Știri și lansări

/7
Lansare carte image

Andrei Dósa în dialog live & online cu Alina Purcaru și Bogdan-Alexandru Stănescu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 24 iunie 2021

Joi, 24 iunie, începînd cu ora 20.00, Andrei Dósa va intra în dialog cu Alina Purcaru și Bogdan-Alexandru Stănescu, pornind de la romanul Multă forță și un dram de gingășie, recent apărut în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Evenimentul va fi transmis via ZOOM pe paginile de Facebook: Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Editura Polirom (facebook.com/polirom.editura).

Citește mai mult
Lansare carte image

Online & live: Dinu Guțu despre romanul Perestroika Boys

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 26 aprilie 2021

Luni, 26 aprilie, începînd cu ora 19.00, pe paginile de Facebook Cărturești: facebook.com/Carturesti și Editura Polirom: facebook.com/polirom.editura, va avea loc lansarea romanului Perestroika Boys de Dinu Guțu, recent apărut în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Invitați, alături de autor:

Moni Stănilă
Costi Rogozanu
Andrei Lutenco

Citește mai mult
Lansare carte image

Ziua Internațională a Cărții la Editura Polirom: 40% reducere la peste 2000 de titluri disponibile

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 23 aprilie 2021

Cu prilejul Zilei Internaționale a Cărții, în perioada 23-25 aprilie 2021, Editura Polirom oferă 40% reducere pentru toată oferta, în limita stocului disponibil. Transportul gratuit la comenzi de peste 100 de lei.

Peste 2.000 de titluri din 45 de domenii editoriale și 65 de serii și colecții pot fi achiziționate cu 40% reducere doar de pe siteul editurii: www.polirom.ro:

Citește mai mult
Lansare carte image

Călătoreşte şi citeşte! Proiect de promovare a literaturii spaniole în tramvaiele din Iaşi

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 20 aprilie 2021

Ziua Internaţională a Cărţii şi a Limbii Spaniole, sărbătorită în fiecare an la data de 23 aprilie, va fi marcată anul acesta la Iaşi printr-o inedită campanie de promovare a literaturii spaniole în tramvaiele ieşene, urmând modelul unui binecunoscut program cultural derulat anual la Madrid. Proiectul este organizat de Ambasada Spaniei la Bucureşti, în colaborare cu Primăria Municipiului Iaşi, Compania de Transport Public Iaşi, Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public „Tramclub” Iaşi şi Editura Polirom.

Citește mai mult
Lansare carte image

Scriitorul israelian David Grossman, laureat al Berman Literature Prize, ediția I

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 16 aprilie 2021

Scriitorul israelian David Grossman este laureat al Berman Literature Prize pentru romanul Iti hayim meshek harbe (2019, traducere în limba suedeză de Natalie Lantz: Med mig leker livet, 2020), publicat și în limba română, în anul 2020, în colecția „Biblioteca Polirom”, cu titlul De mine viața și-a tot rîs, traducere din limba ebraică de Gheorghe Miletineanu.

Aflat la prima ediție, Berman Literature Prize a fost înființat în anul 2020, grație unei donații a familiei Thomas și Catharina Berman. În valoare de 750.000 de coroane suedeze, premiul va fi acordat timp de 10 ani unor scriitori care, indiferent de background sau de genul literar, au contribuit prin scrierile lor la spiritul tradiției evreiești.

Berman Literature Prize își propune să recompenseze un autor ale cărui scrieri sînt însăși expresia valorilor premiului, în linia tradiției evreiești, precum și opere literare care explorează bogăția culturii evreiești și, în același timp, trangresează timpul și spațiul, vorbind astfel despre umanul universal.

Membrii juriului acestei ediții: Daniel Pedersen, Ingrid Elam, Hanna Nordenhök, Na’ama Rokem, Thomas Steinfeld și Svante Weyler. Ceremonia de decernare a premiului va avea loc în octombrie 2021, la Stockholm.

Citește mai mult
Lansare carte image

Romanul Provizorat de Gabriela Adameșteanu a apărut în limba germană

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 16 aprilie 2021

Romanul Provizorat (Polirom, cinci ediții) de Gabriela Adameșteanu a apărut zilele acestea la editura germană Aufbau, în traducerea Evei Ruth Wemme, cu titlul Das Provisorium der Liebe.

Au fost publicate și primele cronici în: „Deutschlandfunk” (Tobias Lehmkuhl, „Das Erbe der Familienakten”, 11 aprilie 2021), „Berliner Zeitung” (Jan Koneffke, „Der Mensch ist seine Akte”, 12 aprilie 2021), „Frankfurter Rundschau” (Norbert Mappes-Niediek, „ Das Provisorium der Liebe” – SozialismusTag und Nacht ”, 13 aprilie 2021).

Das Provisorium der Liebe este cea de-a patra traducere din opera autoarei în spaţiul de expresie germană, după Verlorener Morgen/ Dimineață pierdută (Aufbau, 2018), Begegnung/ Întîlnirea (Wieser, 2018) și Der Gleiche Weg an jedem Tag/ Drumul egal al fiecărei zile (Schöffling, 2013).

Provizorat  mai fost tradus în  limba franceză (Gallimard, 2013, trad. Nicolas Cavaillés), bulgară (Balkani, 2013, trad.  Rumiana L. Stantcheva), maghiară (Europa, 2013, trad. Gabriella Koszta).

Citește mai mult
Lansare carte image

Romanul Exuvii de Simona Popescu a apărut în limba bulgară

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 16 aprilie 2021

Romanul Exuvii (Polirom, șapte ediții) de Simona Popescu a apărut de curînd în limba bulgară, la Editura Gutenberg, în traducerea Lorei Nenkovska.

Enigmaticul titlu al cărţii spune, într-un fel, totul: căci „exuviile” sînt pieile lepădate, carcasele subţiri lăsate în urmă de fluturi atunci cînd ies din pupe, învelişurile năpîrlite ale vietăţilor care, crescînd, se transformă cu totul. La fel facem şi noi cu ipostazele noastre vechi, infantile, imature, pe care le îngropăm în uitare. Simona Popescu, ea, nu poate şi nu vrea să le abandoneze: le strînge, le colecţionează, le suprapune într-un timp prezent care, ca într-o sincronie perpetuă, adună toate vîrstele precedente la un loc. Credinţa ei este că psihologia individuală, identitatea, personalitatea îşi pierd consistenţa dacă renunţă la paşii anteriori. Nu sîntem doar ce sîntem, ci şi ce am fost. Iar adevăratele abisuri ale fiinţei se ascund în trecut, în experienţele înstrăinate ale avatarilor care ne-au purtat numele.

Citește mai mult
Lansare carte image

Online & live: Sorin Alexandrescu despre Lumea incertă a cotidianului

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 15 aprilie 2021

Joi, 15 aprilie, începînd cu ora 19.00, pe paginile de Facebook Librăria Humanitas de la Cişmigiu: facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu și Editura Polirom: facebook.com/ polirom.editura, va avea loc o dezbatere pe marginea volumului Lumea incertă a cotidianului de Sorin Alexandrescu, recent apărut în colecția „Plural M” a Editurii Polirom.

Invitați:

Ana Blandiana

Carmen Mușat

Ovidiu Șimonca (moderator)

Citește mai mult
Lansare carte image

Live & online: George Banu despre Viață și teatru pe Scena lumii

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 12 aprilie 2021

Miercuri, 14 aprilie, la ora 19.00, pe paginile de Facebook Polirom și Cărturești (facebook.com/polirom.editura și facebook.com/Carturesti), va avea loc lansarea volumului Viață și teatru pe Scena lumii de George Banu, apărut de curînd la Polirom.

Vor vorbi alături de autor: Monica Andronescu și Andrei Manolescu

Va modera: Nona Rapotan

Citește mai mult
Lansare carte image

Online & live: Cristian Fulaș în dialog cu Cezar Paul-Bădescu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 12 aprilie 2021

Miercuri, 14 aprilie, ora 18.00, pe paginile de Facebook Polirom & Libris, Cristian Fulaș va intra în dialog cu Cezar Paul-Bădescu, pornind de la romanul Ioșca, apărut de curîn în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Va modera: Ioana Zenaida Rotariu

facebook.com/libris.ro

facebook.com/polirom.editura

Citește mai mult
Lansare carte image

Live & online cu Tudor Ganea și Cântecul păsării de plajă

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 7 aprilie 2021

Vineri, 9 aprilie, ora 19.00, pe paginile de Facebook Polirom și Cărturești (facebook.com/polirom.editura și facebook.com/Carturesti), va avea loc o discuție pornind de la romanul Cântecul păsării de plajă de Tudor Ganea, apărut de curînd în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Vor vorbi, alături de autor: Luminița Corneanu și Nona Rapotan

Citește mai mult
Lansare carte image

Online & live despre Panorama comunismului în România, Liliana Corobca (editor)

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 7 aprilie 2021

Joi, 8 aprilie, la ora 19.00, pe paginile de Facebook Librăria Humanitas de la Cişmigiu: facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu și Editura Polirom: facebook.com/polirom.editura, va avea loc o dezbatere pe marginea volumului Panorama comunismului în România, Liliana Corobca (editor), recent apărut la Editura Polirom.

Citește mai mult
Lansare carte image

Live & Online despre Bărbatul din spatele ceţii cu Mircea Cărtărescu, Florin Irimia și Virginia Lupulescu

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 2 aprilie 2021

Vineri, 2 aprilie, începînd cu ora 19.00, pe pagina de Facebook a Librăriei Humanitas de la Cișmigiu (facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu), va avea loc lansarea volumului Bărbatul din spatele ceţii de Florin Irimia, apărut de curînd în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Vor vorbi, alături de autor: Mircea Cărtărescu, Virginia Lupulescu

Citește mai mult
Lansare carte image

Ora de proză cu Fulaș - Cum scriem?-

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 31 martie 2021

Dată atelier: Joi, 8 aprilie, ora 18.00 – Joi, 10 iunie ora 18.00

Structură atelier: 10 întâlniri, 2 ore/întâlnire

Loc atelier: Zoom

Facilitator: Cristian Fulaș

Participanți: Tineri cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani

Citește mai mult
Lansare carte image

Online & live pe Facebook: Întâlnire Alecart cu Cristian Fulaș & Ioșca

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 29 martie 2021

Miercuri, 31 martie, la ora 19.00, pe pagina de Facebook a Librăriei Humanitas de la Cișmigiu

(facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu), va avea loc o întîlnire Alecart cu Cristian Fulaș & Ioșca, noul său roman apărut de curînd la Editura Polirom.

Vor participa, alături de autor: Amalia Carciuc, Anastasia Fuioagă, Raisa Manolescu, Alina Vițel

Moderator: Nicoleta Munteanu

Citește mai mult
Lansare carte image

Vasile Ernu în dialog online & live cu membrii Clubului Logos

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 29 martie 2021

Joi, 1 aprilie, începînd cu ora 16.30, Vasile Ernu va intra în dialog online & live cu membrii Clubului Logos, pornind de la volumul Sălbaticii copii dingo, recent apărut în colecția „Ego-grafii” a Editurii Polirom, cu ilustraţii de Roman Tolici.

Vor modera:

Serinella Zara
Delia Lungu (elevă)

Citește mai mult
Lansare carte image

Evenimentele Polirom la tîrgul online de carte și experiențe culturale Libfest.ro

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 25 martie 2021

În perioada 25-28 martie 2021, Editura Polirom participă la Tîrgul de Carte Libfest.ro, organizat de Libris.ro. Vizitatorii LibFest, tîrg online de carte și experiențe culturale, vor descoperi, începînd de joi 25 martie:

-130 de dialoguri culturale și lansări ale celor mai noi volume

- standuri virtuale cu peste 100 de edituri

- peste 1 milion de cărți cu reduceri între 15% și 80%

- 3000 de cărți cu autograf

Evenimentele Editurii Polirom la Libfest.ro:

• Joi 25 martie, 16.00
Plural. Lumea incertă a cotidianului, Sorin Alexandrescu

Sorin Alexandrescu în dialog cu Ovidiu Șimonca

• Vineri, 26 martie, ora 17.00
Filosofie contemporană. Țesătura opiniilor, W.V. Quine, J.S. Ullian
Vor vorbi: Mircea Dumitru, Emanul Socaciu, Nona Rapotan

• Sâmbătă, 27 martie, ora 15.00
Hexagon. Lumea de sub noi. O călătorie în adâncul pământului, Robert MacFarlane
Dana Pîrvan în dialog cu Cătălin Constantinescu

• Sâmbătă, 27 martie, ora 16.00

Biblioteca Polirom. Intervenții 2. Urme, Michel Houellebecq

Alexandru Matei în dialog cu Matei Martin

• Sâmbătă, 27 martie, ora 19.30

Biblioteca Polirom: Middle England, Jonathan Coe

Vor vorbi: Radu Paraschivescu, Dan Croitoru, Nona Rapotan

• Sâmbătă, 27 martie, ora 20.30

Biblioteca Polirom. Seria de autor José Saramago: Jurnal din anul Nobelului

Simina Popa în dialog cu Andrei Crăciun

• Duminică, 28 martie, ora 13.00
10 lecții pentru o lume postapandemică și Viitorul libertății, Fareed Zakaria
Cristian Preda în dialog cu George Onofrei

• Duminică, 28 martie, ora 20.00

Biblioteca Polirom. Seria de autor Albert Camus: Căderea și Discursurile din Suedia

Vor vorbi: Marina Vazaca, Magda Răduță, Ioan Stanomir, Simona Preda

 

Citește mai mult
Lansare carte image

Generația Z: stima de sine, inteligenţa emoţională, specificul relaţiei profesor – elevi

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 25 martie 2021

Sâmbătă, 27 martie 2021, începând cu ora 14.00, Georgeta Pânișoară, conf. univ. dr., Universitatea din București, coordonatoarea colecției „Psihologia Copilului & Parenting” va intra în dialog cu prof. univ. dr. Carmen Alina Popa, conf. univ. dr. Cecilia Sas și conf. univ. dr. Monica Liana Secui, de la Universitatea din Oradea, pornind de la volumul Generația Z, coordonat de prof. univ. dr. Elena Bonchiş.

Citește mai mult
Lansare carte image

Live pe Facebook: Tudor Ganea în dialog cu Marius Chivu despre Cântecul păsării de plajă

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 25 martie 2021

Joi, 25 martie, la ora 19.00, pe pagina de Facebook a Librăriei La Două Bufnițe (facebook.com/ladouabufnite), va avea loc lansarea romanului Cântecul păsării de plajă de Tudor Ganea, apărut de curînd în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom. Despre carte vor vorbi autorul și criticul literar Marius Chivu.

Citește mai mult
Lansare carte image

Vasile Ernu în dialog online & live cu Flavius Băican

Postat de: PROMOVARE
Postat pe data de: 25 martie 2021

Joi, 11 martie, ora 19.00, Vasile Ernu va intra în dialog cu Flavius Băican, pornind de la volumul Sălbaticii copii dingo, recent apărut în colecția „Ego-grafii” a Editurii Polirom, cu ilustraţii de Roman Tolici.

Evenimentul va fi transmis via zoom pe paginile de Facebook: La Două Bufniţe: https://www.facebook.com/ladouabufnite și Editura Polirom: facebook.com/polirom.editura.

Citește mai mult
/7