Știri și lansări

/7
Lansare carte image

Eveniment live & online: „Paul Celan – 100 ani. Din și despre operă (lectură și comentarii)”

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 13 noiembrie 2020

Cu prilejul aniversării a 100 de ani de la nașterea poetului și traducătorului Paul Celan, Centrul Cultural German, în parteneriat cu Editura Polirom, organizează în data de 23 noiembrie 2020, începând cu ora 18:00, evenimentul online „Paul Celan - 100 ani. Din și despre operă (lectură și comentarii)”.

Citește mai mult
Lansare carte image

LIVE pe Facebook: Nora Iuga, Adela Greceanu și Vlad Zografi despre romanul Hipodrom

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 12 noiembrie 2020

Joi, 19 noiembrie, începînd cu ora 19.00, Editura Polirom lansează live & online, via ZOOM, pe pagina de Facebook a editurii (facebook.com/polirom.editura/), romanul Hipodrom de Nora Iuga, apărut de curînd în colecția „Fiction Ltd.”. Lansarea va prilejui un dialog al autoarei cu Adela Greceanu și Vlad Zografi.

Citește mai mult
Lansare carte image

Atenţie, se deschid cărţile! Ambasada Spaniei lansează prima campanie de promovare a literaturii la metrou

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 12 noiembrie 2020

Bucureşti, 12 noiembrie 2020. Ambasada Spaniei la Bucureşti, cu sprijinul companiei Metrorex şi al Editurii Polirom, lansează prima campanie de promovare a literaturii în reţeaua de metrou a capitalei, urmând modelul unui binecunoscut şi inedit proiect cultural derulat anual la Madrid.

Începând de astăzi, pe Magistralele 1 şi 3, va intra în circulaţie metroul  literaturii spaniole, în interiorul căruia va fi expusă o serie de afişe cu texte literare ilustrate, selectate din operele unor renumiţi scriitori spanioli contemporani.

Citește mai mult
Lansare carte image

Editura Polirom la Gaudeamus 2020, ediție exclusiv online. Program de evenimente

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 11 noiembrie 2020

În perioada 16-22 noiembrie 2020, Editura Polirom participă la Tîrgul de Carte Gaudeamus, ediția cu numărul 27, care se va desfășura exclusiv online, pe gaudeamus.ro.

În cadrul acestei noi ediții a tîrgului, Polirom va lansa în premieră, pe platforma gaudeamus.ro, cinci dintre cele mai recente apariții ale acestei toamne editoriale, iar vizitatorii paginii Polirom de pe siteul organizatorilor vor fi redirecționați către partenerul oficial al tîrgului: elefant.ro.

Citește mai mult
Lansare carte image

Lansare live & online: Simona Popescu și Adela Greceanu despre Opere IV. Varia de Gellu Naum

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 10 noiembrie 2020

Joi, 12 noiembrie, la ora 19.00, Editura Polirom lansează live & online volumul Opere IV. Varia de Gellu Naum, apărut de curând în colecția „Opere”, ediție îngrijită de Simona Popescu, Sebastian Reichmann şi Dan Stanciu. Lansarea va prilejui o discuție la care vor lua parte: Simona Popescu, Sebastian Reichmann și Cosmin Ciotloș. Va modera: Adela Greceanu

Dialogul va fi transmis via ZOOM pe pagina de Facebook a Librăriei Cărturești Verona: facebook.com/Carturesti.

Citește mai mult
Lansare carte image

Lansare live & online: De la Golania la #rezist. Jurnal civic 2017-2019 de Ruxandra Cesereanu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 5 noiembrie 2020

Luni, 9 noiembrie, la ora 18.00, Editura Polirom lansează live & online volumul De la Golania la #rezist. Jurnal civic 2017-2019 de Ruxandra Cesereanu (Polirom, 2020). Lansarea va prilejui un dialog al autoarei cu Simona Rednic, Anca Hațiegan și Filip Odangiu.

Dialogul va fi moderat de Vasile Hotea-Fernezan și transmis via ZOOM pe pagina de Facebook a Editurii Polirom: facebook.com/polirom.editura.

Cei care doresc să le adreseze întrebări autoarei și invitaților săi o pot face și direct în ZOOM: https://zoom.us/j/8043555343.
Citește mai mult
Lansare carte image

Jonathan Coe, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori britanici contemporani, în colecția „Junior”

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 5 noiembrie 2020

Editura Polirom a publicat recent Oglinda dorinţelor a cunoscutului scriitorul englez Jonathan Coe, autorul capodoperei Casa somnului (1997; Polirom, 2001, 2015), pentru care a fost recompensat cu Writers’ Guild of Great Britain Award și Prix Médicis étranger.

Oglinda dorinţelor cuprinde ilustraţii de Chiara Coccorese și este publicată în colecția Junior, în traducerea lui Radu Paraschivescu, vîrsta recomandată 10+.

Citește mai mult
Lansare carte image

Andrei Pippidi, laureat al Premiului Danubius, ediția 2020

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 5 noiembrie 2020

Academia Română anunță că profesorul Andrei Pippidi este laureatul din acest an al prestigiosului Premiu Danubius oferit de Ministerul Educației, Științei și Cercetării din Austria.

Ceremonia de decernare a premiului va avea loc pe 6 noiembrie 2020, la ora 13.00, într-un eveniment online. Laudatio va fi rostită de prof. Oliver J. Schmitt, vicepreședinte al Academiei Austriece de Științe.

Mai multe detalii, aici.

Citește mai mult
Lansare carte image

Lansare live & online: Florina Ilis și Alex Goldiș despre Pandemia veselă și tristă

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 2 noiembrie 2020

Miercuri, 4 noiembrie, începînd cu ora 18.00, Editura Polirom lansează live & online volumul Pandemia veselă și tristă de Florina Ilis, apărut de curând în colecția „Fiction Ltd.”. Lansarea va prilejui un dialog al autoarei cu criticul literar Alex Goldiș.

Dialogul va fi transmis via ZOOM pe pagina de Facebook a Editurii Polirom: facebook.com/polirom.editura.

Cei care doresc să le adreseze întrebări autoarei și interlocutorului său o pot face și direct în ZOOM: https://zoom.us/j/8043555343.

Citește mai mult
Lansare carte image

Gândacul de Ian McEwan, unul dintre cei mai faimoşi scriitori britanici contemporani, în „Biblioteca Polirom”

Postat de:
Postat pe data de: 2 noiembrie 2020

Un nou titlu semnat de unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai lumii, Ian McEwan, a apărut în colecția „Biblioteca Polirom”: Gândacul, „un triumf al genului comic.” (The Observer), traducere din limba engleză de Dan Croitoru.

Într-o bună dimineaţă, Jim Sams, „inteligent, dar în nici un caz profund”, se trezeşte metamorfozat în prim-ministrul Marii Britanii. Ştie că are o misiune de îndeplinit. Nimeni şi nimic nu va sta în calea hotărîrii lui de-a împlini voinţa poporului: nici opoziţia, nici disidenţii din propriul partid, nici măcar regulile democraţiei parlamentare. În această satiră kafkiană de un umor caustic, Ian McEwan zugrăveşte o imagine deopotrivă absurdă şi atît de percutantă a societăţii britanice din era Brexit.

 

Citește mai mult
Lansare carte image

Biblia Hebraica. Cartea Psalmilor. Psalmii 1-50, prima traducere academică, neconfesională a Psalmilor din limba ebraică în limba română

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 2 noiembrie 2020

Editura Polirom anunță apariția în librării a primei traduceri academice, neconfesionale a Psalmilor din limba ebraică în limba română: Biblia Hebraica. Cartea Psalmilor. Psalmii 1-50, ediție bilingvă, coordonator Madeea Axinciuc, lectura în limba ebraică Prim-Rabin Rafael Shaffer.

Traducere, transliterare și note de Madeea Axinciuc, Ioana Bujor, Rodica Gurămultă, Gabriela Myers, Alina Tăriceanu, Beniamin Chircan, Sabina Avram, Ioana Zamfir, Gabriel Victor Bâclea, Andrada Chioveanu

Citește mai mult
Lansare carte image

Revolta. În tranşeele luptei împotriva globalizării de Nadav Eyal, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din Israel, cîștigător al premiului Sokolov

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 2 noiembrie 2020

Editura Polirom anunță apariția în librării a volumului Revolta. În tranşeele luptei împotriva globalizării de Nadav Eyal, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din Israel, cîștigător al premiului Sokolov (echivalentul premiului Pulitzer în Israel). Traducere de Miruna Andriescu. Carte publicată şi în ediţie digitală.

Volumul este recomandat de Yuval Noah Harari, autor al bestsellerului Sapiens: „O relatare bine scrisă, care te pune pe gînduri, despre actuala criză a globalizării. Nu toată lumea va fi de acord cu interpretarea lui Eyal, dar puțini vor rămîne indiferenți.”

„Revolta care frămîntă lumea de azi va ajunge să-l obsedeze pe cititorul acestei convingătoare și pătrunzătoare epopei despre criza globalizării și a ordinii liberale, rodul gîndirii profunde a lui Eyal, un scriitor integru și foarte talentat. O lectură obligatorie pentru orice cititor serios.” (Ehud Barak, fost prim-ministru al Israelului)

Citește mai mult
Lansare carte image

Autori Polirom laureați ai premiilor revistei „Observator cultural”, ediția 2020

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 2 noiembrie 2020

Vineri, 30 octombrie, a avut loc cea de-a XIV-a ediţie a Galei Premiilor „Observator cultural”, eveniment transmis live, pe pagina de Facebook a revistei, prezentat de Carmen Mușat și Ovidiu Șimonca.

Alina Nelega, Mirel Bănică și Dan Sociu se numără printre laureații acestei ediții. Alina Nelega a obținut premiul la categoria Proză, pentru romanul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, la categoria Eseu/Publicistică/Memorialistică, premiul i-a revenit lui Mirel Bănică, pentru volumul Bafta, Devla şi Haramul. Studii despre cultura şi religia romilor, iar Dan Sociu a fost recompensat cu premiul pentru Poezie, pentru volumul Uau.

Citește mai mult
Lansare carte image

Lansare LIVE: Ștefan Manasia în dialog cu Simona Popescu despre Cronovizorul

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 22 octombrie 2020

Joi, 22 octombrie, la ora 19.00, Editura Polirom lansează LIVE, pe pagina de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti), romanul „Cronovizorul”, recent publicat în colecția Ego. Proză.

Invitată, alături de autor: Simona Popescu

Moderează Alina Purcaru

Exemplare cu autograf, disponibile la librăria Cărturești Verona, după lansare.

Detalii eveniment Facebook

Citește mai mult
Lansare carte image

Lansare LIVE: Radu Mârza în dialog cu Ovidiu Pecican despre Călători români privind pe fereastra trenului

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 22 octombrie 2020

Vineri, 23 octombrie, începînd cu ora 18.00, Editura Polirom lansează LIVE, pe pagina de Facebook a Librăriei Humanitas Cluj (facebook.com/humanitascj), volumul „Călători români privind pe fereastra trenului. O încercare de istorie culturală (1830-1930)” de Radu Mârza, cuvînt‑înainte de Ovidiu Ghitta.

Invitat, alături de autor: Ovidiu Pecican

Exemplare cu autograf, disponibile în librărie, după lansare.

Detalii eveniment Facebook

Citește mai mult
Lansare carte image

Live &online: Vernisajul expoziției și lansarea pictoromanului Mustața lui Dalí și alte culori

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 22 octombrie 2020

Vineri, 23 octombrie, la ora 18:00, vă invităm online la deschiderea expoziției „Mustața lui Dalí și alte culori”, care reunește cele 16 lucrări ale artistului vizual Felix Aftene ce au stat la baza cărții omonime scrise de Lucian Dan Teodorovici. Vernisajul va fi însoțit de lansarea pictoromanului publicat la începutul lunii octombrie de Editura Polirom. Volumul Mustața lui Dalí și alte culori, de Felix Aftene și Lucian Dan Teodorovici, cu o prefață de Bogdan Creţu, reprezintă apariția unui volum inedit în cultura autohtonă.

Evenimentul dedicat vernisajului expoziției și lansării volumului „Mustața lui Dalí și alte culori” va fi transmis live pe Facebook (facebook.com/events/263520215016150), iar vizitatorii vor putea descoperi ulterior lucrările din galerie cu respectarea tuturor precauțiilor impuse de pandemia COVID-19.

Citește mai mult
Lansare carte image

Lansare LIVE: Dragoș Ghițulete în dialog cu Radu Paraschivescu: Despre iubire și (alte) ispite

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 19 octombrie 2020

Luni, 19 octombrie, începînd cu ora 19.00, Editura Polirom lansează LIVE, pe pagina de Facebook a Librăriei Humanitas de la Cișmigiu (facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu), volumul de povestiri Despre iubire și (alte) ispite de Dragoș Ghițulete, recent apărut în colecția Ego. Proză.

Invitat, alături de autor: Radu Paraschivescu

Fragmente în lectura actriţei Nicoleta Lefter

Exemplare cu autograf, disponibile în librărie, după lansare.

Detalii eveniment Facebook

Citește mai mult
Lansare carte image

Lansare LIVE: Mihai Zamfir în dialog cu Ioan Stanomir și Cosmin Ciotloș despre În așteptare

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 16 octombrie 2020

Vineri, 16 septembrie, la ora 19.00, Editura Polirom lansează LIVE, pe pagina de Facebook a Librăriei Humanitas de la Cișmigiu (facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu), romanul În așteptare de Mihai Zamfir, recent apărut în colecția Fiction Ltd.

Invitați, alături de autor: Ioan Stanomir și Cosmin Ciotloș

Exemplare cu autograf, disponibile în librărie, după lansare.

Detalii eveniment Facebook.

Citește mai mult
Lansare carte image

Lansare LIVE: Cristian Preda în dialog cu Bogdan Murgescu și Cosmin Ciotloș despre Tiranul cu nas mare și cu suflet foarte mic

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 8 octombrie 2020

Joi, 15 octombrie, la ora 19.30, Editura Polirom lansează LIVE, pe pagina de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti), volumul „Tiranul cu nas mare și cu suflet foarte mic. Lirică politică, sloganuri electorale și versificații satirice de campanie de la 1834 până în zilele noastre”, recent publicat în colecția Opus. Științe politice.

Invitați, alături de autor: Bogdan Murgescu și Cosmin Ciotloș

Exemplare cu autograf, disponibile la librăria Cărturești Verona, după lansare.

Detalii eveniment Facebook

Citește mai mult
Lansare carte image

Carte-eveniment: pictoromanul Mustața lui Dalí și alte culori, de Felix Aftene și Lucian Dan Teodorovici

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 6 octombrie 2020

Mustaţa lui Dalí și alte culori este o carte splendidă, un duet cum nu avem altul, despre puterea artei de a inventa realitatea, de a-i da un sens imaginînd-o.” (Bogdan Creţu)

Editura Polirom anunță apariția unui volum inedit în cultura autohtonă, pictoromanul Mustața lui Dalí și alte culori, de Felix Aftene și Lucian Dan Teodorovici, cu o prefață de Bogdan Creţu. Un adevărat eveniment editorial, pictoromanul dă naștere unei lumi ficţionale fabuloase, cele 16 picturi realizate de Felix Aftene generînd 16 capitole ale unui roman scris de Lucian Dan Teodorovici. Pictura și literatura se potenţează astfel reciproc în interiorul cărţii, își împrumută una alteia idei, culori, personaje, iar temele mari se construiesc, pendulînd între comic și fantastic, în jurul protagonistului.

Citește mai mult
/7