Știri și lansări

/7
Lansare carte image

Întîlnire Alecart cu Bogdan Crețu & Cornul inorogului

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 9 martie 2021

Vineri, 12 martie, ora 19.00, pe pagina Librăriei Humanitas de la Cișmigiu (facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu/), va avea loc o discuție pornind de la romanul Cornul inorogului de Bogdan Crețu, apărut de curînd la Editura Polirom, și în ediție digitală.

Participă, alături de autor: Tamara Bivol, Viviana Gheorghian, Andrada Strugaru

Invitat special: Antonio Patraș

Moderează: Nicoleta Munteanu

Citește mai mult
Lansare carte image

LIVE ONLINE despre Generația Z cu Georgeta Pânișoară

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 4 martie 2021

Generația Z. Cum lucrăm eficient cu noua generație? Cum putem maximiza predarea/ învățarea sau interacțiunile, în funcție de caracteristicile copiilor? Teorii recente. Cercetări recente.

Sâmbătă, 6 martie 2021, începând cu ora 14.00, pe paginile de Facebook facebook.com/Panisoara.Georgeta și facebook.com/polirom.editura, va avea loc o discuție, via ZOOM, pornind de la volumul Generația Z, coordonat de Elena Bonchiş și apărut la Editura Polirom, în „Psihologia Copilului & Parenting” – o colecție coordonată de Georgeta Pânișoară.

Vor vorbi:

     conf. univ. dr. Georgeta Pânișoară, Universitatea din București

     prof. univ. dr. Elena Bonchiș, Universitatea din Oradea

     conf. univ. dr. Daniela Roman, Universitatea din Oradea

     conf. univ. dr. Marius Drugaș, Universitatea din Oradea

Partener: Academia de parenting

Citește mai mult
Lansare carte image

Gabriela Adameșteanu este laureata Premiului național pentru proză „Ion Creangă”, Opera Omnia, ediția a V-a

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 2 martie 2021

Gabriela Adameșteanu este laureata Premiului național pentru proză „Ion Creangă”, Opera Omnia, ediția a V-a, decernat ieri, 1 martie 2021, în sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț.

Inițiat în anul 2017 de Cristian Livescu, Premiul național pentru proză „Ion Creangă” este finanțat de Consiliul Județean Neamț.

Juriul ediției din acest an a fost format din: Nicolae Breban (președinte), Mircea A. Diaconu, Bogdan Crețu, Constantin Dram, Adrian Dinu Răchieru, Theodor Codreanu și Cristian Livescu.

La această nouă ediție a premiului au mai fost nominalizați: Ștefan Agopian, Radu Aldulescu, Petru Cimpoeșu, Radu Cosașu, Doina Ruști, Dumitru Țepeneag.

Premiul a mai fost obținut de: Dumitru Radu Popescu (2017), Nicolae Breban (2018), Eugen Uricaru (2019), Dan Stanca (2020).

Gala de decernare a fost organizată de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, în parteneriat cu „Cinema Mon Amour” din Piatra-Neamţ şi Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ.

Video-înregistrarea galei aici:

https://www.youtube.com/watch?v=Cvm11ZPwAQM

Citește mai mult
Lansare carte image

Online & live despre romanul Să ne fie la toți la fel de rău de Adrian Schiop

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 25 februarie 2021

Miercuri, 3 martie, la ora 19.00, pe paginile de Facebook Cărturești și Polirom (facebook.com/Carturesti; facebook.com/polirom.editura), va avea loc o discuție pornind de la noul roman semnat de Adrian Schiop, Să ne fie la toți la fel de rău, apărut de curînd la Editura Polirom.

Vor vorbi, alături de autor: Costi Rogozanu și Dinu Guțu

După bestsellerul Soldații. Poveste din Ferentari, Adrian Schiop revine cu un nou roman ce explorează tema homosexualității și a mizerabilismului în societatea păturii de jos. Să ne fie la toți la fel de rău este o incursiune brutală și profundă în lumea LGBT, în care uneori aprobarea din partea societății este mai importantă decît propriile sentimente.

 

 

Citește mai mult
Lansare carte image

Online & live despre romanul Omul din eprubetă de Nichita Danilov

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 25 februarie 2021

Vineri, 26 februarie, începînd cu ora 19.00, pe paginile de Facebook Librăria Humanitas de la Cişmigiu: facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu și Editura Polirom: facebook.com/polirom.editura, va avea loc lansarea romanului Omul din eprubetă, recent apărut în colecția „Fiction Ltd” a Editurii Polirom.

Invitați, alături de autor: Bogdan Crețu și Marius Miheț

Moderează Ovidiu Șimonca

Citește mai mult
Lansare carte image

Peste 500 de titluri publicate în „Top 10+”, una dintre cele mai rîvnite colecții ale Editurii Polirom

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 16 februarie 2021

10 de ani de „Top 10+”, peste 500 de titluri publicate • Capodopere ale literaturii de pretutindeni, într-o colecție a celor mai îndrăgite bestselleruri, în format poche

Colecția „Top 10+”, unul dintre cele mai de succes proiecte editoriale Polirom, împlinește astăzi 10 ani de existență. Dedicată capodoperelor literaturii de pretutindeni și bestsellerurilor, în format poche, colecția „Top 10+” cuprinde în prezent 533 de titluri, semnate de nume de prim rang ale literaturii universale, precum și ale literaturii autohtone, laureați ai Premiilor Nobel, Pulitzer, Booker etc., autori traduși în întreaga lume.

Cele mai vîndute 10 titluri ale colecției:

Pădurea norvegiană, Haruki Murakami   
Lolita, Vladimir Nabokov   
Cele patruzeci de legi ale iubirii, Elif Shafak   
Să ucizi o pasăre cîntătoare, Harper Lee   
O mie nouă sute optzeci și patru, George Orwell   
Idiotul, F.M. Dostoievski   
Minunata lume nouă, Aldous Huxley   
Portretul lui Dorian Gray, Oscar Wilde   
Femei, Charles Bukowski   
Fratii Karamazov, F.M. Dostoievski   

 

Citește mai mult
Lansare carte image

Eveniment online dedicat ediției în limba germană a romanului Dimineață pierdută de Gabriela Adameșteanu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 11 februarie 2021

Miercuri, 27 ianuarie 2021, a avut loc un eveniment online dedicat ediției în limba germană a romanului Dimineață pierdută/ Verlorener Morgen de Gabriela Adameșteanu, cu participarea autoarei și a traducătoarei volumului, Eva Ruth Wemme.

Verlorener Morgen a fost prilejul unei lecturi comentate, în limbile română şi germană, a cărei moderator a fost Enikő Dácz, director adjunct al  Institut für deutsche Kultur und Geschichte Südosteuropas.

Dimineață pierdută a apărut în limba română în 11 ediții, dintre care opt la Polirom, și este unul dintre cele mai premiate și mai citite romane din literatura română contemporană, cu numeroase traduceri la edituri de prestigiu.

Evenimentul poate fi vizionat pe siteul Forumului Cultural Austriac din București, click aici.

Citește mai mult
Lansare carte image

Online & live despre romanul Ioșca de Cristian Fulaș

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 11 februarie 2021

Miercuri, 17 februarie, ora 19.00, pe paginile de Facebook Cărturești și Polirom – facebook.com/Carturesti • facebook.com/polirom.editura – va avea loc lansarea romanului Ioșca de Cristian Fulaș, apărut de curînd la Editura Polirom, şi în ediţie digitală.

Vor vorbi, alături de autor:

Carmen Mușat, Bogdan Crețu, Ovidiu Șimonca (moderator)

„Ioșca – un personaj memorabil, de-o vîrstă cu pietrele și la fel de elementar ca ele, și un roman cu mare forță epică, de un impecabil rafinament stilistic și narativ. Cristian Fulaș construiește cu pricepere de arhitect destinul unui om în care «simplitatea dintîi a lucrurilor» se conjugă cu o înțelegere profundă a lumii și a oamenilor. O scriitură viguroasă și amplă, infuzată de o debordantă energie, face din acest roman unul de o violentă frumusețe în care totul, imagini, ființe, obiecte și idei se împletesc într-o supraomenească tragedie.” (Carmen Mușat)

Citește mai mult
Lansare carte image

Literatură română la Editura Polirom: noi titluri în librării

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 8 februarie 2021
Polirom deschide anul 2021 cu o ofertă bogată de literatură română contemporană, una dintre principalele sale misiuni editoriale, marcată prin lansarea colecției „Ego. Proză” în anul 2004 și continuată de colecții prestigioase și serii de autor dedicate cîtorva dintre numele de prim rang ale literaturii autohtone.

 

Noi titluri semnate de cîteva dintre cele mai îndrăgite și mai apreciate voci ale literaturii române contemporane – Andreea Răsuceanu, Nichita Danilov, Vasile Ernu, Adrian Schiop, Cristian Fulaș, Bogdan Crețu, Bogdan Răileanu, Tudor Ganea, Florin Irimia – se găsesc deja în librăriile clasice, precum și pe cele online.

  • În librării

Andreea Răsuceanu

Vântul, duhul, suflarea

Prefaţă de Paul Cernat

„Tragedia unui frontierist, dispărut în apele Dunării, în încercarea disperată de a emigra în anii comunismului, a familiei lui, traumatizată de incertitudine şi absenţă, suferinţa copiilor lipsiţi de dragostea parentală, transmisă de la o generaţie la alta, competiţia dintre fraţi pentru afecţiunea mamei sînt doar cîteva din temele celui de-al doilea roman al Andreei Răsuceanu, Vîntul, duhul, suflarea. Ficţiunea şi documentul se întîlnesc într-o istorie fabuloasă care coboară două secole, pînă în vremea boierilor antiunionişti, trece, cu pagini răscolitoare, prin foametea de după război şi prin anii stalinismului, ajungînd în stricta actualitate.

Romanul anului 2020, după părerea mea, Vîntul, duhul, suflarea o plasează pe Andreea Răsuceanu alături de cele mai puternice voci ale prozei actuale.” (Gabriela Adameşteanu)

Nichita Danilov

Omul din eprubetă

„Dacă vă puteți imagina un Bulgakov trecut prin universul lui Swift, în timp ce ghizii sînt, pe rînd sau concomitent, Urmuz sau Daniil Harms, ambii în mare vervă, dar și Sigmund Freud, atunci nu veți ezita să vă lăsați purtați de povestea fascinantă pe care ne-o propune Nichita Danilov, unul dintre povestașii adevărați ai literaturii noastre de azi, coborîndu-ne în abisul inconștientului uman din eprubeta sa, populată cu tot felul de entități și arhetipuri.

Distopie luxuriantă, satirică, cu un imaginativ care debordează de soluții epice mereu surprinzătoare, Omul din eprubetă este un roman total care caută să imprime un sens absurdului vieții de zi cu zi.” (Adrian Alui Gheorghe)

De același autor, la Polirom: Ambasadorul invizibil, Locomotiva Noimann, Mașa și Extraterestrul, Tălpi. Șotronul

 

Citește mai mult
Lansare carte image

Bogdan Răileanu în dialog LIVE and ONLINE cu Cosmin Perța

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 8 februarie 2021

Marți, 16 februarie, ora 19.00, Bogdan Răileanu va intra în dialog cu Cosmin Perța, pornind de la romanul Să nu lași moartea să te găsească, recent apărut în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Citește mai mult
Lansare carte image

Andreea Răsuceanu în dialog cu Adrian Lăcătuș despre Vîntul, duhul, suflarea

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 8 februarie 2021

Miercuri, 17 februarie 2021, începînd cu ora 18.00, pe pagina de Facebook Libris.ro (facebook.com/libris.ro), Andreea Răsuceanu va intra în dialog cu Adrian Lăcătuș pornind de la romanul Vîntul, duhul, suflarea, apărut de curînd la Editura Polirom.

„Tragedia unui frontierist, dispărut în apele Dunării, în încercarea disperată de a emigra în anii comunismului, a familiei lui, traumatizată de incertitudine şi absenţă, suferinţa copiilor lipsiţi de dragostea parentală, transmisă de la o generaţie la alta, competiţia dintre fraţi pentru afecţiunea mamei sînt doar cîteva din temele celui de-al doilea roman al Andreei Răsuceanu, Vîntul, duhul, suflarea. Ficţiunea şi documentul se întîlnesc într-o istorie fabuloasă care coboară două secole, pînă în vremea boierilor antiunionişti, trece, cu pagini răscolitoare, prin foametea de după război şi prin anii stalinismului, ajungînd în stricta actualitate.

Romanul anului 2020, după părerea mea, Vîntul, duhul, suflarea o plasează pe Andreea Răsuceanu alături de cele mai puternice voci ale prozei actuale.” (Gabriela Adameşteanu)

 

Citește mai mult
Lansare carte image

Bogdan Jitea în dialog live & online cu Adrian Cioroianu și Mihai Fulger

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 8 februarie 2021

Joi, 18 februarie, începînd cu ora 19.00, Bogdan Jitea va intra în dialog cu Adrian Cioroianu și Mihai Fulger, pornind de la volumul Cinema în RSR. Conformism și disidență în industria ceaușistă de film, recent apărut în colecția „Cinema” a Editurii Polirom.

Moderează Ionuț Mareș

Citește mai mult
Lansare carte image

Mihai Copăceanu în dialog LIVE & ONLINE cu Georgeta Pânișoară

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 5 februarie 2021

Vineri, 5 februarie, începînd cu ora 19.00, psihologul Mihai Copăceanu va intra în dialog cu Georgeta Pânișoară, conf. univ. dr. la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din București, pornind de la volumul Ghid de supraviețuire în pandemie. 500 de sfaturi de la adolescenţi pentru adolescenţi şi părinţi, recent apărut în colecția „Hexagon. Practic” a Editurii Polirom.

Va modera Mihaela Moroșanu, redactor coordonator Polirom

Citește mai mult
Lansare carte image

Editura Polirom organizează Concursul anual de debut, ediția 2021, la secțiunea Proză.

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 4 februarie 2021

Editura Polirom organizează Concursul anual de debut, ediția 2021, la secțiunea Proză.

Manuscrisele participante la concurs (fără CV) vor fi atașate unui e-mail, de pe un cont creat cu acest prilej, și trimise la adresa: adrian.botez@polirom.ro, până pe data de 16 aprilie 2021. Adresa de e-mail poate fi motto-ul volumului, un fragment din motto sau titlul cărții.

Exemplu: orazero@yahoo.com/gmail.com etc.

Este foarte important ca adresa de mail, mailul și manuscrisul atașat să nu conțină sub nici o formă numele concurentului – cazul contrar duce la descalificare.

Manuscrisele trebuie să aibă minimum 150.000 de semne (caractere + spații). Sunt acceptate și manuscrise ale autorilor care au fost incluși anterior în antologii sau au publicat în volume colective.

Câștigătorul concursului va fi anunțat în luna august 2021, pe adresa de e-mail de pe care a fost trimis manuscrisul, iar rezultatul va fi făcut public în cursul aceleiași luni.

Premiul pentru manuscrisul declarat câștigător constă în publicarea acestuia în toamna acestui an.

Nu se acceptă manuscrise fără diacritice. Manuscrisele nepublicate vor fi șterse.

Citește mai mult
Lansare carte image

Noutăți în prestigioasa colecție Biblioteca Polirom

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 29 ianuarie 2021

Noi titluri semnate de nume de prim rang ale literaturii universale – clasici, laureați Nobel, voci actuale ale literaturii de pretutindeni – sînt aduse și cititorilor români, în traduceri de excepție, apărute sau în curs de apariție în prestigioasa colecție „Biblioteca Polirom”.

Cititorii pot găsi deja în librării (și pe librăriile online) Povestiri bizare de Olga Tokarczuk, laureata Premiului Nobel în anul 2018; noul roman al lui Jonathan Coe, Middle England, laureat Costa Book Award 2019; Cine a ucis-o pe Bambi? de Monika Fagerholm, roman distins cu Nordic Council Literature Prize 2020; Găsește-mă, de André Aciman, continuarea bestsellerului Strigă-mă pe numele tău.

În curînd, pe rafturile de literatură universală se vor găsi: pentru prima dată în limba română –Discursurile din Suedia de Albert Camus, laureatul Premiului Nobel în anul 1957; Jurnalul din anul Nobelului de José Saramago, laureatul Premiului Nobel în anul 1998; Intervenții 2. Urme de Michel Houellebecq – articole, interviuri, prefeţe, scrisori, esenţa gîndirii şi cheia operei sale; Lucrurile omenești de Karine Tuil – Prix Interallié 2019 • Prix Goncourt des Lycéens 2019.

 

Citește mai mult
Lansare carte image

Lansare online: Radu Țuculescu, Femeia de marțipan

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 29 ianuarie 2021

Vineri, 29 ianuarie, începînd cu ora 19.00, Editura Polirom lansează online cel mai recent roman al scriitorului Radu Țuculescu, Femeia de marțipan, publicat în colecția Fiction Ltd.

Invitați, alături de autor: Paul Farkas și Raul Popescu

Va modera Adina Dinițoiu

Dialogul va fi transmis via ZOOM pe pagina de Facebook a Editurii Polirom: facebook.com/polirom.editura.

Citește mai mult
Lansare carte image

Panorama comunismului în România, Liliana Corobca (editor), cea mai complexă lucrare de sinteză despre regimul comunist din România

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 28 ianuarie 2021

Editura Polirom anunţă apariţia volumului „Panorama comunismului în România”, Liliana Corobca (editor), publicat cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

Citește mai mult
Lansare carte image

Online&live despre romanul Vîntul, duhul, suflarea de Andreea Răsuceanu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 15 ianuarie 2021

Marți, 19 ianuarie 2021, începînd cu ora 19.00, vă invităm pe paginile de Facebook Cărturești și Polirom – facebook.com/Carturesti și facebook.com/polirom.editura – la o discuție pornind de la romanul Vîntul, duhul, suflarea de Andreea Răsuceanu, apărut de curînd la Editura Polirom, și în ediție digitală, prefaţă de Paul Cernat.

Vor vorbi, alături de autoare: Paul Cernat, Bogdan Crețu, Angelo Mitchievici

Va modera: Adela Greceanu

„Tragedia unui frontierist, dispărut în apele Dunării, în încercarea disperată de a emigra în anii comunismului, a familiei lui, traumatizată de incertitudine şi absenţă, suferinţa copiilor lipsiţi de dragostea parentală, transmisă de la o generaţie la alta, competiţia dintre fraţi pentru afecţiunea mamei sînt doar cîteva din temele celui de-al doilea roman al Andreei Răsuceanu, Vîntul, duhul, suflarea. Ficţiunea şi documentul se întîlnesc într-o istorie fabuloasă care coboară două secole, pînă în vremea boierilor antiunionişti, trece, cu pagini răscolitoare, prin foametea de după război şi prin anii stalinismului, ajungînd în stricta actualitate.

Romanul anului 2020, după părerea mea, Vîntul, duhul, suflarea o plasează pe Andreea Răsuceanu alături de cele mai puternice voci ale prozei actuale.” (Gabriela Adameşteanu)

 

Citește mai mult
Lansare carte image

Romanul Copilăria lui Kaspar Hauser de Bogdan-Alexandru Stănescu a apărut în Franța

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 14 ianuarie 2021

„Bogdan-Alexandru Stănescu este unul dintre cei mai talentați scriitori români din noua generație.” (Norman Manea)

Astăzi, 14 ianuarie 2021, romanul Copilăria lui Kaspar Hauser (Polirom, 2017) a apărut în Franța, la editura Phébus, în traducerea lui Nicolas Cavaillès, cu titlul L’enfance de Kaspar Hauser.

Citește mai mult
Lansare carte image

Simona Goșu în dialog LIVE & ONLINE cu Alina Purcaru și Marius Chivu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 11 ianuarie 2021

Joi, 14 ianuarie, începînd cu ora 19.00, Simona Goșu va intra în dialog cu Alina Purcaru și Marius Chivu, pornind de la volumul Fragil, recent apărut în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Evenimentul va fi transmis via ZOOM pe paginile de Facebook: Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Editura Polirom (facebook.com/polirom.editura).

Citește mai mult
/7