Domeniu: Psihologie -> Evaluare, testare şi măsurare
Psihologie -> Manuale
Colecție: COLLEGIUM -> Psihologie
Număr pagini: 296
ISBN: 973-681-760-1
Tip ediție: broșată
Format: 160x235
An apariție: 2004
Ticu Constantin
Evaluarea psihologică a personalului
Ultimele exemplare
Autorul abordeaza un subiect de mare interes atit pentru angajatori, cit si pentru angajati: evaluarea psihologica utilizata ca strategie de facilitare a performantei profesionale (individuale si organizationale) si de creare a unui climat favorabil de munca. Cartea pune accent pe aspectele aplicative, oferindu-le celor interesati informatii esentiale si exemple concrete pentru aplicarea diferitelor proceduri de evaluare psihologica, precum si pentru constituirea unor instrumente de evaluare a angajatilor unei firme/institutii.
28.85 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Cadrul conceptual si metodologic al evaluarii psihologice • Constructia chestionarelor standardizate de evaluare psihologica • Evaluarea psihologica in selectia profesionala • Dimensiuni psihologice relevante pentru performanta • Evaluarea psihologica la nivelul colectivelor de munca • Metodologie de evaluare pihologica
Despre autor
Ticu Constantin (autor)
Ticu Constantin este profesor universitar la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, unde preda cursurile „Psihologia personalului”, „Psihologie organizationala”, la nivel de licenta, „Evaluarea psihologica a personalului”, „Analiza climatului si culturii organizationale”, „Leadership si managementul schimbarii”, la nivel de master, si „Managementul activitatii de cercetare in domeniul psihologic”, la nivelul scolii doctorale. Director de proiect (trei proiecte interna­tionale si cinci proiecte nationale) si membru in 29 de proiecte de cercetare. In primii ani de activitate interesul de cercetare a vizat domeniul memoriei sociale si autobiografice, iar dupa 2003 pe cel al analizei factorilor individuali si organizationali care conditioneaza performanta si satisfactia angajatilor (director a doua proiecte CNCSIS si partener in trei proiecte POS DRU). Este autorul a 66 de articole publicate in reviste de specialitate, a sapte volume stiintifice (pentru trei semneaza ca unic autor) si a peste 60 de comunicari la conferinte nationale si internationale. De asemenea, din 2009 este conducator de doctorat.
La Editura Polirom a mai publicat Evaluarea psihologica a personalului (2004).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in