o cu cea mai mare nerăbdare şi emoţie, fiindcă e a lui Tudor. Eu doar am adunat între coperte o parte din ceea ce am numit tudorisme. Vă mulţumim pentru curiozitate şi tragem nădejde că Tata, eu glumesc serios! o să vă cadă cu tronc  Să citiţi şi să vă bucuraţi, prieteni !” (Robert Şerban)

 

Lansare carte image

Romanul Sînt o babă comunistă! de Dan Lungu a apărut în limba ucraineană

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 2 aprilie 2018

Romanul Sînt o babă comunistă! de Dan Lungu a fost publicat în Ucraina, la Folio Publishers, în traducerea lui Anatol Viere. Este cea de-a treisprezecea traducere a romanului apărut la Editura Polirom în cinci ediţii (2007 – colecţia „Ego. Proză”, 2010 – colecţia „Fiction Ltd.”, 2011 – colecţia „Top 10+”, 2013 – ediţie limitată, 2017 ). Romanul este disponibil şi în format digital.

Lansare carte image

Un volum necesar, România, marile puteri şi ordinea europeană (1918-2018), coordonat de Valentin Naumescu, în colecţia Historia

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 30 martie 2018

Săptămîna aceasta, la Editura Polirom, în cadrul prestigioasei colecţii „Historia” (coordonator Mihai-Răzvan Ungureanu), a apărut un nou titlu, România, marile puteri şi ordinea europeană (1918-2018), coordonat de Valentin Naumescu, disponibil în librăriile din ţară şi pe www.polirom.ro, în curînd şi în ediţie digitală.

Volumul, coordonat în prima sa parte de Lucian Leuştean, cu o prefaţă semnată de Keith Hitchins, postfaţă semnată de Bogdan Aurescu, reuneşte articole pe tema modului în care România a evoluat printre statele europene importante vreme de un secol, de la sfîrşitul Primului Război Mondial şi formarea României Mari pînă la prăbuşirea comunismului şi integrarea într-o Europă unificată.

Lansare carte image

Dansul Nataşei. O istorie culturală a Rusiei, de Orlando Figes

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 martie 2018
 • Un tur de forţă. Superb, captivant, magistral.” (Simon Sebag Montefiore)
 • Splendidă. O panoramă fascinantă a artei şi vieţii ruseşti.” (The Independent)
 • Dansul Nataşei are toate calităţile unei tragedii epice.” (Mail on Sunday)
   
 • Volumul a apărut în colecţia „Historia” (coordonator Mihai-Răzvan Ungureanu), traducere semnată de Lucia Popovici, disponibil pe www.polirom.ro şi în librăriile din ţară.

 

Lansare carte image

Romanul Forma apei, de Guillermo del Toro și Daniel Kraus, în librării

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 martie 2018

O legătură dincolo de cuvinte

Romanul Forma apei, de Guillermo del Toro și Daniel Kraus, a apărut în această săptămînă în colecția „Biblioteca Polirom”, în traducerea Veronicăi D. Niculescu.

Lansare carte image

Nou la Polirom Junior: Lungul drum către Santa Cruz, de Michael Ende

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 martie 2018

Într-o zi mohorîtă de luni, Hermann, un băiețel de opt ani, o pornește ca în fiecare zi către școală, supărat că părinții nu-i mai dau atenție decît ca să-i spună ce nu face bine. Numai că, de data asta, drumul lui se transformă într-o aventură care îi dezvăluie o mulțime de posibilități. Ar putea să fugă din oraș și să devină gangster (Ooo, daaa, așa le-ar trebui părinților!) ori să lupte în Legiunea străină și să se umple de glorie, sau mai bine să călătorească în timp, să se îmbogățească (are-n buzunar șase mărci din care poate să facă un milion, știe și cum)… Sau să fie curajos și să salveze oameni aflați în primejdie, să se lupte cu șerpi uriași…

Lansare carte image

Bogdan-Alexandru Stănescu, laureat al Premiilor România Cultural, ediția 2018, pentru Copilăria lui Kaspar Hauser

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 20 martie 2018

Bogdan-Alexandru Stănescu a primit luni, 19 martie 2018, Premiul Premiul Radio România Cultural pentru romanul Copilăria lui Kaspar Hauser, apărut în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom, și în ediție digitală. Gala de decernare a Premiilor Radio România Cultural, ediția 2018, a avut loc pe scena Teatrului Odeon din București.

Lansare carte image

Rezultatele Concursului de Debut al Editurii Polirom – 2018

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 21 martie 2018

La Concursul de Debut al Editurii Polirom, ediţia 2018, au fost depuse 228 de manuscrise (9 au sosit cu data poştei), la următoarele secţiuni: PROZĂ – 138 de manuscrise, POEZIE – 90 de manuscrise.
Premiul de Debut la secţiunea POEZIE nu s-a acordat.

Premiul de Debut la secţiunea PROZĂ a revenit romanului Ciudata şi înduioşătoarea viaţă a lui Priţă Barsacu de IULIAN BOCAI.

Lansare carte image

Romanul Interior zero, de Lavinia Branişte, a apărut în limba germană

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 15 martie 2018

Romanul Interior zero, semnat de Lavinia Branişte, publicat în 2016 la Polirom, în colecţia „Ego. Proză”, a apărut în traducere în limba germană de Manuela Klenke, la editura Mikrotext, cu titlul Null Komma Irgendwas.

Traducerea în limba germană a fost susținută de Institutul Cultural Român și de Fondul German de Traduceri.

Lansare carte image

Matei Brunul, cel mai premiat roman semnat de Lucian Dan Teodorovici, a apărut în limba engleză

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 7 martie 2018

• „S-au scris atît de multe romane excelente despre viaţa în comunism în Rusia sovietică şi în ţările din Europa de Est, încît este greu pentru un scriitor să găsească azi un mod original de a descrie opresiunea, cruzimea şi nedreptatea instituţionalizate ale acestor regimuri înainte de colapsul lor din 1989. Dar Lucian Dan Teodorovici a reuşit să facă asta în Matei Brunul. (…) Este o realizare remarcabilă a unui scriitor care s-a născut în 1975 și care nu a cunoscut personal epoca pe care o descrie, putînd fi comparat cu clasici ai genului, precum Milan Kundera cu romanul Gluma.” (David Lodge)

Lansare carte image

Romanul Stalin, cu sapa-nainte, de Radu Ţuculescu, tradus în Germania

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 7 martie 2018

Romanul Stalin, cu sapa-nainte (Cartea Românească, 2009), de Radu Ţuculescu, a apărut la Mitteldeutscher Verlag, în traducerea lui Peter Groth, cu titlul Stalin, mit dem Spaten voran!, şi va fi lansat în cadrul Tîrgului Internaţional de Carte de la Leipzig, 15-18 martie 2018.

Lansare carte image

Un policier nuanţat, cu puternice accente shakespeariene, în Biblioteca Polirom: Juan Gabriel Vásquez, Forma ruinelor

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 5 martie 2018

În 2014, un bărbat este arestat în Bogotá pentru că a încercat să fure din vitrină costumul găurit de gloanţe al lui Jorge Eliécer Gaitán, unul dintre cei mai charismatici politicieni din istoria Columbiei, asasinat în plină glorie, în timpul campaniei prezidenţiale din 1948. Juan Gabriel Vásquez, devenit narator şi mai tîrziu investigator, povesteşte cum a ajuns să-l cunoască pe acest bărbat, Carlos Carballo, şi să fie atras încetul cu încetul în obsesia lui pentru trecutul violent al ţării şi în universul tenebros al teoriilor conspiraţioniste. Astfel descoperă nu numai o legătură misterioasă între asasinarea, în 1914, a politicianului Rafael Uribe Uribe – cel care l-a inspirat pe García Márquez în crearea personajului Aureliano Buendía din Un veac de singurătate – şi uciderea liderului liberal Jorge Eliécer Gaitán, ci şi o faţă pînă atunci necunoscută a istoriei.

Lansare carte image

Nou în Biblioteca Polirom: Muzică de belele, Charles Bukowski

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 5 martie 2018

Povestirile din Muzică de belele descriu partea întunecată a Los Angelesului, lumea mahalalelor, a declasaţilor şi a rataţilor de profesie: vagabonzi, dezaxaţi, femei uşoare, cupluri cinice sau violente, scriitori alcoolici. Printre ei se amestecă uneori şi alter ego-ul scriitorului, Henry Chinaski, cînd implicat, cînd simplu martor la spectacolul acestei lumi decăzute, pe care o priveşte cu înţelegere şi ironie. Istorisiri extrem de crude, de la încercarea repetată a unei soţii de a-şi împuşca soţul pînă la un act de canibalism modern, alternează cu schiţe de un umor nebun sau cu scene de viaţă oarecum tihnită în mizeria şi promiscuitatea lor. Farmecul prozelor lui Bukowski constă de fapt în capacitatea de a prezenta cu o aparentă simplitate, ce arată un mare rafinament al privirii, acest univers lipsit de speranţă şi strălucire, dar profund uman.

Muzică de belele, de Charles Bukowski, a apărut în colecția „Biblioteca Polirom”, în traducere lui Dan Sociu.

Lansare carte image

Patru premii Oscar pentru Forma apei/ The Shape of Water de Guillermo del Toro

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 5 martie 2018

Forma apei/ The Shape of Water de Guillermo del Toro este cîștigătorul a patru premii Oscar, ediția 2018: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai bună coloană sonoră (Alexandre Desplat), cea mai bună scenografie. Cea de-a 90-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film a avut loc duminică, 4 martie 2018, la Dolby Theater din Hollywood, Los Angeles. Mai multe detalii, aici.

Lansare carte image

Imperiul. Cum a creat Marea Britanie lumea modernă, o analiză remarcabilă a istoriei imperiale britanice semnată de Niall Ferguson

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 5 martie 2018
 • „O lectură nemaipomenită, un amestec uimitor de istorie politică, militară, socială şi economică, însufleţită cu personaje fascinante şi anecdote.” (New York Review of Books)

 

 • „Un rezumat remarcabil al întregii istorii imperiale britanice – victorii, trădări, realizări, decenţă, bunăvoinţă, cruzimi şi tot restul.” (Jan Morris)
   
 • „Fascinant. O poveste extraordinară.” (Daily Mail)

 

 

Lansare carte image

Nou în colecția „Eseuri și Confesiuni” a Editurii Polirom: Elegie pentru Mihai, de Ion Vianu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 27 februarie 2018

Prilejuit de moartea lui Mihai I, eseul memorialistic al lui Ion Vianu schițează principalele etape din viața regelui pe fundalul deopotrivă al evoluției României și al vieții autorului. De la regele-copil la anii războiului, cînd Ion Vianu îl vede în multe rînduri pe Mihai trecînd prin fața casei în care locuia, și actul de la 23 august, de la anii exilului, în care autorul îl întîlnește de asemenea pe rege la Versoix de mai multe ori, la avatarurile epocii postdecembriste, biografia lui Mihai I e, în ciuda calităților pe care acesta le-a avut, una marcată esențial de eșec – și poate tocmai de aceea românii se regăsesc atît de bine în ea –, însă un eșec trăit mereu cu remarcabilă demnitate.

Lansare carte image

O legătură dincolo de cuvinte: Forma apei/ The Shape of Water de Guillermo del Toro și Daniel Kraus, cartea și filmul

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 februarie 2018

Astăzi, 23 februarie 2018, intră în cinematografele din România unul dintre cele mai așteptate filme ale acestui început de an: Forma apei/The Shape of Water, scris și regizat de Guillermo del Toro și având în distribuție actori celebri, precum: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Richard Jenkins, Michael Shannon, Doug Jones, Michael Stuhlbarg. Filmul Forma apei este produs de Fox Searchlight Pictures și este distribuit în România de Odeon Cineplex.

Lansare carte image

Premiul Pulitzer 2017, în Biblioteca Polirom: Întoarcerea, de Hisham Matar

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 20 februarie 2018

Kazuo Ishiguro: „Povestea emoţionantă a unei familii destrămate din pricina realităţilor cumplite din Orientul Mijlociu... Risipirea speranţelor venite odată cu Primăvara arabă este redată cu atît mai puternic cu cît furia lui Matar este ţinută în frîu, iar credinţa lui în omenire – neclintită.”

În 2012, după răsturnarea regimului Gaddafi, cunoscutul romancier Hisham Matar se întoarce în Libia. Aceasta după ce, la vîrsta de doisprezece ani, fusese nevoit  să suporte alături de familie un exil dureros şi după ce tatăl său, fost diplomat şi militar, devenit ulterior disident politic de temut, este răpit de guvernul libian şi închis într-una dintre cele mai cumplite închisori ale regimului, celebra Abu Salim. Timpul a trecut şi cei cîţiva supravieţuitori părăsesc temniţele, iar speranţele lui Hisham de a-şi vedea tatăl în viaţă se spulberă. Însă, aşa cum scrie chiar el, speranţa e „vicleană şi tenace”.

Lansare carte image

Bogdan-Alexandru Stănescu, nominalizat la Gala Premiilor România Cultural

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 19 februarie 2018

Radio România Cultural va premia luni, 19 martie, pe scena Teatrului Odeon, cele mai importante reuşite ale culturii din anul 2017. Juriul de specialitate a făcut cunoscute nominalizările la cele opt categorii de premii care vor fi acordate în cadrul celei de-a XVIII-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural.

La categoria Literatură, scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu a obţinut o nominalizare pentru volumul Copilăria lui Kaspar Hauser, apărut la Polirom, în colecţia „Ego. Proză”, în 2017. La această categorie, au mai fost nominalizaţi: Dan Coman pentru volumul de poezie Insectarul Coman (Charmides), Florin Chirculescu pentru romanul Greva păcătoşilor (Nemira) şi Ioana Nicolaie pentru Pelinul negru (Humanitas).

Pentru a vedea nominalizările prezentei ediţii a Galei Premiilor Radio România Cultural, click aici.

Lansare carte image

Comunicat Concursul de Debut al Editurii Polirom – 2018

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 16 februarie 2018

Depunerea de manuscrise pentru Concursul de Debut al Editurii Polirom, ediţia 2018, s-a încheiat pe 15 februarie. La concurs participă 229 de manuscrise, la următoarele secţiuni: PROZĂ – 132 de manuscrise, POEZIE – 87 de manuscrise.

Rezultatul Concursului va fi anunţat în prima parte a lunii martie. Lucrările declarate câştigătoare vor fi publicate şi lansate la Târgul de carte Bookfest 2018. Premiul constă în publicarea volumului.

Lansare carte image

Biblioteca Polirom. Seria Esențial: F.M. Dostoievski, Scrisori I (1837-1859)

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 15 februarie 2018

• F.M. Dostoievski, Scrisori I (1837-1859) 
• Ediţie îngrijită, traducere, note şi studiu introductiv de Leonte Ivanov
• Volum cartonat, disponibil și în format digital

„Ceea ce conferă valoare segmentului epistolar al creaţiei dostoievskiene este, în primul rînd, deosebita sinceritate a autorului, dorinţa de a-şi deschide şi despovăra sufletul de multitudinea de griji, de întrebări şi contradicţii… Prin scrisori, ni se dezvăluie o perspectivă largă asupra Rusiei unei întregi jumătăţi de veac (anii 1830-1880), cu istoria, cu oamenii, cu zbuciumul ei, dar şi o perspectivă asupra Apusului Europei, unde se resimţeau atît roadele civilizaţiei, cît şi neajunsurile ei.” (Leonte Ivanov)

 

Lansare carte image

Romanul Cum să faci primul milion, de Bogdan Costin, a apărut în limba franceză

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 15 februarie 2018

Romanul Cum să faci primul milion, semnat de Bogdan Costin, publicat în 2013 la Editura Cartea Românească, a apărut la Editura Autrement, editură ce face parte din prestigiosul grup Flammarion, în traducerea Floricăi Courriol, cu titlul Un plan mortel.

Lansare carte image

O biografie ficţională spusă cu ajutorul iubirii : Inima cu nouă încăperi, de Janice Pariat

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 februarie 2018

Inima cu nouă încăperi este povestea caleidoscopică, strălucitoare şi emoţionantă a vieţii unei femei, spusă de cei pe care i-a iubit şi de cei care au iubit-o. Nouă personaje îşi aduc aminte de relaţia pe care au avut-o cu aceeaşi femeie, poveştile şi amintirile lor dîndu-i viaţă, apropiindu-ne pe noi, cititorii neîncrezători, de ea, dar nedepăşind graniţele intimităţii, căci chiar vocea femeii iubite rămîne mută. Odată apărută această îndoială, această rezervă, nu vom şti niciodată care versiune este cea adevărată: a iubiţilor din trecut sau a iubitei care-i animă. Desfăşurîndu-se pe fundalul mai multor oraşe, plimbîndu-se între Orient şi Occident, Inima cu nouă încăperi este o poveste delicată, tulburătoare, un roman scris de o mînă profesionistă, o colecţie de perspective mereu schimbătoare care dezvăluie posibilitatea intimităţii cu celălalt, dar şi îndoiala pe care această intimitate o naşte.

Lansare carte image

Seria de autor Aurora Liiceanu: Putere şi sînge. O aventură indiană

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 februarie 2018

Ce au în comun Anne şi Mary Boleyn cu două prinţese indiene din epoca de glorie a Imperiului Mogul? Cu siguranţă, dorinţa de putere – atît de puternică, încît le face să nu mai ţină cont de nimic, nici măcar de legăturile de sînge. Sînt surori rivale. În Anglia, Anne a făcut tot ce a putut ca să devină soţia regelui Henric al VIII-lea, fără să ţină cont că acesta era amantul surorii ei Mary. În India, Roshanara şi-a sprijinit fratele mai mic să ajungă pe tron şi a uneltit ca s-o îndepărteze de la putere pe sora lor, Jahanara. Interesată de relaţia dintre surori în general şi cu precădere de cea dintre prinţesele indiene, Aurora Liiceanu face o incursiune în istoria Imperiului Mogul, în care conducători luminaţi, prinţi însetaţi de faimă şi femei seducătoare sînt protagoniştii unor fascinante poveşti de iubire şi ură, loialitate şi trădare.

Lansare carte image

David GROSSMAN este laureatul prestigiosului Israel Prize for Literature 2018

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 12 februarie 2018

David Grossman este laureatul cele mai prestigioase distincții literare oferite de statul israelian, Israel Prize for Literature, 2018.

Lansare carte image

Copiii ghetoului. Numele meu este Adam, de Elias Khoury, în Biblioteca Polirom

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 12 februarie 2018
 • Roman finalist la International Prize for Arabic Fiction 2017
 • Traducere din limba arabă și note de Nicolae Dobrișan
 • Carte publicată și în ediție digitală

Adam Dannun imigrează la New York încercînd să fugă de o dragoste distrusă de traumele psihologice provocate de ocupaţia israeliană. Lucrează într-un restaurant unde prepară falafel şi începe să scrie un roman de dragoste al cărui protagonist este Waddah al-Yaman, un celebru poet arab din vremuri apuse. Dar odată ce firul poveştii se desfăşoară, îşi fac apariţia întîmplări mai vechi din copilărie, din ghetourile pe care armata israeliană, după ce a evacuat mare parte din Lod, le-a construit pentru cei rămaşi în oraş. Personajele din poveste devin oameni din lumea reală, iar istoria dramei trăite în ghetourile palestiniene se contopeşte cu încercările naratorului de a se elibera de o identitate care nu mai e doar a lui.

Lansare carte image

Carte-eveniment: Sylvie şi Bruno, de Lewis Carroll, de Lewis Carroll

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 9 februarie 2018

Editura Polirom a publicat în această săptămînă romanul Sylvie şi Bruno, al scriitorului englez Lewis Carroll, autorul uneia dintre cele mai îndrăgite și mai faimoase povești ale lumii: Alice în Țara Minunilor.

Lansare carte image

Violul şi bătaia, armele de război ale Statului Islamic: Eu voi fi ultima, de Nadia Murad şi Jenna Krajeski

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 1 februarie 2018

„Povestea curajoasă a Nadiei Murad este o lectură esenţială care dă fiori. Oricine vrea să înţeleagă aşa-zisul Stat Islamic ar trebui să citească Eu voi fi ultima.” (The Economist)

Lansare carte image

America de peste pogrom, de Cătălin Mihuleac, a apărut în limba germană

Postat de: POMOVARE
Postat pe data de: 29 ianuarie 2018

Romanul America de peste pogrom, semnat de scriitorul ieşean Cătălin Mihuleac – publicat în 2014 la Editura Cartea Românească şi în 2017 la Polirom, în colecţia „Top 10+” –, a apărut la editura austriacă Paul Zsolnay, în traducerea lui Ernest Wichner, cu titlul Oxenberg und Bernstein.

Lansare carte image

Noutate-eveniment în Biblioteca Polirom: Seria de autor Albert Camus

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 24 ianuarie 2018

Săptămîna viitoare vor apărea în colecția „Biblioteca Polirom” primele două titluri dintr-o nouă serie de autor, dedicată unuia dintre cei mai importanți scriitori și gînditori ai secolului XX, Albert Camus, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, 1957. Seria de autor Albert Camus va fi deschisă de romanele Străinul, într-o nouă traducere, și Ciuma.

Bogdan-Alexandru Stănescu, coordonatorul colecției „Biblioteca Polirom”: Cea mai nouă serie de autor din cadrul „Bibliotecii Polirom” va cuprinde 21 de volume, adică totalitatea prozei antume și postume a lui Camus (romane și proză scurtă), integrala dramaturgiei originale a autorului francez, eseuri, articole politice, jurnale de călătorie și cîteva volume de corespondență. Este, ca număr de titluri și amploare a proiectului, cea mai complexă serie de autor din cadrul colecției noastre de literatură universală, comparabilă doar cu cea dedicată lui Vladimir Nabokov.

Lansare carte image

Soldaţii. Poveste din Ferentari, după romanul omonim semnat de Adrian Schiop, în curînd în cinematografe

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 ianuarie 2018
 • „Contează nu atît de mult partea dură care se vede, ci delicatețea care se intuiește. Aici camera de filmat a lui Mladenovic ridică un univers. Este vorba despre o lume murdară care, așa cum este de imaginat, lasă urme. De neșters”. (El Mundo)

Lungmetrajul Soldaţii. Poveste din Ferentari, adaptat după romanul omonim a lui Adrian Schiop şi apărut recent în ediţie limitată la Editura Polirom, va fi lansat pe 2 februarie în cinematografele din ţară.

 

Lansare carte image

Adrian G. Romila, invitatul Clubului de lectură Alecart, Iaşi

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 22 ianuarie 2018

Vineri, 26 ianuarie, de la ora 13:00, la Cafeneaua MERU (Copou, Casa cu Pasaj, Bd. Carol I, nr. 3) din Iaşi, Adrian G. Romila este invitatul Clubului de lectură Alecart, cu prilejul apariţiei romanului Zeppelin, publicat la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”, disponibil şi în ediţie digitală.

Vor prezenta: Raisa Manolescu, Andra Aniţoaie, Anastasia Fuioagă

Va modera: Nicoleta Munteanu

Eveniment organizat de: Editura Polirom şi revista Alecart

Partener Cafeneaua MERU

Lansare carte image

Al doilea volum al Trilogiei Iremonger, de Edward Carey, la Polirom Junior: Oraşul gunoaielor

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 17 ianuarie 2018

Oraşul gunoaielor, de Edward Carey, este titlul care deschide lista aparițiilor din acest nou an în colecția „Junior” a Editurii Polirom. Oraşul gunoaielor, al doilea volum al Trilogiei Iremonger, vine în continuarea romanului Casa Heap, și, la fel ca și acesta, cuprinde ilustrațiile autorului și este tradus în limba română de Mihaela Ghiță. Volumul este disponibil si în ediție digitală. Vîrsta recomandată: 14+

Lansare carte image

Cartea şoaptelor, de Varujan Vosganian, nominalizată la Premiile PEN America, ediţia 2018

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 17 ianuarie 2018

Romanul Cartea şoaptelor, de Varujan Vosganian, se află pe lista nominalizărilor la Premiile PEN America, ediţia 2018, la secțiune de traduceri (carte de ficțiune)/ PEN Translation Prize.

The Book of Whispers, ediţia în limba engleză a romanului, a apărut la Yale University Press, în traducerea lui Alistair Ian Blyth, în octombrie 2017, în colecția „Margellos World Republic of Letters”, colecție ce reuneşte scriitori precum Lev Tolstoi, Giacomo Leopardi, Gabriele D'Annunzio, Witold Gombrovicz, Federico García Lorca şi Patrick Modiano. Dintre autorii români, pe lista autorilor publicaţi, se află Norman Manea.

Lansare carte image

Tudor Ganea, Tînărul Scriitor al anului 2017, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 15 ianuarie 2018

Luni, 15 ianuarie 2018, de la ora 16.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Bucureşti, a avut loc Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a Anului 2017.

Premiul „Tînărul scriitor al anului 2017” i-a revenit lui Tudor Ganea pentru romanul Miere, publicat la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”, disponibil şi în ediţie digitală.

Tudor Ganea a primit acelaşi premiu, în 2016, pentru romanul de debut Cazemata, apărut la Polirom, în cadrul colecţiei dedicate literaturii române contemporane – „Ego. Proză”.

Lansare carte image

Volumul Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri, de Varujan Vosganian, tradus integral în limba germană

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 14 decembrie 2017

Editura austriacă Zsolnay anunță apariția în februarie 2018 a volumului Als die Welt ganz war/ Cînd lumea era întreagă, de Varujan Vosganian, în traducerea lui Ernest Wichner. Volumul cuprinde cinci dintre povestirile din volumul Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri, apărut la Polirom, în anul 2013 (ediție cartonată, disponibilă și în format digital).

Povestirea care se regăsește în titlul acestui volum – și cea mai amplă, Jocul celor o sută de frunze, a fost publicat la aceeași editură, de asemenea în traducerea lui Ernest Wichner, în anul 2014, cu titlul Das Spiel der hundert Blätter.

Lansare carte image

Emil Brumaru și Ion Iovan, premiați de Academia Română

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 14 decembrie 2017

Vineri, 15 decembrie, va avea loc ceremonia de decernare a Premiilor Academiei Române pentru anul 2015.

Emil Brumaru şi Ion Iovan se numără printre laureaţii acestei ediţii. Emil Brumaru va primi Premiul „Mihai Eminescu” pentru Opere V. Crepusculul civil de dimineaţa, iar lui Ion Iovan i se va înmîna Premiul „Ion Creangă” pentru volumul MJC, ambele apărute la Editura Polirom, şi în ediţii digitale.

Lansare carte image

Copilăria lui Kaspar Hauser, de Bogdan-Alexandru Stănescu: Premiul pentru Proză, în cadrul Premiilor Nepotu’ lui Thoreau

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 14 decembrie 2017

Miercuri, 13 decembrie, de la ora 19:00, la Insomnia Café din Cluj-Napoca, juriul format din Ştefan Baghiu, François Bréda, Alex Goldiș, Benji Horváth, Szántai János, Ştefan Manasia și Ovio Olaru a decernat Premiile Nepotu’ lui Thoreau, ediţia a doua, pentru literatură tînără română.

Bogdan-Alexandru Stănescu a primit Premiul pentru Proză cu volumul Copilăria lui Kaspar Hauser, apărut în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, disponibil şi în ediţie digitală.

Lansare carte image

Premiul PEN România 2017: Ruxandra Cesereanu pentru Fugarii: Evadări din închisori și lagăre în secolul XX

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 27 noiembrie 2017

Ruxandra Cesereanu a obținut Premiul PEN România 2017 pentru volumul Fugarii: Evadări din închisori și lagăre în secolul XX, apărut la Editura Polirom, în 2016. Premiul i-a fost decernat autoarei sîmbătă, 25 noiembrie, în cadrul Tîrgului de Carte Gaudeamus, iar juriul ediției din acest an a fost alcătuit din Gabriela Adameșteanu, Magda Cârneci, Adina Dinițoiu, Caius Dobrescu și Radu Vancu.

Lansare carte image

Doi dintre laureații Premiilor Médicis 2017, în Biblioteca Polirom: Yannick Haenel și Paolo Cognetti

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 9 noiembrie 2017

Astăzi, joi 9 noiembrie 2017, s-au decernat prestigioasele premii Médicis. Cîștigătorii ediției 2017 sînt:

Lansare carte image

Polirom Junior: Vânătorii de cărţi, de Jennifer Chambliss Bertman

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 7 noiembrie 2017

Vînătorii de cărți este una dintre cele mai vîndute cărți pentru copii în anul 2015 și a fost finalistă la numeroase premii.

Emily are 12 ani şi s-a mutat de cîteva zile în San Francisco. Nu-i place nimic aici, cu o singură excepţie: e oraşul idolului ei, Garrison Griswold, un editor care a inventat cel mai apreciat joc online pentru şoarecii de bibliotecă. În Vînătorii de cărţi, căci acesta e numele jocului, cărţile sînt răspîndite prin toată ţara şi pot fi găsite cu ajutorul unor indicii care se adună într-un puzzle.

Lansare carte image

Nou în Biblioteca Polirom: Maimuţă şi esenţă, de Aldous Huxley

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 2 noiembrie 2017

Au trecut mulţi ani de la al Treilea Război Mondial. Elegantul şi candidul doctor Poole debarcă, alături de o echipă de exploratori, într-o Californie fantomatică, răvăşită de suflul deflagraţiei nucleare. Aici găseşte rămăşiţele unei umanităţi înstrăinate, pline de mutanţi, supuse unor idoli însetaţi de sînge, o civilizaţie pustiită unde prea puţinii supravieţuitori trăiesc după o nouă lege, care spune că nu poţi iubi decît o dată pe an. Curajoşii şi revoltaţii care îndrăznesc să evadeze sînt supuşi torturii şi eliminaţi.

Lansare carte image

Traducere nouă din opera lui Stefan Zweig, în Biblioteca Polirom: Nerăbdarea inimii

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 18 octombrie 2017

O sfîşietoare poveste de dragoste, în care vedem cum soarta îi face orbi pe-aceia pe care vrea să-i piardă. Opera lui Stefan Zweig a inspirat filme de succes, precum The Grand Budapest Hotel (2014), cîştigător a patru Premii Oscar şi cinci Premii BAFTA.

Lansare carte image

O istorie culturală a nebuniei. De la Biblie la Freud, de la casa de nebuni la medicina modernă de Andrew Scull

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 12 octombrie 2017
 • „O carte minunată, fascinantă şi bine scrisă, cu obişnuita vervă şi erudiţie a lui Scull, ce explorează modurile în care au abordat psihoza societăţile antice şi medievale şi arată că, în ciuda tehnicilor de imagistică a creierului şi a medicamentelor psihotrope, psihiatria modernă are încă multe de învăţat de la ele.” (Sylvia Nasar, autoarea cărţii A Beautiful Mind)
 • „Adoptînd o vastă perspectivă de studiu, Scull arată ce a însemnat nebunia pentru societate de-a lungul istoriei şi pe tot cuprinsul lumii. Scrie cu pasiune şi totodată cu umor, are un ochi extraordinar pentru citate pătrunzătoare şi pentru întîmplări grăitoare, ţinîndu-l pe cititor sub vraja lui. O carte fascinantă a unui maestru în domeniu.” (William Bynum, University College London)
   
 • „Nebunia rămîne o enigmă fundamentală, un reproş la adresa raţiunii, parte ineluctabil integrantă a civilizaţiei.” (Andrew Scull)
Lansare carte image

O frescă devastatoare a unei ţări din Lumea a Treia: Petale de sânge, de Ngũgĩ wa Thiong’o

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 10 octombrie 2017

„Acesta este romanul african al secolului XX!” (Moses Isegawa)

Lansare carte image

Premiul Nobel pentru Literatură 2017: Kazuo Ishiguro

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 5 octombrie 2017

Scriitorul englez Kazuo Ishiguro  este laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, 2017. Premiul a fost anunțat astăzi, 5 octombrie 2017, la ora 14.00 (ora României), la Stockholm.

Lansare carte image

Gao Xingjian, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2000, la Polirom. Gao Xingjian este invitat special la FILIT 2017.

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 6 octombrie 2017

Volumul O undiţă pentru bunicul meu, de Gao Xingjian – laureatul Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2000 – , a apărut în colecția „Biblioteca Polirom”, traducere din limba chineză de Irina Ivaşcu. Volumul va fi disponibil și în format digital.

Autorul se va afla săptămîna aceasta la Iași, fiind unul dintre invitații speciali ai Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași, ediția a V-a. Astfel, vineri, 6 octombrie, la ora 20.00, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” (Sala Mare) din Iași, Gao Xingjian va dialoga cu Bogdan Ghiu, iar dialogul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Lansare carte image

Un nou volum semnat de Alina Mungiu-Pippidi: În căutarea bunei guvernări. Cum au scăpat alte ţări de corupţie?

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 28 septembrie 2017
 • Una dintre cele mai importante cărți scrise vreodată despre principala provocare pentru guvernarea timpurilor noastre.” (Larry Diamond, Stanford University)

 

 • Mungiu-Pippidi reușește să mute dezbaterea dincolo de locurile comune ale luptei împotriva corupției, aducînd un argument puternic în favoarea perceperii bunei guvernări din perspectiva societății civile și a universalismului etic.” (Susan Rose-Ackerman, Yale University)

Noul volum semnat de Alina Mungiu-Pippidi, În căutarea bunei guvernări. Cum au scăpat alte ţări de corupţie?, în traducerea Ioanei Aneci, va fi disponibil începînd din această săptămînă în librăriile din ţară, dar şi pe www.polirom.ro, în curînd şi în ediţie electronică.

Lansare carte image

O anatomie a durerii şi a doliului: Arta corpului, de Don DeLillo

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 26 septembrie 2017

Romanul Arta corpului este o anatomie a durerii şi a doliului: Lauren Hartke, o tînără body artist, îşi pierde soţul, un regizor mult mai în vîrstă decît ea, care se sinucide. În primele zile de după dureroasa pierdere, în casa veche de pe coasta singuratică în care se mutase împreună cu soţul ei, Lauren se confruntă cu o apariţie stranie, un individ între bărbat şi copil, „un corp tăcut şi vulnerabil, aproape al oricui”, care îi schimbă nu doar viaţa, ci şi arta pe care o practică. Show-urile ei capătă imaginea ectoplasmatică a domnului Tuttle, bizarul vizitator, iar Lauren devine o artistă a corpului care încearcă să se detaşeze de propriul trup.

Lansare carte image

Doina Ruști și regizorul-personaj David Kinsella, în căutarea Logodnicei

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 18 septembrie 2017

Personajul iese din carte

În perioada 20-28 septembrie 2017, vor avea loc mai multe evenimente dedicate celui mai recent roman al Doinei Ruști, Logodnica, apărut de curînd în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom (print & digital).

O poveste adevărată despre dragoste și răzbunare, romanul Logodnica va fi prilej de întîlnire atît cu autoarea cărții, Doina Ruști, cît și cu regizorul britanic David Kinsella, cel care a devenit în roman unul dintre personajele centrale ale cărții, David.

Lansare carte image

Ce este populismul?, de Jan-Werner Müller, a apărut la Editura Polirom

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 14 septembrie 2017
 • „O carte excepțională despre un concept politic alunecos, însă esențial. Critica impetuoasă pe care Jan-Werner Müller o aduce populismului constituie o importantă sursă de informații pentru oricine încearcă să înțeleagă rădăcinile și natura conflictelor politice care frămîntă în vremurile actuale Europa și Statele Unite.” (Michael Kazin)
 • Pentru a înțelege popularitatea lui Trump, cartea profesorului de științe politice Jan-Werner Müller de la Princeton University este cea mai utilă.” (The Washington Post)
Lansare carte image

Adevăr, sinceritate, atmosferă, poveste: Sfârşitul, de Atilla Bartis

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 30 august 2017

Ajuns la vîrsta de cincizeci şi doi de ani şi suspectat de o boală mortală, faimosul fotograf András Szabad se hotărăşte să-şi rememoreze viaţa, pentru a o înţelege mai bine el însuşi.

Maturizat în Ungaria comunistă a lui János Kádár, cu o mamă pe care o adoră, dar care moare devreme, şi un tată fost deţinut politic, András se arată refractar la lumea din jur. Renunţă la şcoală, are o relaţie tensionată cu tatăl său, cu care locuieşte într-un apartament din Budapesta, şi îşi găseşte refugiul în arta fotografică. Face fotografii artistice, mai întîi pe cont propriu, iar apoi ca ucenic al unui fotograf bătrîn, care are un atelier pentru poze de legitimaţii.

Lansare carte image

În politică totul este posibil: Ungaria lui Orbán de Paul Lendvai

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 25 august 2017

Paul Lendvai, istoric şi comentator politic, fost corespondent pentru Europa de Est al Die Presse și Financial Times în perioada 1960-1982, semnează volumul Ungaria lui Orbán, apărut săptămîna aceasta la Editura Polirom, în traducerea Mariei-Magdalena Anghelescu, disponibil în curînd şi în ediţie digitală.

Lansare carte image

Scena lumii, de George Banu, un volum ce desenează caleidoscopic peisajul unei epoci

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 august 2017

Scena lumii reuneşte eseuri despre evenimente artistice care au marcat îndeosebi lumea Parisului şi al căror martor atent a fost George Banu, precum şi reflecţii inspirate de aventuri personale, de întîlniri esenţiale, de spectacole radicale...

Lansare carte image

Polirom Junior: Povestea unei prietenii neobișnuite dintre o fetiță și un leu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 august 2017

Într-o zi, o fetiţă pe nume Patricia, care trăieşte alături de familia ei într-una dintre rezervaţiile naturale din Kenya, întîlneşte printre gazele, antilope gnu, zebre, rinoceri, bivoli şi elefanţi un pui de leu. Începe să îl îngrijească şi, pe măsură ce trece timpul, leuţul devine prietenul ei cel mai bun. Numai că prietenia lor e pîndită de o primejdie nebănuită: viaţa lui King, devenit un leu înfricoşător, care-i înspăimîntă pînă şi pe vitejii masai, e pusă în pericol de un duşman încă şi mai vechi decît zăpezile ce strălucesc în depărtări, pe muntele Kilimanjaro.

Lansare carte image

Totul se repară cu... 35 de kile de speranţă

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 10 august 2017

Din clipa în care trece pragul grădiniței, copilăria fericită a micului Grégoire se transformă într-un adevărat coșmar. Chestiile sforăitoare cu care îl pisează educatorii și profesorii nu-i intră în cap orice-ar face, colegii își bat joc de el, iar părinții îl cicălesc și-l ceartă fără încetare.

Lansare carte image

Balena Albastră, un roman cu accente thriller, de Sebastian Lăzăroiu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 9 august 2017
Fiecare cuvînt e amintirea arderii unui neg de tuș. Și-n fiecare carte un sacerdot rotofei oficiază beat mariajul cu iluzia eternității. Cînd mă satur de minciuna vieții, scriu despre cealaltă viață. E singura garanție că nu scriu eu, că nu las așa nobilă îndeletnicire în seama mea, păcătosul. (Sebastian Lăzăroiu)

Balena Albastră, roman semnat de Sebastian Lăzăroiu, a apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”. Carte disponibilă în librăriile din ţară şi pe www.polirom.ro, în curînd şi în variantă ebook.

Lansare carte image

Pârtia, un roman semnat de Emil Iordache

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 9 august 2017

Romanul lui Emil Iordache, recent regăsit, este o frescă a unui orăşel de provincie în comunism, loc unde totul se bazează pe relaţii şi influenţe, unde orice este posibil, cu condiţia să cunoşti pe cine trebuie, iar numai cei cu un curaj nebun îndrăznesc să stea împotriva valului.

Lansare carte image

Nou în colecţia „Biblioteca Polirom”: Încetează cu minciunile tale, un roman-confesiune semnat de Phillipe Besson

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 4 august 2017
 • „Un Brokeback Mountain franţuzesc.” (Elle)
 • Romanul a fost distins chiar în anul apariţiei cu Prix Psychologies du roman inspirant şi Prix Maison de la Presse 2017.
Lansare carte image

O carte esenţială pentru înţelegerea istoriei şi a lumii moderne: Sapiens, de Yuval Noah Harari

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 26 iulie 2017

Carte recomandată de Barack Obama, Bill Gates sau Mark Zuckerberg • Bestseller internațional, publicat în peste patruzeci de limbi.

Una dintre cele mai aşteptate cărţi ale verii, Sapiens. Scurtă istorie a omenirii, de Yuval Noah Harari, a apărut în această săptămînă la Editura Polirom, în traducerea lui Adrian Şerban. Volumul publicat în prestigioasa colecţie „Historia”, în ediţie cartonată, poate fi achiziţionat atît din librăriile din ţară, cît şi de pe www.polirom.ro.

Lansare carte image

Laureatul Premiului Strega 2017, în Biblioteca Polirom: Paolo Cognetti, Cei opt munți

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 25 iulie 2017

Un fenomen editorial vîndut în 32 de ţări

Romanul Cei opt munţi de Paolo Cognetti, cîștigătorul celei de-a XVI-a ediții a Premiului Strega, cel mai prestigios premiu literar din Italia, a apărut în colecția „Biblioteca Polirom”, în traducerea Ceraselei Barbone, și este disponibil și în format digital.

Lansare carte image

Romanul Villa Margareta de Doina Jela va fi tradus în greacă

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 iulie 2017

Romanul Villa Margareta de Doina Jela, apărut în colecţia „Fiction LTD.” a Editurii Polirom, disponibil şi în ediţie digitală, va fi publicat în limba greacă, în decembrie 2018, la Gema Publications, prin intermediul Agenţiei literare Livia Stoia.

Lansare carte image

Scriitorul Radu Niciporuc a trecut în neființă

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 iulie 2017

Editura Polirom își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a scriitorului Radu Niciporuc, autorul uneia dintre cele mai elogiate și mai apreciate apariții ale anului editorial 2016: Pascal desenează corăbii, debutul său editorial, premiat de revista Observator cultural.

Scriitorul clujean s-a stins din viață la ieri, 12 iulie 2017, la vîrsta de 67 de ani.

Lansare carte image

Academicianul Augustin Buzura s-a stins din viaţă

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 11 iulie 2017

Academicianul August Buzura, unul dintre cei mai mari scriitori români contemporani, s-a stins ieri din viaţă, la vîrsta de 78 de ani.

Lansare carte image

Cei opt munţi, de Paolo Cognetti, a obţinut Premiul Strega 2017

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 7 iulie 2017

Romanul Cei opt munţi, de Paolo Cognetti, este cîştigătorul celui mai prestigios premiu literar al momentului din Italia, Premiul Strega – aflat la cea de-a XVI-a ediţie. Premiul a fost anunţat ieri seară, 6 iulie, la Roma.

Cei opt munți este în curs de apariţie la Editura Polirom, în colecţia „Biblioteca Polirom. Actual” (coordonator Bogdan-Alexandru Stănescu), în traducerea Ceraselei Barbone, şi a apărut sau este în curs de traducere în peste 30 de țări. Romanul semnat de Paolo Cognetti a fost distins cu Premiul Strega și Premiul Strega Giovani (acordat în urma votului elevilor între 16 şi 18 ani, din 50 de licee din Italia şi din străinătate).

Lansare carte image

O aventură cu gust de vacanță: O vară cu Isidor, de Veronica D. Niculescu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 4 iulie 2017

O fetiță de 13 ani din București se hotărăște să-l salveze pe condorul Isidor, cel mai bătrîn locatar de la Zoo Băneasa, după ce vede la televizor știrea despre moartea cimpanzeului, veteranul de pînă atunci al grădinii. Dar ce te faci cînd reușești să eliberezi o pasăre care nu mai știe să zboare? Fetița aduce condorul acasă, unde îl ascunde o vreme, și descoperă lucruri fascinante despre el. Apoi cei doi fug împreună la Sinaia. La munte, în locul care seamănă cu casa de demult a condorului, ea speră să-l învețe să zboare din nou și să-l elibereze cu adevărat, în timp ce legătura dintre ei devine tot mai puternică.

Lansare carte image

Romanul America de peste pogrom, de Cătălin Mihuleac, va fi tradus în limba franceză

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 iunie 2017

Romanul America de peste pogrom, semnat de scriitorul ieşean Cătălin Mihuleac, apărut în 2014 la Editura Cartea Românească, va fi publicat în toamna anului 2018 la editura elveţiană Noir sur Blanc. America de peste pogrom va apărea în limba germană, în primăvara anului viitor, la editura austriacă Paul Zsolnay.

Lansare carte image

Un cal intră într-un bar, de David Grossman, a obținut Man Booker International Prize

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 15 iunie 2017

Romanul Un cal intră într-un bar, de David Grossman, este cîștigătorul prestigiosului Man Booker International Prize, ediția 2017. Premiul a fost anunțat ieri, 14 mai 2017, la Londra.

Lansare carte image

Autori Polirom, laureaţi ai premiilor USR, pe anul 2016

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 1 iunie 2017

Luni, 29 mai, în Sala Media a Teatrului Naţional, a avut loc festivitatea de decernare  a Premiilor Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2016.

Juriul a fost alcătuit din: Al. Călinescu, Livius Ciocârlie (preşedinte), Ioan Holban, Angelo Mitchievici, Eugen Negrici, Alex Ştefănescu şi Simona Vasilache  

Lansare carte image

Ofertă bogată de literatură română la Bookfest 2017

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 15 mai 2017

Editura Polirom vine cu o ofertă impresionantă de literatură română la ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, continuîndu-și astfel unul dintre cele mai importante demersuri editoriale: publicarea, difuzarea și promovarea scriitorilor români contemporani, direcție deschisă prin lansarea colecției „Ego. Proză” în anul 2004, continuată în 2007 cu lansarea proiectului editorial „Fiction Ltd.”, dar și cu inițierea, în anul 2008, a prestigioasei colecții „Opere”, precum și a seriilor de autor Polirom.

Lansare carte image

Ediţie aniversară: Cinci feţe ale modernităţii, de Matei Călinescu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 26 aprilie 2017
Un studiu erudit, lucid, inteligent şi original, acoperind ca spaţiu cea mai mare parte a Europei şi mergînd în timp de la introducerea cuvîntului modernus în latina medievală pînă la postmodernismul de azi. (Notes and Queries)

Începînd cu această săptămînă, în librăriile din întreaga ţară, dar şi pe www.polirom.ro va fi disponibilă ediţia aniversară a volumului semnat de profesorul Matei Călinescu, Cinci feţe ale modernităţii. Modernism, avangardă, decadenţă, kitsch, postmodernism. Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la apariţia primei versiuni a acestei cărţi de referinţă, iar Editura Polirom o readuce în atenţia filologilor şi a publicului interesat în versiune cartonată, traducere de Tatiana Pătrulescu şi Radu Ţurcanu, în curînd şi în ediţie digitală.

Lansare carte image

Un cal intră într-un bar, de David Grossman, pe lista scurtă a Man Booker International Prize

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 21 aprilie 2017

Romanul Un cal intră într-un bar, de David Grossman, se află pe lista scurtă a Man Booker International Prize, anunțată în data de 20 aprilie 2017.

Un cal intră într-un bar a apărut în colecția „Biblioteca Polirom” (coordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu), în anul 2015, traducere din limba ebraică de Gheorghe Miletineanu, și este disponibil și în ediție digitală.

/25