Domeniu: Științele educației -> Calculatoare şi tehnologie
Științele educației -> Instruire
Colecție: COLLEGIUM -> Metodică
Număr pagini: 208
ISBN: 978-973-46-0687-0
Tip ediție: broșată
Format: 160x235
An apariție: 2007
Adrian Adăscăliței
Instruire asistată de calculator. Didactica informatică
Stoc epuizat
Instruirea asistata de calculator (IAC) este o metoda didactica ce valorifica principiile de modelare si analiza cibernetica a activitatii de instruire in contextul noilor tehnologii informatice si de comunicatii. Sinteza dintre resursele pedagogice ale instruirii programate si disponibilitatile tehnologice ale calculatorului (sistem de procesare a informatiei) confera acestei metode de invatamint importante calitati privind: informatizarea activitatii de predare - invatare - evaluare; imbunatatirea instruirii prin intermediul unor actiuni de gestionare - documentare - interogare si simularea automatizata interactiva a cunostintelor si capacitatilor angajate in procesul de invatamint, conform documentelor oficiale de planificare a educatiei.
26.92 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
IAC, e-learning si tehnologia de instruire • Teoriile fundamentale ale proiectarii instruirii • Clasificarea programelor de instruire asistata de calculator • Scenarii de desfasurare a instruirii asistate de calculator • Rolul si functiile indrumatorului in IAC • Realizarea materialelor de studiu pentru IAC • Metodologia de concepere, proiectare si realizare a programelor de instruire asistata de calculator • Interactiuni. Comunicatii mediate de calculator si navigabilitate • Modelul unui centru de invatamint IAC (online, e-learning) • Elemente de proiectare si standardizare a resurselor pentru e-learning
Despre autor
Adrian Adăscăliței (autor)
Adrian Adascalitei este conferentiar la Facultatea de Electrotehnica a Universitatii Tehnice ?Gh. Asachi? din Iasi. Preda cursuri de instruire asistata de calculator in cadrul departamentelor pentru pregatirea personalului didactic, la Universitatea ?Al.I. Cuza? si la Universitatea Tehnica ?Gh. Asachi? din Iasi. Si-a sustinut doctoratul in domeniul informaticii aplicate, cu o tema privind ?perfectionarea sistemelor multimedia de instruire?. Domenii de interes: e-learning, invatamint la distanta, educatie permanenta, pedagogia mediilor virtuale de instruire.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in